Тернополяни виступили проти голови ОСББ та хочуть повернутися у жек

Тернополяни виступили проти голови ОСББ та хочуть повернутися у жек
Мешканці будинку на масиві “Сонячний” хочуть, щоб їх облуговував жек. Будинок потребує ремонту, але з моменту створеня ОСББ, там нічого не робили. Люди обурені, ОСББ утворили за їхніми спинами. Ніхто з них “добро” на це не давав

- Тепер всі розуміють, що це справжній лохотрон. На що йшли наші гроші? - запитує Марія Года. - Ще й голова ОСББ з нас винних робить. Каже, у нас борги!

Мешканці будинку на вул. Корольова, 6 вимагають ліквідації об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (далі ОСББ, - прим.ред.), яке, як вони запевняють, працює незаконно. Кажуть, що згоди на створення ОСББ “Вербена” не давали.

Відео дня
>Зараз будинок передали на баланс ПП “Сонячне”. Люди цим рішення задоволені.

- Я особисто нічого не підписувала. Але у 2008 році збирали підписи на ремонт дороги, даху, - розповідає голова ініціативної групи Марія Гузар. – А виявилося, що ті підписи під заявою — про те, що люди хочуть ОСББ.

Про те, що у будинку створене ОСББ, люди дізналися торік. Тоді працівники жеку відмовлялися брати платежі за послуги, а також видавати довідки.

- Мені треба було взяти довідку для дитини у школу. Але голова ОСББ не хотіла мені її давати, - розповідає Марія Года.

Люди підняли документи.

- З'ясували, що ОСББ офіційно зареєстроване у Державній Палаті ще у 2008 році, - розповідає Марія Гузар. - А у січні 2011-го жек передав всю документацію на облуговування будинку голові ОСББ.

Не провели жодних зборів із мешканцями будинку, не обговорювали з людьми поточних проблем, які необхідно вирішувати, дивується співрозмовниця.

- Дім тріщить, просідає. Негайно треба замінити стояки та труби у під'їздах, ремонтувати дах, - перераховує Марія Данилюк. - Будинку вже 29 років — тому роботи чимало.

За півтори роки існування ОСББ у будинку нічого не змінилося. Хоча платити за послуги люди стали більше.
- У під'їзді не гріє жодна батарея — а на носі зима. Невже маємо знову мучитися, як торік? - питає Надія Гончарук. - Така ситуація — у всіх під'їздах. А ще погляньте на ці електропроводи. Вони просто висять на рівні моєї руки. А якщо дитина схопить? Електрик за весь час навіть дріт не ізолював.

Коли у людей виникали проблемні питання, вирішувати їм доводилось самотужки.

- Якось у мене вибило світло, на самі свята. Не могла ж я без світла сидіти чотири дні? - обурюється Марія Заяць. - Тому заплатила майстрам немалі гроші, щоб тільки приїхали. Вони не хотіли, бо, мовляв, наш будинок уже не обслуговують. Дзвонила я тоді і голові ОСББ. Але вона мені відповіла, що електрик у селі, на свята його не буде.

Декілька місяців тому будинок залишився на цілий день без води. Було й так, що несподівано зупинилися ліфти.

- Ми з'ясували, що голова ОСББ вирішила розірвати догорів із підприємством, яке обслуговувало ліфти, - каже Марія Гузар. - Через те два дні вони не рпацювали. З людьми про це ніхто не радився. Так само було із водою. Голова вирішила перекрити воду у всьому будинку, коли прорвало в одній квартирі. Тоді, щоб з'ясувати причиниу відсутності води, із нами по підвалах ходив народний депутат Володимир Швайка. Завдяки йому нам тоді включили воду о 23-й годині. А що робила тоді голова ОСББ?

Зібрали збори
Мешканці будинку неодноразово проводили загальні збори, на яких обговорювали питання ліквідації ОСББ.

- Ми її не обирали (голову ОСББ — прим.ред.), - вигукували на зборах 4 липня мешканці будинку. - Вона з нас насміхається! Заволоділа нашими коштами, самостійно підняла квартплату, наймала, як хотіла, працівників. І ні з ким не хотіла говорити.

Тернополяни звернулися із заявами у міську раду, СБУ, прокуратуру.

- Суд визнав, що протокол зборів про створення ОСББ - незаконний, а статут — недійсний, - розповідає голова ініціативної групи Марія Гузар. - Також через суд ми визнали недійсним рішення виконкому міської ради про створення ОСББ. Зараз контролюючі органи перевіряють діяльність голови ОСББ.

Будинок повернули на баланс ПП “Сонячне”. 4-5 липня комісія із представників жеку та ОСББ оглядали будинок та визначали недоробки у ньому.

