Тернопіль: Щепановського можуть випустити ледь не за півроку

Тернопіль: Щепановського можуть випустити ледь не за півроку
Де відбуватиме покарання колишній керівник ТФ “Будівельник” Зіновій Щепановський поки що не відомо. Наразі він і далі перебуває під вартою у Чортківському ізоляторі.


Комісія у його справі засідатиме після вступу вироку в дію.


— Вирок вступає у дію за 15 днів після свого оголошення, — кажуть в Управлінні державного департаменту України з питань виконання покарань у Тернопільській області. — Після цього засідатиме комісія. Згодом державна пенітенціарна служба подасть запит у Київ. Там вирішуватимуть, куди засудженого етапують для відбування покарання.


Нагадаємо, вирок Зіновію Щепановському оголосили минулої середи, 27 червня. Йому призначили три роки і три місяці позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади та штраф у розмірі 4 тис. 250 грн. За рік у суді так і не довели, що саме Щепановський привласнив людські гроші. А йшлося у цій справі про 19 млн 640 тис. 303 грн. З цієї суми 12 млн 45 тис. 727 грн — кошти пайовиків за квартири на вул. Білецькій. Відтак, не всі із потерпілих залишилися задоволеними оголошеним вироком.

Відео дня
>
Три роки, до речі, дають і за менші правопорушення. Так, позбавити волі на термін до трьох років можуть і за крадіжку, наприклад, мобільного телефону. Якщо ж крадіжка вчинена у великих розмірах — більше як 4 тис. 250 грн — то дають 5-8 років позбавлення волі.


Окрім того, люди не вірять, що Зіновій Щепановський взагалі відбуватиме покарання у колонії стільки часу, як призначив суд.


— Йому призначили три роки, — каже пайовик Сергій (прізвище просив не вказувати — прим. ред.). — Рік він уже фактично відсидів. Залишається ще два. Але, враховуючи всі ці його хвороби, а ще й гарну поведінку, він і цих двох років не сидітиме. Вийде, мабуть, уже восени на волю.


Чи мають бодай якесь підґрунтя такі іронічні відгуки тернополян, ми поцікавились у юриста.


— Стаття 82 Кримінального кодексу України передбачає, що особам, що відбувають покарання у якості обмеження або позбавлення волі, невідбуту частину покарання суд може замінити на м'якше покарання, — каже юрист Василь Когут. — Для цього має бути дві підстави — матеріальна і формально-юридична.


Матеріальна підстава полягає у тому, що засуджена особа стала на шлях виправлення. Критерії виправлення зазвичай визначають за рівнем позитивних зрушень у поведінці засудженого і його ставленні до праці. А формально-юридична підстава полягає у вимозі до засудженого відбути певну частину покарання. У випадку Щепановського, зважаючи на інкриміновані йому статті, він має відсидіти трохи більше, як півроку.

Світлана ГРИВАС,

0-96-709-74-60
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Anonymous

    Щепан мабуть хати продавав самим ссикливим, бо не боїться ні кулі ні ножа ні бог дай шила в бік.... А сучасна судова система ввійде в історію як сама корумпована та недієва. Ваша честь, ваша честь - ТЬФУ мерзота. Бог все бачить.
  • Anonymous

    Перед виходом з СІЗО Щепанг гарно помити костюм нагладити і заказати духовий оркестр. Да здравствуєт справедливість ! УРА1 Треба знати кому будувати кому дати і скільки вкрасти..Вперед Щепан до нових трудових подвигів.

    Anonymous reply Anonymous

    буде друге МММ .. ну чи Щеп-Щеп-Щеп )))
  • Anonymous

    Так а чим він допоможе пайовикам, коли сяде на 10 років? Скорше вийде, скорше почнуть пресувати щоб закінчував почате

    Anonymous reply Anonymous

    за що почне .. грошей вже немає ((( і землі на якій він мав будувати в нього немає ((( так що вигідніше садити довічно разом з корумпованим судом !!!
  • Anonymous

    це просто ппц .. накрав і на волю .. сам так хочу блеать !!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Спитай у нього.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up