Тернопіль: у наших нардепів ЧЕСНОт бракує

Тернопіль: у наших нардепів ЧЕСНОт бракує
Рух "Чесно" перевірив усіх нинішніх нардепів на наявність депутатських ЧЕСНОт. Жоден із наших народних обранців цього іспиту на 100% не склав.

До уваги брали лише шість критеріїв: "Відсутність фактів порушень прав і свобод людини", "Незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців", "Непричетність до корупційних дій", "Прозорість задекларованих доходів і майна та їх відповідність способу життя", "Особисте голосування в парламенті", "Участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів". 

Отже, ні Іван Стойко, ні Ярослав Джоджик, ні Орест Муц, ні Василь Деревляний, ні Михайло Полянчич перевірку не пройшли.

Нагадаємо, презентація проекту Руху "Чесно" у Тернополі відбулася 26 липня. Для цього у наше місто приїздили один із ініціаторів створення Центру UA Олег Рибачук і регіональний координатор руху "Чесно" Андрій Зінченко. Оцінили роботу експертів депутатських ЧЕСНОт місцеві фахівці: незалежний експерт Ярослав Чорнозуб, громадський діяч Володимир Ханас та інші.

Висновки, які зробили фахівці ГО "Чесно", про народних депутатів від Тернопілля

Відео дня
>1. Серед п'яти депутатів, які нині представляють Тернопільщину в парламенті, немає доброчесних!

2. Лише один депутат з п'яти наближується до доброчесних – Василь Деревляний, який очолив штаб Об’єднаної опозиції та опинився у списку серед перших 52-х кандидатів у депутати до Верховної Ради від ОО. Він не надав деклараціє на кілька звернень руху. Отже, його вважають причетним до критерію непрозорості доходів.

3. Одразу чотири із шести критеріїв не відповідають депутати Муц і Стойко. При цьому спільними критеріями, через які не пройшли депутати, є непричетність до корупційних дій, прозорість доходів і відповідність способу життя, особисте голосування в парламенті.

4. "Тушок" серед тернополян НЕМАЄ. Натомість ніхто із цих парламентарів не наважився відверто розповісти про свої доходи та оприлюднити декларацію – на вимогу руху "Чесно" та безпосередньо у відповідь на звернення активістів руху, яке надсилали персонально кожному депутатові ДВІЧІ.

Нагадаємо, "Критерій оприлюднення чи не оприлюднення кандидатом своєї декларації про доходи та майно" є дуже і достатньо важливим для 80% виборців партій "Батьківщина" та КПУ, 72% виборців Партії регіонів, 79% партії "Фронт змін".

5. Четверо із п'яти депутатів є "кнопкодавами", або ж піаністами. Тобто порушують вимоги Конституції та не голосують особисто. Питання – наскільки адекватно можуть ці парламентарі представляти та відстоювати інтереси області, міста, якщо їхньою карткою управляють ззовні? Серед усіх тернополян лише Деревляний голосує особисто, принаймні, на даний момент активісти руху не знайшли достовірних джерел, що стверджували б протилежне.

"Критерій особистого голосування депутата" у Верховній Раді є дуже і достатньо важливим для 79% виборців партії "Батьківщина", 76% виборців - КПУ, 70% виборців - Партії регіонів, 74% партії "Фронт змін".

6. Окрім Стойка, решта депутатів не були помічені у порушення прав і свобод людини (дані, станом на 26 липня).

7. Причетними до корупційних дій учасники руху "Чесно" вважають трьох депутатів від Тернопільщини:
- Полянчича – через прийняття рішень при конфлікті інтересів, а також зловживання владним становищем під час віце-президентства у "Рейлінг-консалтинг";

- Стойка – у зв'язку із суміщенням ним депутатського мандату з посадою голови Тернопільської обладміністрації;

- Муца – через прояви зловживання владою та спробами адмінтиску на агрохолдинг "Мрія" (16 депутатських запитів, що не містили фактичної інформації, але призвели до падіння вартості акції підприємства).

8. Серед наших нардепів є двоє прогульників – Муц (не відвідував Комітет зі свободи слова) та Джоджик (відвідав лише 65% сесійних засідань). "Критерій відвідування депутатом засідань Верховної Ради" є дуже і достатньо важливим для 84% виборців партії "Батьківщина" (не дуже важливий і зовсім не важливий - для 10%), 78% - виборців КПУ (не дуже важливий і не важливий - для 11%), 78% - виборців Партії регіонів (не дуже важливий і не важливий - для 13%), 78% - виборців партії "УДАР" (не дуже важливий і не важливий - для 11%), 83% - партії "Фронт змін" (не дуже важливий і не важливий - для 15%).

УВАГА!!! Згідно із останніми соцдослідженнями Фонду Демократичні Ініціативи, інформація від руху "Чесно" вплине на 23% виборців "Батьківщини". Ще більше тих, хто буде з цікавістю сприймати таку інформацію, яка може вплинути на їхній вибір, а може й ні: 62% серед виборців "Батьківщини".

Дізнайтеся, як саме можна підтримати рух на сайті: chesno.org.

 

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Провірте депутата міськ.ради від Свободи п.Гладкого М.П. на чесність.....Той взагалі рішень суду не приймає...Та по великому рахунку Свобода чудом появилась при місцевій владі...Скільки вони вже земельки розікрали..???Їх ще довго будуть Люди проклинати.....
  • Anonymous

    Черговий революційний рух, який відстоюватиме права народу :-) Зразу видко - вибори скоро...
  • Anonymous

    розкажіть про теперішніх кандидатів - хто заставний??? той поц розікрав півтернополя!!!! кайда?? той далі свого носа не бачить!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Рух ЧЕСНО моніторитиме і дані про потенційних кандидатів. Ви самі можете надати їм факти на сайт
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії Від читача 17:19 У квітневому топі вакансій на Тернопільщині - водій, продавець, кухар, швачка, медсестра, лікар 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан 14:07 Удар по Чернігову: 14 загиблих, 61 людина постраждала play_circle_filled photo_camera 13:55 Куди після школи? Огляд закладів освіти для вступу (партнерський проєкт) 13:00 На фронті загинув Герой з Почаєва 12:05 Куди піти, що подивитися у Тернополі 17-21 квітня 11:30 У Тернополі відбудеться сесія міської ради — які питання вирішать 11:20 Лазерна епіляція Сandela 2+1. Кожна 3-тя процедура в подарунок! (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up