- Як бачимо, за півтори роки тут не проводили ніяких робіт, - каже директор ПП “Сонячне” Мирослава Ленчишин. - Є такий порядок: перш ніж прийняти будинок, у акті виконаних робіт мають бути прописані усі ремонти. Ми такий акт при передачі на баланс ОСББ давали. Тепер маємо отримати його від голови ОСББ.

Нарікає на людей
Голова ОСББ “Вербена” Наталія Сергієнко, за її словами, не розуміє, чому люди незадоволені її роботою. Спілкуватися із мешканцями будинку, як зауважила кореспондент на загальних зборах 4 липня, жінка не хотіла. Люди кричали та штовхали її.

- На мене накидаються ті, хто не платить квартплату, - каже жінка.

Мешканці завжди нарікали на роботу жеку. Щоб покращити добробут сусідів, скликали збори для створення ОСББ, запевняє співрозмовниця.

- Установчі збори були, на них прийшли представники міськради, - запевняє пані Сергієнко. - А для мешканців я оголошення вивісила за два тижні до зборів. У кожну скриньку — запрошення... Тоді люди нарікали, що брудно у під'їздах. Зараз змінилася ситуація. Було би ще краще. Але люди не оплачують за утримання будинку.

Наявність боргів люди заперечують. Кажуть, не проти з'ясувати це питання у суді.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    не завжди ОСББ є добре, все залежить від голови і від мешканців ( часто серед мешканців є мажори- працівники міліціі, суду, податкової ...), і через ОСББ деякі мажори у домі провадять свою політику, як наприклад на Коновальця, 3 мажори поставили свою голову К. яка виділила їм землю для гаражів, хоч територія прибудинкова, тобто всіх мешканців, а побудували гаражі тільки мажори, а решта не можуть навіть паркувати свії машини. Мажори займили і місце під гаражі та й перед гаражем тоже звісно їхнє. А голосування - така фабула, більша як у Верховній Раді. і не вірте що прості люди можуть бути господарями, не будьте наївними.
  • Anonymous

    До відома мешканців даного будинку, коли у Вас було ОСББ, ви були самі господарями у себе в домі, самі бачили що треба і коли треба замінити, зробити, то що ви неполадили із Головою ОСББ, можна було знайти простіший вихід, замінити даного керівника на іншого, і все , не підійшов той керівник, знову змінли, а те, що ви, ідети знову в ЖЕК, вам краще не буде -100%, можливо перших два місяці щось прийдуть ніби підмажуть, щоб "засвітитись", і все, а далі як ви були в "дупі" так і там надалі будете. Переглянувши на даному сайті ролик як жінку штовхають - це поперше неповага як до жінки, так і себе, "Навчись поводитись з людьми так, як хочиш щоб з тобою поводились" - є такий прислів. Пишу таке через те, що я є також керівником ОСББ, і повірти моїм будинкам не 29, а 40 доходить, найбільша проблема діяльності ОСББ - це байдужість самих мешканців, пора забути про СССР, будинок це наше спільне майно за яке ми відповідаємо, наголошую не лише те що у вас за дверима, а увесь будинок, потрібно хочаби 10 чоловік адекватних на цілий будинок, і в будинку можна замінити і лижаки і стояки, холодного водопостачання, і лінньовку, частково покрівлю - це основні проблеми - буквально за якихось два роки діяльності ОСББ, головне хотіння та бажання.....
  • Anonymous

    А у нас так завжди бо люди живуть по принципу моя хата скраю або якось буде і далі своїх вхідних дверей не бачать ,а коли їх вкусило в одне місце так всі згуртувалися . Треба дивитися що вам підсовують на підпис бо так можна і квартиру втратити . Можна подумати що ЖЕК всьо зробить і стояки поміняє і дах зробить і проводи в норму приведе це все міф .ЖЕК хіба довідки може видати і все . Мій будинок обслуговує ПП Люкс і що толку підвал топить ,дроти висять , крани не тримають , а отже у разі аварійної ситуації в одній квартирі вимкнуть весь підїзд , дашок при вході в підїзд протікає прямо там де домофон ,а там то 220 В і що зверталися а вони і кажуть що це все тягне на капітальний ремонт а грошей вони не мають добре що на зарплати собі мають . P.S Взагалі ОСББ працює нормально коли ним керують самі мешканці де всі знають куда ідуть їхні гроші але це тоді коли всі мешканці зацікавлені в благоустрію свого будинку і такого поняття ,як моя хата скраю не існує .
  • Anonymous

    Я сторонній але прізвще Марія Гузар я вже неодноразовро тут читав. А люди як завжди тупі і прості.Чого було терпіти роками.Головний закон для жильців -- зібрпання збори жильців.Що рішили - то і буде.Чому раніше нге викинули керівнцтво нафік.Все чекають що за них хтось щось зробить.ЖИВІТЬ ЩАСЛИВО і підЖеком.ВІН ВАМ ТОЖЕ ДУЖЕ ДУЖЕ ПОМОЖЕ !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up