Партнер рубрики Події

Тернополяни добилися відновлення дороги

Тернополяни добилися відновлення дороги
Дорогу, яку люди робили за власний кошт, знищили фури із будівельними матеріалами та деревиною на вул. Золотогірській.

Шлях уже ремонтують, але тернополяни перпеживають, що його знову знищать.
Мешканці будинків на вул. Золотогірській, 8 та 12 неодноразово зверталися в жек, писали заяву міському голові. Але ремонтувати її не хочуть ні комунальники, ні підприємці.
- Машини, які їздять від ВАТ “Ліском”, протягом двадцяти років дорогу знищили вщент, - розповідає жителька будинку на вулиці Золотогірській, 8 Олена Дерех. – Дорогу розбили, засипали камінням. Але ним неможливо ходити. Коли проїжджають автомобілі, каміння розлітається у різні сторони. А якщо дитина буде поруч?
Зремонтували дорогу між двома будинками на вул. Золотогірській люди власними силами. Зробили це для того, щоб зручно проїжджати до гаражів. Також нею ходять у магазин та аптеку.
- Хто дав дозвіл їм їздити фурам? - запитує Валентина Серафименко. - Тут відстань — всього п’ять метрів. Вони не поміщаються у цьому проїзді. А коли фури їздять взимку, то застрягають часто. Їх заносить у різні сторони, тож йти дорогою ризиковано.
Тож ще 1 квітня мешканці звертались із проханням, щоб машини, які везуть будівельні матеріали на будівництво та деревину на ВАТ “Ліском”, об’жджали їхні будинки. Адже така можливість, за словами мешканців, є тому, що є дорога біля радгоспу.
У відповідь на свої скарги люди почули, що це питання розглядають.
Також біля цих будинків ведуть будівельні роботи.
- Під час будівництва із будівлі падають бетонні балки, - говорить жителька будинку Лідія Торопило. – Це щастя, що на голову нікому не впало. Тут і діти в дворі граються.
Жителі вирішили страйкувати, загородивши проїзд. Так, одна із машин, якою везли бетон на будівництво, не змогла проїхати. Мешканці твердо наполягали на своєму і не хотіли пропускати машину. Через деякий час зателефонував директор будівельної компанії ТОВ “Добробуд” Василь Кікінежді, але люди не хотіли з ним розмовляти. Пізніше пан Василь під’їхав особисто і спробував знайти компроміс.
- Найближчим часом відновимо дорогу, - запевнив Василь Кікінежді. – Але для того, щоб якісно її зробити, потрібно декілька днів. Тому авто не зможуть їздити нею деякий час.
Хоча жителі скаржаться, що саме фури від ВАТ “Ліском” теж долучилися до руйнування цієї дороги, директор підприємтсва Ігор Гудз запевняє, що проблема не у їхньому товаристві.
- На справді ніякої дороги, для об’їзду немає, - розповідає Ігор Гудз. – Так, колись була дорога на території радгоспу, але її перекрили. Наскільки мені відомо, то дорогу між будинками погодився відремонтувати директор будівельної компанії, яка там зводить будинок. У свою чергу, ми не відмовляємось від ремонту дороги. Якщо потрібна буде якась допомога із нашої сторони, ми готові її надати.
Також пан Гудз запевнив, що по тій дорозі, від їхього підприємства, проїжджають чотири фури в місяць, а тепер практично не їздять.
Зрештою, дорогу таки почали лагодити будівельники.
- В'їзд на час ремонту перекрили, але після того, як усе завершать, ми не хочемо, щоб там їздили фури, - каже Валентина Серафименко. - Ми їх не пустимо.

Мар’яна ДОХВАТ, 0-97-783-53-39

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Роблять дорогу ахахах роствором заляли і водою поливають
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up