Партнер рубрики Події

Тернопільщина: на ЗНО піде 7,5 тисяч випускників

Тернопільщина: на ЗНО піде 7,5 тисяч випускників
Закінчилася реєстрація на незалежне оцінювання у 2012 році. Початок тестів — із середини травня. — Дуже важко було визначитися, які предмети обирати зі списку, адже їх тепер аж 13, а обрати можна тільки чотири, — каже тернополянка Ірина Наконечна. — Проте документи можна подавати на декілька спеціальностей одночасно.

Цьогоріч найпопулярнішим предметом після української мови та літератури стала історія України та математика, говорить заступник директора з питань зовнішнього оцінювання та моніторингу якості освіти Тернопільського обласного інституту післядипломної педосвіти Юрій Шайнюк.
Із цих предметів на Тернопіллі зареєструвалися більше п’яти та більше чотирьох тисяч абітурієнтів.
— Також більше трьох тисяч осіб вказали у своєму сертифікаті предмет географії та більше 2,5 тисяч осіб виявили бажання складати тести із біології, — розповідає пан Шайнюк. — Далі за рейтингом ідуть англійська мова, фізика та хімія.
Найменше учасників зареєструвалося на іспити з іспанської мови — 4 особи. Також не дуже популярними серед тернополян виявилися французька та російська мова. Іспити з цих предметів складатимуть близько двох десятків випускників. Із німецької мови — більше сотні.
Новим предметом у цьогорічному списку стала всесвітня історія. Її в області складатимуть більше двох сотень осіб.
Найбільше ж — 7445 осіб - складатимуть тести з української мови та літератури.
— Загалом процес реєстрації пройшов успішно, без ажіотажів та напружень, — продовжує експерт. — Цього року на незалежне оцінювання зареєструвалося 7531 учасник. Це майже на дві сотні більше, аніж у 2011 році. Тоді було 7359 абітурієнтів. Ми орієнтовно на таку кількість і розраховували.
Серед зареєстрованих 83% цьогорічних випускників — майже 5,7 тисячі з 5891 усіх, хто в 2012 році закінчить школу.
Також тести підуть складати і випускники попередніх років. Таких буде 1731 особа. Ще 15 кандидатів зареєструвалися на додаткову сесію.
— Додаткову сесію ми робимо насамперед для тих, хто перебуває у місцях позбавлення волі або на навчанні за кордоном, — додає пан Шайнюк.
 

Світлана МАЛА

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    самі ви тернопільчани...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині Від читача 10:03 На Тернопільщині шукають роботу 554 переселенці 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення 12:35 На Тернопільщині не вистачає медиків 11:45 У поліції повідомили про стан дітей, яких забрала швидка з Кутківецького лісу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up