Партнер рубрики Події

Тернопіль: руїни демонтованої каплички досі не прибрали

Тернопіль: руїни демонтованої каплички досі не прибрали
Про програму благоустрою “Тернопільське джерело” чиновники, схоже, забули. На місці демонтованої незаконно зведеної у парку каплиці уже сім місяців руїни та розруха

Розтрощена бруківка, залишки бетону, з якого стирчить іржава арматура, та ями на пішохідних доріжках у парку Національного відродження. Такий вигляд має місце, де уже більш як півроку тому демонтували незаконну каплицю.
- На цьому місці не буде жодної релігійної споруди, його облаштують за окремою програмою благоустрою “Тернопільське джерело”, - казав тоді заступник начальника управління ЖКГ, благоустрою та екології Тернопільської міськради Микола Лесів.
Втім, минуло більш як сім місяців, а молодим мамам у цьому місці доводиться котити дитячі візочки по розбитих бульдозерами пішохідних доріжках. А щоб потрапити до джерела, потрібно пройтися по старому фундаменті мурованої огорожі, з якої стирчить арматура.
- Стільки ресурсів - і людських, і грошових витратили на демонтаж тієї каплиці, а справу до кінця не довели, - каже тернополянин Василь Годний, який гуляв із сином поряд. - Це дає повне право сектантам казати, що раніше тут були чистота і затишок, а тепер - страшні руїни. Хоча залишилося небагато - просто все засипати землею, засадити травичкою і перестелити тротуарну плитку. Було б красиво і безпечно...
Ми зателефонували до заступника начальника управління ЖКГ Миколи Лесіва, аби з’ясувати, на якому етапі перебуває втілення програми благоустрою “Тернопільське джерело” нині. Однак чиновник відповів, що управління цим не займається.
- Це справа управління парків, - повідомив він. – Саме вони тепер займаються цією програмою. Всі запитання до них.
Ми поцікавилися в об’єднанні парків, коли ж облаштують “Тернопільське джерело”, як це обіцяли раніше. Там запевнили, що про цю ділянку не забули.
- Хочемо облаштувати цю ділянку не за рахунок бюджетних коштів, - каже керівник комунального підприємства “Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя” Олег Протасевич. - Тому зараз ведемо перемовини із підприємцями, які готові виділити кошти для благоустрою цієї території. Хочемо встигнути до Дня незалежності та Дня міста, але час покаже, чи нам це вдасться.
За словами пана Протасевича, про дитячий майданчик на цій території, як це пропонували раніше, не йдеться. На цій ділянці лише відремонтують доріжки та відновлять майданчик біля джерельця.
До слова, свого поста на місці колишньої каплички члени релігійної общини, яка раніше там збудувала капличку, не покидають. Вони цілодобово сидять на лавках неподалік джерела, там же розвішали ікони і розп’яття.

Відео дня
>
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Anonymous

    добре, що Надал прийняв вольове рішення знести то капище! А незабаром поприбирають, нехай все устаканиться
  • Anonymous

    Поки влада розмірковує, сектанти вже на повну потужність освоюють джерело повторно. Кожне свято, суботу і неділю їхні стаціонарні гучномовці, із самого ранку і до обіду не дають людям відпочивати і насолоджуватися природою. Ці підсилювачі звуку гримлять на весь парк і ніхто із працівників парку не приймає заходів щодо припинення трансляції їхніх пісенних ритуалів, які заважають жителям Тернополя. Ніяких дозволів ці лжехритияни звичайно не мають. Їхня техніка працює на всю потужність. Скоро будова почнеться по новому.
  • Anonymous

    Ось взяти за сраку тих сектантів і в примусовому порядку щоб вони прибрали після себе територію яку загадили своїм йо......ним будівництвом .
  • Anonymous

    Ще раз запитую - хто знає про щось, що Свобода довела до кінця? Ну, окрім костюмованих маршів і демаршів?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up