Тернопіль: «відмовилися» від 570 мільйонів

Тернопіль: «відмовилися» від 570 мільйонів
Набережна Тернопільського ставу, міська школа №25, а також ще 67 об’єктів на території Тернопілля грошей на побудову, реконструкцію або модернізацію найближчим часом не отримають.

Депутати облради дали лише 54 голоси «за» обласну «Програму будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів інфраструктури на період до 2015 р.». Тож 11 об’єктів, які чекали грошей на проведення робіт в обласному центрі, а також від одного до восьми - у районах Тернопілля, їх поки що не отримають.
 
- Загальний обсяг фінансування програми становить майже 570 млн грн, причому «левова частка» має надійти із Держбюджету, - каже начальник управління містобудування та архітектури обладміністрації Володимир Харченко. – На вимогу облради ми уточнили перелік об’єктів. Врешті обрали 69 пріоритетних. З обласної казни на ці потреби треба лише 2 мільйони. Ще 17 - ми розраховуємо отримати із місцевих бюджетів районів і казни Тернополя.

Утім, багатьом у сесійній залі не сподобався вибір чиновників. Мовляв, загалом коштів на Тернопілля потребують 600 об’єктів, а в програму ввійшла лише десята частина. Причому серед претендентів на першочергове фінансування – об’єкти, які мають нульову готовність. Не сподобалося партійцям і те, що деякі пункти спочатку включили в програму, а потім вилучили. Зокрема свободівці побачили у цьому «закулісні ігри». Володимир Харченко заперечив, бо пріоритетність залежала від готовності необхідної проектно-кошторисної документації, а не від особистих симпатій.

- Треба програму підтримати, - вмовляв колег нашоукраїнець Олександр Стадник. – До того ж, із обласної казни за 5 років не мають йти великі витрати.

Проте до думки голови бюджетної комісії більшість не дослухалася. Програму знову відправили на доопрацювання.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    """Врешті обрали 69 пріоритетних. З обласної казни на ці потреби треба лише 2 мільйони. Ще 17 - ми розраховуємо отримати із місцевих бюджетів районів і казни Тернополя.""" Ну що можна побудувати на 69 обэктах за 19 млн---ДИЛЕТАНТИ...

    Anonymous reply Anonymous

    Читайте уважно. 19 млн - із місцевих бюджетів, а 551 - із Держбюджету!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up