Партнер рубрики Події

Тернопіль: Суд у справі Щепановського-Марценюка: дебати

Тернопіль: Суд у справі Щепановського-Марценюка: дебати
Судове засідання у справі Щепановського-Марценюка перейшло до стадії судових дебатів. Підсудні повністю визнали обвинувачення, інкриміновані їм.


Чергове засідання провели 12 червня. Воно було чи не найдовшим за всю історію судового дослідження у справі керівника ТФ “Будівельник” Зеновія Щепановського та головного бухгалтера підприємства Євгена Марценюка. Адже тривало дві години, на відміну від попередніх десятихвилинних або півгодинних.

Майже годину із загального часу зайняло перебування головуючого судді у нарадчій кімнаті, де вирішувалась доля клопотання одного із потерпілих про направлення справи на додаткове розслідування. У той час потерпілі мали змогу поставити декілька запитань Щепановському. Розмова перетворювалась на словесну перепалку.


- Я точно знаю, що за ті кошти, що ви у нас накрали, ви будете десь на Канарах відпочивати, - заявив один із потерпілих підсудному. – А ми будемо тут, без грошей.

Відео дня
>
Щепановський наполягав, що йому ставила палки в колеса міська влада, не даючи змогу добудувати. Врешті люди запропонували роздати їм гроші. Казали, що тоді вони жодних претензій не матимуть.


- Та звідси я нічого не можу зробити, - пояснював Щепановський. – А ви не хочете піти на зустріч.
Врешті, дехто з присутніх на суді потерпілих посилав впівголоса його “якомога далі”. Були запитання у потерпілих і до судді та прокурора. Адже люди не погоджувалися з тим, що прокуратура, за їхніми словами, не довела факту розкрадання грошей і змінила обвинувачення.


Після повернення судді із нарадчої кімнати розмова закінчилась. Суддя повідомив про відмову щодо клопотання про повернення справи на додаткове розслідування. За його словами, повернення справи на розслідування є неприпустимим, адже усі матеріали та докази досліджені повністю, свідки опитані, а доказів щодо необ’єктивності розслідування нема.


 Відтак судове розслідування оголосили закритим. Прокурор зачитав обвинувачення. Він попросив у загальному підсумку за трьома статтями, інкримінованими Щепановському, п’ять років позбавлення волі зі штрафом та забороною займати керівні посади. Для Марценюка прокурор попросив покарання за двома інкримінованими йому статтями — три роки позбавлення волі плюс чималенький штраф із забороною займати керівні посади. Після цього слово надали захисникам підсудних, котрі заявили, що покарання має бути менш суворим. Мовляв, багато чого не залежало від самих підсудних.


- З 2008 року Щепановський не міг здійснювати належного контролю, бо виконував обов’язки заступника міністра регіонального розвитку і будівництва України, - нагадав адвокат Ростислав Лукашов. – Тож покарання повинно бути не більше трьох років.


Свою позицію адвокат аргументував і заслугами Щепановсього, його нагородами, хворобами. Згадав і стареньку матір підсудного. Адвокат Марценюка говоритиме під час наступного судового засідання, 14 червня. Тоді ж слово дадуть у судових дебатах самим підсудним. Початок засідання – о 10.00.

Світлана ГРИВАС,

0-96-709-74-60

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (18)
  • Anonymous

    Він ще у його становище просить людей ввійти...це абсурд якийсь...багато хто все життя працював що дитині квартиру придбати, а він все заграбастав собі...і він ще з такими проханнями звертьається...необхідно щоб Заставний став мером, адже котимось прямо у прірву
  • Anonymous

    Непоганий варіант - посидів кілька років і забезпечений на все життя і дітям і внукам хватить.
  • Anonymous

    Свєто, а де дебати? Це предявлено обвинувачення
  • Anonymous

    на палю обох і так щоб інші бачили, більше варіантів не бачу.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up