На свята у Тернополі запрошують Петриненка й Кікабідзе

На свята у Тернополі запрошують Петриненка й Кікабідзе
У кінці серпня тернополяни без упину святкуватимуть цілий тиждень. На День міста, День Незалежності, водно-моторний чемпіонат, свято прапора у Тернополі виступатимуть десятки артистів. Тарас Петриненко, Скрябін, Сергій Притула, гурт ТНМК., “Антитіла” та навіть театр на ходулях. Ще ведуться перемовини з Вахтангом Кікабідзе.

Витратять на усі святкування приблизно 700 тисяч гривень. Причому на святкування власне Дня міста піде близько 250 тисяч.
- Розпочнемо святкувати ще з 19 серпня, - розповідає начальник управління культури Олександр Смик. - 19 серпня, 0 17.00 у Тернополі пройде міжконфесійний форум. А уже 23 серпня плануємо провести урочисте відкриття пам’ятника Незалежності, якщо встигнуть його завершити. Піднімати прапор в цей день запросять людей, які робили це в історичний момент у 1991 році. Також 23 серпня покладуть квіти до усіх пам’ятників Тернополя.
Окрім того 23 серпня відкриють виставку у артгалереї, а тернопільський “Хор Кобилянського” виступить в “Перемозі”.
День Незалежності, 24 серпня, розпочнеться з відкриття інформаційного центру у центральній міській бібліотеці, що на Руській, 31. Усі читачі зможуть безкоштовно користуватися у цьому залі Інтернетом по одній годині щодня годину.
Втім, основні святкування пройдуть на Співочому полі. Почнеться усе з концерту “Боже Україну бережи”, на якому виступатимуть тернопільські виконавці. Згодому на сцену вийде гурт “Полюси”, народні артисти Тетяна Горобець та Тарас Петриненко.
На Театральному майдані ж увесь цей час відбуватимуться спортивні ігри для дітей, а на Набережній водомоторний чемпіонат.
На наступний день, 25 серпня у Тернополі пройде фестиваль повітроплавання. У краєзнавчому музеї ж пройде виставка фіалок. А в Українському домі відбудеться “Форум друзів” - презентація міст партнерів. Одночасно відсвяткують день народження “Оркестру волі” заходом “Іменини Волі”.
- Близько десяти духових оркестрів пройдуть парадом центром Тернополя, а згодом гратимуть і різних частинах міста, - розповідає пан Смик.
Окрім того, у цей день на літній естраді у парку Шевченка міжнародний чемпіонат з водомоторного спорту відкриє гурт “Скрябін”. На закритті чемпіонату ж виступлять гурти “Антитіла”і ТНМК. А ведучим буде Сергій Притула. Крім того заплановане лазерно-проекційне шоу на Набережній.
26 серпня у Тернополі пройде свято замку. Однак закінчиться воно цьогоріч о 19.00, а не вночі, як було раніше. А на Валовій у цей день буде дійство “Староміщанської фантазії.” Там має бути виступ євпаторійського театру на ходулях. Там же має бути виставка живих скульптур. Розпочнеться дійство о 19.00.
27 серпня ж відкриють “Палац кіно” на вулиці Франка. Одночасно презентують документальний фільм “Град Тернопіль”.
День міста, 28 серпня, розпочнемо святкувати з літургії у храм непорочного зачаття. Загалом, там же відбудеться погашення марки Йосипа Сліпого.
- В обід плануємо відкрити музей літературного Тернопілля, у дитячій бібліотеці на вулиці Франка, - каже пан Смик. - Також у цей день додамо дві зірки на “Алеї зірок”, що на Сагайдачного. До алеї долучаться зірки Степана Галябарди та Михайла Форгеля.
На День міста також відкриють оновлені фонтани, а на Співочому полі пройде “танцювальний марафон”. Святкування має завершити виступ Вахтанга Кікабідзе. Якщо перемовини з артистом пройдуть успішно, розпочнеться він 28 серпня ввечері. Окрім Кікабідзе виступатиме ще й український виконавець. Хто саме — поки невідомо.
На святкування Дня міста, запевняє пан Смик, з міського бюджету витратять приблизно 50 тис. грн. Решту грошей збирають з інших джерел. Скажімо підприємці уже зібрали 139 тис. Добровільних пожертв для організації святкування. До слова святкування дня міста у Івано-Франківську місцевій громаді обійшлося у 345 тис. грн.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Знов якесь фуфло яке нам обійдеться в копійку... Та зробіть на співучці нормальний концерт, а не в центрі, а то вже задовбали...
  • Anonymous

    Усі читачі зможуть безкоштовно користуватися у цьому залі Інтернетом "по одній годині щодня годину." там же відбудеться "погашення марки Йосипа Сліпого." - перекладіть!
  • Anonymous

    А нашій владі - аби святкувати!.. Ну, День міста - загальне свято. День незалежності - державний вихідний. А тиждень - це вже, панове "очільники" - то для таких нероб, як ви!..
  • Anonymous

    А постсектантські розвалини хтось відремонтує до святкування?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 На Фабричній зіштовхнулися дві Тесли та Тойота: є потерпілі 22:01 Чи можна святкувати та радіти під час війни: пояснює Митрополит Епіфаній 21:56 По всій Україні запроваджують аварійні відключення електроенергії 21:01 Як діти можуть отримати путівку на відпочинок через програму «єОздоровлення» Від читача 08:54 На Тернопіллі шукають роботу 176 осіб з інвалідністю. Роботодавці, які їх працевлаштують, отримають компенсації! 20:01 Третій рік війни, а в деяких лікарнях Тернополя і досі немає укриттів: «20 хвилин» перевірили 19:06 За хабар в доларах США працівник ТЦК відбувся штрафом. Чи залишається на посаді? 18:01 Медики Тернопільської обласної дитячої лікарні Алла Філюк та Світлана Євтушенко отримали почесні нагороди 17:27 Тернополянці загрожує до восьми років тюрми за крадіжки з супермаркетів 16:30 Скоро сім років з дня вбивства Іринки Мукоїди: розгляд справи у суді… почали спочатку 15:50 Вночі буде мороз: на Тернопільщині оголосили штормове попередження photo_camera 15:15 Напідпитку та без водійського посвідчення молодик їздив вулицями Тернополя в комендантську 14:35 Житель Чортківщини за 300 євро хотів відкупити товариша від поліцейських. Йому загрожує тюрма 14:02 Бізнесу не дали ні копійки, а жителі змушені чекати гроші на відновлення житла після обстрілів 13:20 Понад дев'ять тисяч осіб на Тернопільщині складатимуть НМТ. Кількість охочих зростає щороку 12:50 На Тернопільщині судитимуть лікаря ВЛК за те, що підробив діагноз військовозобов'язаному 12:11 «На щиті» повертається захисник з Тернополя Андрій Вовк 11:34 Чому на клумбах у Тернополі замість квітів – бур’яни photo_camera 10:57 Мешканець Заліщицької громади наловив риби у Дністрі на 70 тисяч 10:13 У Тернополі на місяць зупинили котельню. Де не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up