Партнер рубрики Події

Тернопіль: міліція розбереться із сектантами

Тернопіль: міліція розбереться із сектантами
- Зробіть щось – ходять якісь жіночки і збирають гроші. Кажуть - на церкву, але не кажуть на яку, - стурбовано розповідає телефоном тернополянка Ірина Гунько. – Ніхто ж не знає, що вони – із секти, тому й кидають гроші.

Жінка просить застерегти інших, аби вони не жертвували на потреби не визнаної ніким релігійної общини.
- Коли я попросила уточнити, звідки ті жіночки і запитала, чому вони не кажуть, що їхню громаду ніхто із офіційних церков не визнав, пані відразу вийшли з автобуса, - додає пані Гунько. – Не заперечували. Просто опустили голови і втекли…
Стурбовані активізацією релігійної общини, яка свого часу збудувала капличку у парку Національного Відродження, не лише звичайні тернополяни, а й депутати облради. Відтак вони 6 березня підтримали депутатський запит свого колеги – свободівця Леоніда Бицюри. Правоохоронні органи тепер зобов’язані перевірити законність діяльності незареєстрованої релігійної громади, члени якої іменують себе “парафія Святої Католицької Церкви Непорочного Серця Марії в місця з’яви Матерії Божої у парку Національного Відродження”. “За” голосували 80 з 84-х присутніх депутатів.
- Жодна з офіційних конфесій не визнала цієї групи, - каже пан Бицюра. - Звернення громадян свідчать, що свою діяльність ця група перенесла з парку Тернополя на територію Тернопільського району – у с. Гаї Гречинські.
У своїх зверненнях, як він каже, громадяни повідомляють про загрозу своєму здоров’ю і життю, висловлюють занепокоєння з приводу можливих оборудок із майном членів їхніх сімей, вказують на факти шантажу, погроз і залякування.
У депутатському запиті зокрема йдеться: “Незаконну діяльність незареєстрованої релігійної громади очолюють Ольга Дубчак, Олександра Антощишин та Лілія Яросевич, які здійснюють незаконний збір коштів, в тому числі через відчуження нерухомого та рухомого майна громадян області для будівництва та утримання “монастиря” за адресою: с. Гаї Гречинські, вул. Джерельна,11. За цією ж адресою, без відповідної дозвільної документації проводять будівництво, проживають без належної реєстрації сторонні особи – так звані монахи”.
Отже, депутатський запит Леоніда Бицюри вже скерували до прокурори Тернопільської області, начальникам управління МВС та СБУ в області. Залишається чекати на відповідь правоохоронців.
Нагадаємо, як у Тернополі зносили капличку у парку (тут).

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    Хто хочедати, - дає,хто не хоче, - не дає. Кому яке діло до того? Не бачу жодної різниці між сектою і будь якою іншою "церквою". Марно шукати Бога у фіглярів від релігії."Церков" багато, але люди чомусь кращими не стають. Мабуть погано моляться, або не тому богу моляться.
  • Anonymous

    підходила раз баба стара ледве йшла просит на церкву гроші ! питаю ви жіночку на яку церкву збираєте відпоідт матір божої ! де та церква ? а тобі сину нашо ? я хочу знати кажу а вона зразу то ти зносив нашу каплицю то ти і давай клясти ! ну шо таке ? невже ше шось тре доказувати шо там люди зомбовані і хворі яким тре відкрити очі і лікувати бо вони пропадуть ! доречі в мене сусідка з відти то ніским неговоре ходит но вночі з хати і вже ходе по сусідах бабках певно заохочує до себе !
  • Anonymous

    БИЦЮ чого ти хернею займаєшся!!! зроби щось корисне а тобі сектанти спокою не дають!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    такi,як ти ВАСЮ,зробили з Тернополя не мiсто-а клондайк для бiзнес-релiгiйних органiзацiй.а Льончик,таких,як ти ВАСЮ,давити буде
  • Anonymous

    Вже не говорю про органи правлпорядку -пока до них дійде письмове звернення часне реагування.А якже жителі с.Гаі Гречанські.Всі люди заможні грошовиті і що дивлятьс на той беспредел.Я так не рахую .Просто Вон тільки що взнали і НА СВОЇЙ ТЕРИТОРІЇ ОЗБЕРУТЬСЯ,
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи 21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Як Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up