Сміттєпереробний завод відкриють 10 червня

Сміттєпереробний завод відкриють 10 червня
Уже на 10 червня запланували відкриття сміттєсортувальної лінії під селом Плебанівка Теребовлянського району.

Підприємство зможе приймати усе сміття із Тернополя, оскільки здатне переробити 50 тисяч тонн відходів за рік. Таким чином відпаде потреба у сміттєзвалищі. Однак чи будуть вивозити на лінію сміття із Тернополя наразі невідомо.
- Ми готові працювати із Тернополем, але якщо чиновники відкинуть свої амбіції, - каже голова приватного підприємства “Катруб”, яке будує завод, Богдан Буртак. - Бо поки що нас відверто “футболять” із міста. Звичайно, я можу приймати і сміття з області, мені це буде цілком зручно і працюватиму з людьми без конфліктів. Однак, місто від цього не виграє. Адже сміттєпереробний завод — найекологічніший спосіб вирішення проблеми відходів. На ньому більшість сміття відсортують для повторного використання і лише невелику частину захоронять.
Зі слів Богдана Буртака, ПП “Катруб” виганяють зі сміттєвого ринку Тернополя і різними способами змушують підприємства та установи підписувати договори з іншими організаціями, які займаються вивозом сміття. Це пов’язано з конфліктом, який відбувся взимку — тоді підприємець відмовився сплачувати щомісячно 60 тисяч гривень у фонд на підтримку села Малашівці, у якому зараз розташоване діюче сміттєзвалище.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (27)
  • Anonymous

    Нехай переробляє 15 000 тонн відходів а остальні 35 000 тонн Мерія на чолі з Надалом буде шуфлюю заривати.
  • Anonymous

    Це відео з Києва, а не від Катруба. Свобода не вічна, Катруб вернеться в Тернопіль.

    Anonymous reply Anonymous

    катруб ваш ще більш не вічний, насмішили
  • Anonymous

    на відео каже, що переробити можна 15 тисяч тонн відходів за рік, а не 50 тисяч тонн як ви пишете!!!

    Anonymous reply Anonymous

    На відео вроді про Київ мова йде.
  • Anonymous

    Мужики нам не треба показухи тієї влади.Вона вже показала що може і ще хоче влізти кайда на наших плечах в ВРаду.КАТЕГОРИЧНО НІ !! Краще за свого і нашого Романа Застаного.Тоді буде з кого щось спитиати.Зеолену дорогу Роману.Безпартійний житель м.Тернополя.

    Anonymous reply Anonymous

    фанеру готуйте своєму заставному - бо однозначно пролетить як ця сама фанера над потуторами.а кому не подобається - вбийтесь об стіну

    Anonymous reply Anonymous

    Повнісю згідна, адже різницю, напевне, уже встиг побачити кожен...як було та як стало тепер)

    Anonymous reply Anonymous

    Але вже дістали ці коменти тупі. ТАК РІЗНИЦЮ ПОМІТИВ КОЖЕН, Ромцьо ні хрена не робив, але фейс регулярно всюди світився, перед виборами ощасливив тернополян бруківкою, котру тепер кожен рік замінюють по причині її високої якості. Надал, звичано, теж далекий від ідеалу, але гірше вже точно в місті не стало.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up