Партнер рубрики Події

Тернопіль: "молочні гроші" вибивали добу

Тернопіль: "молочні гроші" вибивали добу
- Я маю віддати 42 тисячі гривень людям за молоко, а закупівельник платити не хоче! - каже заготівельник молока Марія Міса. Жінка, як і кількадесят інших заготівельників уже майже два місяці збирає у селян молоко не платячи їм ні копійки.

Та молокозаготівельники — звичайні сільські чоловіки й жінки і самі не отримують навіть власної зарплати. У четвер, 21 червня люди прийшли на приймальний пункт компанії “Галичина” і не випускали з нього жодного молоковоза майже добу. Також молокозбирачі “арештували” молочні центрифуги, холодильники, бідони та інше обладнання, яке належить компанії “Галичина”. З допомогою нього, раніше вони виконували свою роботу.


Розібратися з чиєї вини люди не отримують грошей за свою роботу і молоко виявилося складно.
- Спочатку ми думали, що винуватець — підприємець Микола Ковальчук, якому безпосередньо ми і здаємо молоко, - каже одна з протестуючих Надія Алєксєєва. - Але згодом виявилося, що він такий самий постраждалий як і ми. компанія “Галичина” заборгувала його підприємиству “Роса” близько 1,8 мільйона гривень! А ці гроші — тяжко зароблені звичайними сільськими людьми. Декому заборгували аж 40 тисяч! А десяткам інших людей — по три-п’ять тисяч, які вони мають повернути людям. А одна корова дає у місяць молока приблизно на 300 гривень. А скільки ж потрібно находитися за тою коровою, щоб заробити цю суму!


Люди біля брами підприємства стояли цілу ніч і наступний день. Починається дощ і вони втомлено переходять під крони дерев. Та додому ніхто не йде. До брами під’їжджає невеликий молоковоз. Люди вибігають і стають перед машиною. Водій стоїть кілька секунд а потім заганяє авто назад під навіс.
Люди чекають поки зустрінуться керівники обидвох підприємств — вони ще не розуміють з чиєї вини не отримують свого заробітку.

Відео дня
>
Врешті представник молочної компанії “Галичина” зв’язується телефоном. Він запевняє, що у них “нормальна робоча заборгованість” і платити людям повинен підприємець зі своїх обігових коштів.


- Згідно документів, ми заборгували перед підприємством “Роса” лише за частину травня, - каже директор департаменту сировини ПрАД “Галичина” Іван Щепанкевич . - Це є нормальна робоча заборгованість. Я не відмовляюся ні від одної копійки боргу. Нами неоплачена лише та заборгованість, з якою ми працюємо завжди. Ми за 15 років не обдурили жодну людину. Люди, які укладали угоди з ТзОВ “Роса” хай вимагають гроші, хоч у судовому порядку у цьому підприємстві. А ми уже з ними будемо розбиратися теж через суд.
Втім сказати суму боргу директор відмовився, мотивуючи тим, що це внутрішня інформація.


Та як виявилося сума “робочої заборгованості” немаленька. Микола Ковальчук привіз накладну із сумою боргу — 1 641 596 гривень.
Врешті керівництво “Галичини” погодилося на співпрацю з людьми. Гроші почнуть виплачувати з понеділка, 25 червня.


- Ніхто від сторони “Галичини” не заявляв, що гроші не будуть виплачені до копійки, - запевнив Іван Щепанкевич. - Я готовий повернути гроші, якщо ТзОВ “Роса” поверне обладнання, яким користувалися люди для збирання молока. Це можемо зробити з понеділка.
Як домовилися представники обох підприємств, ПрАД “Галичина” повертатиме людям гроші, які їм заборгувало ТзОВ “Роса” в обмін на своє обладнання. А про решту заборгованості керівники домовляться за столом переговорів.


Людей влаштував такий вихід із ситуації, адже свої гроші вони, якщо вірити посадовцям, отримають. А от ТзОВ “Роса” схоже більше не займатиметься молокозбиральницьким бізнесом. Принаймні таке заявив директор підприємства.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Безпредел та й годі. Лишається одне - заява в прокуратуру і в чесний суд разом з коровами та лайном
  • Anonymous

    брехня
  • Anonymous

    Варіант № 2 зібрати селянам всю гноївку яка є і по самий фланець наталувати в молоковоз а потім відправити о це я розумію був би протест .
  • Anonymous

    Та повирізати всю худобу на мясо і хай ті закупівельники молока потім х.... сосуть може потім зрозуміють що то таке коли їхній бізнес накриється пе.....ю .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up