Тернополянка зламала ногу, виходячи з тролейбуса

Тернополянка зламала ногу, виходячи з тролейбуса
Літня жінка, виходячи з тролейбуса, впала і зламала стегно. На підприємстві “Тернопільелектротранс” кажуть, що у травмуванні постраждала винна сама. Та її син збирається звертатись до суду

 Пенсіонерка Рима Ткач травмувалала ногу, коли виходила на зупинці біля шостої школи. Вона тролейбусом поверталась додому із “Сонячного” масиву.


- Був уже вечір, і тролейбус їхав у депо, - розповідає потерпіла Рима Ткач. - Пасажирів майже не було. Навіть не було кондуктора. На зупинці водій відкрив двері, але до кінця не зупинив тролейбус. Я поставила ліву ногу на землю і за інерцією впала.


Жінка каже, що самостійно піднятись вже не могла. Їй допомогли чоловік і жінка, які були на зупинці.

Відео дня
>
- Водій закрив двері і швидко поїхав, навіть не вийшов мені допомогти, - каже пенсіонерка. – А також нагрубіянив. Люди викликали мені швидку. У лікарні зробили висновок, що в мене перелом шийки лівого стегна.


Через декілька днів лікар сказав жінці, що їй потрібна операція.


- Сказали, що мене треба оперувати і це буде коштувати 15 тисяч гривень, - говорить пані Ткач. - Я вже на пенсії, держава мені виплачує 960 гривень, і, звичайно, грошей на операцію не маю. В іншому випадку, мені треба лежати і не вставати, поки воно само не зростеться.


Син Рими Ткач у той час, коли вона травмувалася, був на заробітках у Києві, тож йому довелось повертатись додому.


- Звичайно, що я змушений був залишити роботу і їхати доглядати маму, - каже Юрій Ткач. - Я одразу звернувся у “Тернопільелектротранс”, щоб вони розібрались з цією ситуацією і, мабуть, допомогли з лікуванням.


Чоловіку листом відповів директор підприємства “Тернопільелектротранс” Андрій Мастюх.


“Після проведення опитування водіїв та кондукторів встановлено факт випадку із літньою жінкою, - пише пан Мастюх у документі. – Водій, який працював в цей день на тролейбусі №96 на маршруті №11, під’їхав до зупинки “Шоста школа”, повністю зупинив тролейбус, здійснив посадку-висадку пасажирів, після чого розпочав подальший рух”.


Також він уточнює, що тролейбус був у нерухомому стані.


“Із середніх дверей вийшла жінка, яка, вже будучи на тротуарі, спіткнулась і впала, - продовжує пан Мастюх. - Їй допоміг піднятись невідомий чоловік, після чого вона самостійно пішла, тому швидку медичну допомогу працівниками підприємства та пасажири не викликали”.


На завершення директор додає, що вини водія у травмуванні Рими Ткач немає. Для роз’яснення інциденту син постраждалої шукає свідків цієї аварії і просить звертатись до нього за телефоном 0-68-321-78-99.
Очевидців шукають і співробітники обласної міліції. Тож усіх, хто бачив цю аварію, правоохоронці просять повідомляти за телефоном 27-12-91, повідомили у секторі зв'язків із громадськістю обласної міліції. Слідчі проводять додаткову перевірку за цим фактом. Після висновків судмедекспертизи міліціонери приймуть відповідне процесуальне рішення.

Коментар юриста
Денис Сакунов (30 р):
- ДТП могло бути тільки у випадку, якщо тролейбус рухався. Якщо це було так, то водієві може загрожувати кримінальна відповідальність – це статті кримінального кодексу №286 - відповідальність за ДТП з потерпілими або загиблими, частина 1, і стаття №135 - залишення в небезпеці, частина 1. У таких випадках у травмпункт викликають працівника міліції, який з’ясовує всі обставини, або подають заяву в міліцію. Її можна подати самостійно. Упродовж трьох або у деяких випадках десяти днів міліція робить висновок. Якщо він не на користь потерпілої, його можна оскаржити у суді, а також одночасно подати заяву в прокуратуру. Також потерпіла може вимагати через суд у “Тернопільелектротрансу” відшкодування матеріальних збитків, затрачених на лікування, і моральної шкоди у разі ДТП.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Anonymous

    Не будьте дуже мудрі бо і ви колись будете старими, якщо доживете, а тролейби старі, обшарпані брудні і смердючі, зате начальники блискучі.
  • Anonymous

    15 тис ??????????
  • Anonymous

    нефіг старій лазити і скакати з тролейбусів.
  • Anonymous

    Бабуся забула купити сьогодні *Домашню газету* , де написали, що сьогодні в місті дощ зі снігом , температура -5-+1.Читайте місцеву пресу!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:04 Сьогодні, 18 травня, у дію вступає новий закон про мобілізацію. Що варто знати 09:02 Готуємо пиріг із ревенем і полуницею за рецептом Клопотенка 22:00 У Тернополі відкрили меморіальну таблицю захиснику Андрію Мозілю 21:02 «Ще побігаємо на протезах»: історія захисника, який вчиться ходити після поранення Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 20:00 У Тернополі на мосту зіткнулися двоє велосипедистів 19:02 ТЦК працюватимуть, а ЦНАПи ще не готові: де тернополянам оновити дані з 18 травня 18:02 Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів 16:45 У Карпатах травмувалася туристка з Тернопільщини 16:00 10 школі Тернополя — 80 років! Як відзначатимуть ювілей? 15:10 Зеленський підписав закон про штрафи для військовозобов’язаних 14:20 На бульварі Тараса Шевченка облаштовують Алею пам'яті з портретами загиблих героїв photo_camera 14:05 В Раді зареєстрували законопроєкт про скасування позбавлення волі за ухилення від мобілізації 13:00 На Тернопільщині будуть дощі і грози 12:22 Графік відключення електрики на Тернопільщині 11:55 У центрі Тернополя висаджують літні квітники 11:20 Турбує варикоз? Лікуємо варикоз новітнім лазером всього за 60 хв! (новини компаній) 10:46 Рух транспорту перекриють на окремих вулицях в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up