Тернопіль: хоче видати вперше в Україні книжку “Дивізія Галичина”

Тернопіль: хоче видати вперше в Україні книжку “Дивізія Галичина”
Перевидати українською мовою видання німецького автора Вольфа-Дітріха Гайке про дивізію “Галичина”, яке було написане у 1949 р, хоче тернополянин Ігор Аркуша. В Україні цю книжку планують випустити вперше. Частину тиражу будуть дарувати у бібліотеки України.

Ця книга розповідає історію про дивізію військ СС «Галичина», яка діяла під час Другої світової війни і складалась з українців.
- Оригінал мав назву “Вони хотіли волі”, - розповідає Ігор Аркуша. - Книга написана німецькою мовою. Також видавали її у Канаді у 1970 році. Тоді все переклали українською, але діаспорним діалектом, не завжди зрозумілим для цілої України.
Дослідник історії Дивізії Ігор Аркуша адаптував текст до сучасного правопису.
- Ця книжка — першоджерело, бо розповідь іде від людини, яка це все пережила. Вона ділиться з читачем власними спогадами. Ця робота є дуже важливою для істориків. На жаль, в нашій країні її не видавали. Дуже багато вчених посилаються на цю роботу. Працю також друкували англійською.
Макет видання уже готовий до друку, але в ентузіаста недостатньо коштів. Випускати книгу планують на видавництві “Мандрівець”.
- Ми плануємо видати накладом 1000 примірників, - продовжує автор. - Частину коштів дає видавництво, частину ми збираємо власними зусиллями. Вже зібрали дві третини суми. Ми хочемо частину видань роздати у бібліотеки країни, тому закликаємо людей допомогти фінансово. Від цього залежить, яка саме частина піде на благодійність.
Чоловік каже, що багато людей чекають на книжку. Зараз же видання можна знайти в Інтернеті в старому варіанті.
Імена всіх благодійників, які долучаться до випуску книги, вкажуть на її сторінках. Допомогти ж можна, звернувшись до Ігоря Аркуші за телефоном 0-977-62-96-51.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    Очередна книжка про фашиків .скільки можна своїми псевдо героями народ годувати.Написав би щось розумніше

    Anonymous reply Anonymous

    Хіба не цікаво почитати що німець написав про наших дивізійників?

    Anonymous reply Anonymous

    І не треба соро"язливо заміняти слово ССсівці словом "дивізійники". Пишіть прямо "про наших ССсівців"

    Anonymous reply Anonymous

    Наші есесівці! НЕЛЮДИ вони, гітлерівські служаки.

    Anonymous reply Anonymous

    а нам тернополянам плювати на то всьо.нам би побільше таної горівки та дешевих прастітуток

    Anonymous reply Anonymous

    Чому ж ні, ворога тре знати, так би мовити, в обличчя. Нічого поганого не бачу в тому, що видаються книжки про СС, бо це історія, але в книзі мають бути лише документально підтверджені факти, а не свідомі казочки про добрих ССсівців і поганиу Червону армію.
  • Anonymous

    Gutes Buch
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up