Партнер рубрики Події

Скривджений студентом тернопільський підліток помалу повертається до життя

Скривджений студентом тернопільський підліток помалу повертається до життя
Чотирнадцятирічний Станіслав помалу повертається до життя – він ходить, розмовляє та освоює науку на індивідуальному навчальному плані. Його випадок лікарі називають дивом, а батьки дякують Богу та усім не байдужим, хто допоміг родині у важкий час.

Нагадаємо, у лютому 2012 року Станіслава важко поранив 19-річний студент із Закарпаття. Випадок трапився на Театральному майдані, коли школяр заступився за однокласницю, що хотіла позбутися небажаного залицяльника. Тоді, розлютившись, студент вхопився за ніж та встромив його підлітку у голову. Хлопця госпіталізували. А кривдника невдовзі затримали. У вересні цього року суд засудив його до 7,5 років позбавлення волі.

- Важко навіть згадувати той час, - каже мати хлопця Тетяна Чебіряко. – Станіслава відпустили з лікарні у березні, однак ще півроку по тому він, як пояснювали нам лікарі, перебував на межі між життям та смертю. Сказати, що буде з ним, ніхто не міг. Тож коли суд розглядав справу, на засідання ходили тільки ми, батьки. Синові, у зв’язку із травмою, рекомендували уникати стресових ситуацій.

За словами пані Тетяни, вирок суд виносив на власний розсуд. Оцінювати його м’якість чи суворість жінка не береться. Натомість як державний обвинувач, так і підсудний, не погодились із рішенням суду. Про це повідомили у прес-службі обласної прокуратури. За їхньою інформацією, як обвинувач - міська прокуратура, так і підсудний оскаржують винесений вирок. Бо для прокурора він - зам’який, для кривдника – занадто суворий. Втім, коли розглядатимуть апеляцію, поки що невідомо.

- Для нас зараз важливе тільки те, що син залишився живим, - додає жінка. – Це – головне. Дякуємо за це Богу та лікарям, усім тим, хто нам допомагав. Поки самі не стикнулись з бідою, не сподівались, що є ще стільки людей, не байдужих до чужого горя.

 

Світлана ГРИВАС, 0-96-709-74-60
 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Та скотина закарпатська ще буде оскаржувати рішення суду...??? Відправити його в Китай, а там до стіночки...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024 21:26 На дачах у Тернополі знайшли труп людини 21:00 Мегазбір на комплекс розвідки БПЛА для 44-ї артбригади оголосили тернопільські волонтери 20:00 Тернопільщина втратила захисників Ігоря Войцехівського, Євгенія Мещерякова та Івана Ружила Від читача 17:10 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 18:25 Лікар-хірург Роман Кохан отримав почесну грамоту Верховної Ради України (новини компаній) 18:04 У крові 2, 5 проміле алкоголю: загинула жінка, а водій відбувся умовним терміном 17:05 В аварії в Кременці травмувалися двоє дітей 16:10 Підробила медвисновок військовозобов’язаному: що сказав суд на Бережанщині? 15:45 Зеленський вніс до Ради законопроєкти про продовження мобілізації і воєнного стану 15:01 Спортсмени з Тернополя здобули перемогу на Кубку світу у Туреччині 14:10 На Великдень син поранив ножем свою маму — поліція 13:10 Рух транспорту відновили в районі вулиць Купчинського—Сахарова 12:35 На Тернопільщині водій тікав від поліції і скоїв ДТП 12:10 У Тернополі з багатоповерхівки випав чоловік 11:20 Загинув військовослужбовець з Козови Василь Височан 10:40 Скільки транспорту курсуватиме до кладовищ на Великодні свята і Провідну неділю 10:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 09:01 Сьогодні Світлий або Обливаний Понеділок: звичаї та традиції свята 08:01 Війна забрала життя Героя Олега Курися, який народився в Чортківській громаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up