Партнер рубрики Події

Ножів з собою тернополянам краще не носити

Ножів з собою тернополянам краще не носити
За носіння штик-ножа, стилета чи фінки можна сісти на три роки

Будь-який ніж в руках зловмимсника може стати зброєю чи знаряддям злочину. Проте закон відносить певні з них в категорію “холодна зброя” і саме її тернополянам краще не носити і не зберігати вдома.


- Я часто ходжу в походи і надійний ніж під час подорожей — необхідний, - каже тернополянин Олег Калюжний. - На ринку чи в магазинах їх є величезний вибір. Різні форми, різний розмір. Та чув, що носити можна лише ножі, лезо яких на довше долоні. Все інше, нібито, зброя і за таке навіть кримінал може бути. То виходить, що з собою можна мати лише невеличкі ножики?

Як пояснили в обласній міліції інформація в чоловіка недостовірна. Людина може зберігати та з розумом використовувати будь-які ножі, якщо це не холодна зброя (приміром штик-ніж, стилет) або вони не потребують спеціальних дозволів — мисливські ножі.

Відео дня
>
- Завдати шкоди можна і кухонним, і складаним ножем, - пояснюють в відділі зв'язків з громадськістю обласної міліції. - На ринках і в магазинах справді великий вибір ножів. Я б радив такі речі людям купувати в спеціалізованих магазинах. Там вам точно не продадуть мисливський ніж, якщо немає відповідного дозволу.
Тобто, чи то в похід, чи то на риболовлю можна брати будь-який ніж, що є в продажу.


- Щоправда, якщо людина з тим ножем піде не на природу, чи риболовлю, а, приміром, в місто гуляти, використає його для погроз чи захисту, то можуть бути й проблеми, - кажуть правоохоронці. - Тоді можуть бути підстави провести перевірку на приналежність ножа. Висновок — холодна це зброя чи ні, зможе зробити лише експерт-криміналіст. Розмір і форма, до слова, не є основними показниками.


Якщо ж людина достовірно знає, що ніж належить до холодної зброї, то правоохоронці радять її віднести в міліцію. Приміром, під час місячника добровільної здачі зброї. Тоді жодних наслідків, якщо звісно зброя не “засвітилась” у злочинах, не буде. Згідно ж із Кримінальним кодексом України, за виготовлення чи носіння холодної зброї карають штрафом у розмірі 850 гривень, а в окремих випадках і ув'язненням до трьох років.

ДОВІДКА
Згідно із класифікацією Міністерства внутрішніх справ, холодна зброя це предмети та пристрої, конструктивно призначені та за своїми властивостями придатні для неодноразового завдання тяжких (небезпечних для життя у момент спричинення) і смертельних тілесних ушкоджень, дія яких заснована на використанні м'язової сили людини.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Anonymous

    крім ножів є ще багато засобів сомооборони...
  • Anonymous

    носила,ношу і буду носити!
  • Anonymous

    носив ,ношу ,і буду носити
  • Anonymous

    наша міліція взагалі обнагліла...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up