Тернополяни скаржаться, що місяць живуть без теплої води

Тернополяни скаржаться, що місяць живуть без теплої води
- Я з острахом чекаю, коли відключать котельню, яка обслуговує мій будинок на вул. Героїв Крут, 7, - каже тернополянка Наталія Білик. – Я вже дивилася у графік, без теплої води нам доведеться жити цілий липень.

 


У попередні роки мешканці цього будинку теж у цей час були без теплої води. Адже на профілактичний ремонт котельні у Тернополі відключають щороку. От тільки пані Білик не розуміє, що можна ремонтувати аж цілий місяць.

- Якраз спека надворі, води теплої потрібно як ніколи, каже жінка. - Невже котельні так ламаються, що їх щороку потрібно ремонтувати?

Відео дня
>Нагадаємо, почергово зупиняти котельні на профілактичний ремонт почали ще наприкінці квітня. Роблять це кожного року для того, аби належно підготуватися до нового опалювального сезону.

Так з 10 травня до 10 червня вже прожили без теплої води мешканці будинку на вул. Живова, 37.
- У кого індивідуальне опалення, у тих взагалі проблем не було, - розповідає мешканець цього будинку Віталій Романів. - А решту трохи намучилися. Я грів воду щодня, а іноді приймав холодний душ. На щастя, це пекло вже минуло.

Тернопільські тепловики просять тернополян зрозуміти, що котельні відключають влітку, аби був спокій взимку.

- Ми чудово розуміємо, що відсутність в помешканнях тернополян гарячої води створює певні незручності, - каже директор КП "Тернопільміськтеплокомуненерго" Йосип Куртяк. - Але щорічна зупинка котелень на профілактичний ремонт є вкрай необхідною. Ми змушені виконувати технологічні ремонтні роботи, які плануємо на підставі дефектних актів. Їх складають майстри та начальники мікрорайонів, а затверджує головний інженер підприємства. Згідно з цими актами ми здійснюємо ремонт обладнання котелень та теплових мереж. Для цього у річному плані підприємства ми передбачили кошти на придбання матеріалів та запчастин для котлів, насосного обладнання, яке через тривалу експлуатацію зношується дедалі більше. Цим і викликана необхідність зупинки котелень.

Згідно з графіком, 19 котелень, які не подають воду, відключають з 20 квітня і до початку опалювального періоду, продовжує пан Куртяк. Котельні, які подають гарячу воду, зупиняють з суворим дотриманням графіку. Гарячу воду місту подають 20 котелень. З 10 до 23 травня на профілактичному ремонті були десять котелень. Другий цикл передбачає відключення дев'яти котелень з 2 липня до 1 серпня. Остаточно завершити профілактичний ремонт котелень планують 13 серпня.

- Ці всі роботи проводимо для того, аби не довелося відключати теплопостачання та гарячу воду в осінньо-зимовий період, - каже Йосип Куртяк. - Якби не планові профілактичні роботи, невідомо які сюрпризи могли б очікувати нас взимку. Як показує досвід, ми на правильному шляху. Цьогоріч, незважаючи на досить холодну зиму, особливих проблем з теплом та гарячим водопостачанням у нас не було.

Довідка
З 2 липня до 1 серпня у Тернополі зупинять котельні на вул: Галицькій, просп. Бандери, Лесі Українки, Чернівецькій, Новому Світі, Шкільній, Транспортній, Купчинського та цегельному заводі.
За інф. КП "Тернопільміськтеплокомуненерго"


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonymous

    Маючи технічні знання, а також практику і грамотно підіїти до проблеми з гарячою водою то можна обійтися без ІО і баняків .

    Anonymous reply Anonymous

    Поділися досвідом. Тільки зроби поправку, що технічних знань і відповідного досвіду нема.
  • Anonymous

    Поставте опалення, І НЕ ГРАЙТЕ ВОЛА!!! А то ниють на сайтах, газетах, через власну недбалість... І взагалі, треба газ економити, котельні теж на повітрі просто так не працюють...

    Anonymous reply Anonymous

    А дозвіл на опалення хто дасть?
  • Anonymous

    ще би місяць сказали хліба не їсти і не ср..ти в профілактичних цілях
  • Anonymous

    ось вам і переваги ІО. і вода коли потрібно і тепло коли надворі холодно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачать з різних мікрорайонів міста. «20 хвилин» дізнаються подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up