Партнер рубрики Події

Тернополяни зробили свій будинок зразковим

Тернополяни зробили свій будинок зразковим
Забудовник “кинув” пайовиків із незданим будинком без комунікацій. Люди, об'єднавшись, все доробили самі. Більше того створили ОСББ і навели такий порядок у дворі, що нині можуть стати прикладом для інших

 

Доглянуті клумби, лавочки біля під’їздів, прибраний двір і красивий дитмайданчик можна побачити біля новобудови на вул. Минулинецькій 40, б у смт. Березовиця Тернопільського району.

А ще два роки тому мешканці семиповерхівки були в розпачі, адже мали багато проблем з будинком. Врешті, об'єднавшись, вони навели порядок. Нині із 63 квартир, тут вже половина заселена.

Відео дня
>- Забудовник нас кинув, - розповідає голова об'єднання співвласників багатоквартирних будинків "Мрія-Д" (далі ОСББ – прим. ред) Петро Копильців. - Він збудував лише будинок, але не здав його, не підвів комунікацій. Ми все зробили за власні кошти.
Нагадаємо, про цю проблему вже писала "RIA плюс" за № 222 червня 2010.

Хочуть альтанку і фонтан
Мешканці оформили всі документи на будинок, написали заяву до селищної ради, аби там будинок поставили на баланс, отримали право власності на квартири. Рік тому створили ОСББ. Його голова, Петро Копильців, звернувся у редакцію, аби поділитися своїм досвідом з іншими.

Поки спілкуємось з чоловіком, до нас підходять мешканці будинку. Кажуть, кращого голову їм не знайти. Вони навіть ключі йому залишають від помешкань, коли надовго їдуть з дому.

- Це дуже важка робота, - погоджується чоловік. – Але люди мене обрали і я хочу виправдати їх довіру.
В ОСББ "Мрія-Д" працює бухгалтер, прибиральниця, двірник. Спершу тут було багато роботи, продовжує чоловік. У будинку не було снігоутримувачів, ринв. Довелося все зробити. Також на новобудову було важко оформити документи, адже там не було ліфтів. За дозволами треба було їхати до Києва.

Окрім того, на подвір'ї будинку поклали плитку, обгородили територію. Згодом прикрасили подвір'я - усі зібралися і посадили кущі троянд, на газонах встановили фігурки лелек, біля під’їздів – лавочки, облаштували дитмайданчик.

- Я не сам вирішую, а питаю поради людей, - каже Петро Копильців. - Плануємо ще встановити альтанку, а посередині двору — невеличкий фонтан.

Встановлюють камери спостереження
Окрім цього, на фасаді будинку встановлюють камери спостереження.
- Їх буде шість, щоб було видно, хто ходить біля будинку, - каже голова ОСББ. - У мене буде база даних. Якщо щось пропаде, я зможу подивитися, хто сюди заходив і викликати міліцію. Адже будинку вже завдали шкоди, - минулого літа вкрали 20 туй, цього літа ще 12. А злодіїв знайти годі.

До речі, у дворі будинку дуже чисто, а прохід мешканцям не перекривають машини біля під’їздів.
- У нас нема такого, щоб подвір'я було заставлене машинами, - каже Петро Копильців. – Тому водії ставлять авто у гаражі. Адже у дворі бігають діти, гуляють мами з дітками у колисках.

Чоловік додає, що не боїться роботи і готовий закотити рукави до праці, коли потрібно. Нині він повністю займається роботою в ОСББ. Навіть бізнес передав дружині. Адже за будинком потрібно постійно стежити, щось вирішувати.

- Я сказав мешканцям, якщо виникнуть якість проблеми, дзвонити мені в будь-який час доби, я візьму слухавку, - каже він. - Дякую людям за розуміння. У мене всі вчасно сплачують комунальні послуги, допомагають якщо потрібно.

Пайовикам, потерпілим від будівельних афер, Петро Копильців радить радить об’єднуватися.
- Я ходжу містом і бачу багато незданих будинків. Дуже співчуваю цим людям, - каже він. - Аби вирішити проблему, треба об’єднуватися, вибирати старшого і дружно працювати.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (18)
  • Anonymous

    декілька разів на день вологе прибирання?ви явно не те пишите!а за які гроші пан Копильців все це робить?вимагає у мешканців.Люди,крім завищеної кварплати,платять по 200грн на відеоспостереження лише задля зручності голови ОСББ.Коли гроші валять такими сумами,то поставити буська...нефіг делать
  • Anonymous

    Маю безпосереднє відношення до цього будинку. Що казати, голові ОСББ Петру тре пам'ятника поставити коло тих бузьків. Чувак працює там 24/7. Коли не приїду, увесь час щось роблять. Всюди бруківка, в під'їздах чистота ідеальна. Декілька разів на день вологе прибирання. От тільки з ккмерами там вже перебар. Нафіг ненадо. Там якщо і крадуть - то лише свої. А для загального розвитку раджу всім поїхати подивитись як має будинок виглядати.
  • Anonymous

    Молодці, що й казати. Я на поверсі де мешкаю зробила підвіконник з плитки, розмалювала горщики в один колір, доглядала за квітами, а вони в одну ніч щезли... Щей на Різво....Може комусь вони потрібніші... Поставила ящик, обклеїла для настрою паперовими витинанками квітів, посадила інші ...хтось видер самі красиві і квітучі... А от підвіконник не віддерли поки що...

    Anonymous reply Anonymous

    Схожа ситуаці була в нас на поферсі,правда в нас не квіти а деван винесли і попільничку
  • Anonymous

    Майбутнє за об"єднаннями мешканців багатоквартирних будинків. ЖЕКи - 100% злодійо-злидарі. А ті, хто їм платять - ...... обдурені лохи....... вибачайте, вас нажаль більшість. І треба свого "мойсея" щоб ту більшість на 40 років кудась в пустелю нах відвів. Бо молодим життя не дадауть!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up