Партнер рубрики Події

Тернопільська молодь радить, що робити, аби літо запам’яталося

Тернопільська молодь радить, що робити, аби літо запам’яталося
Цього року у зв’язку з “Євро-2012” літні канікули для студентів розпочнуться набагато швидше, і молоді люди уже планують, як їх провести. Хтось хоче спекотні місяці просидіти у Тернополі, хтось поїде на фестивалі, а дехто вирушить у подорож Україною.

Скажімо, студент Назар Гринчак збирається протягом цього літа отримати враження на весь рік.
- Буду їздити по Україні — поїздами, автостопом, з друзями, сам, - розповідає хлопець. - Відвідаю друзів у різних містах і просто так. Студентське літо — це ж час, коли потрібно набратися максимум вражень, аби потім пам’ятати не лише рік, а все життя. А як іще набратися вражень, якщо не мандрувати?
Минулого року Назар їздив на фестивалі та гуляв на найрізноманітніших вечірках. Цьогоріч вирішив трохи змінити формат подорожей.
- Фестивалі - це, звичайно, весело, але тепер спробую по-іншому. - Подорожуючи, думаю, більше побачу, ніж на фесті. Раджу й усім іншим — кожного разу проводьте канікули по-різному. Бо якщо щороку робити те саме — нічого не залишиться у пам’яті.
Подорожувати буде і тернополянин Любомир Гора. Та формат подорожей у нього буде дещо інший. Його батько — відомий мандрівник, тож хлопець з раннього дитинства проводить літо у горах, на бурхливих ріках чи печерах.
- Не уявляю, аби літо проходило якось інакше, - каже хлопець. - Кожного разу - це екстремально, іноді небезпечно, іноді весело. Втім, таке ж буває і зимою, і в інші пори року.
Усім, хто хоче провести літо екстремально, Любомир радить не зволікати і починати вже.
- Є багато речей, які варто спробувати, - каже хлопець. - Найпростіше — це податися в гори. Збираєте команду з друзів і йдете хоч на тиждень. Це буде тяжко, але потім згадуватимете цю пригоду. Їхати можна не лише у Карпати — у Кримських зрозумієте, яка добра на смак вода. А щоб краще відчути літню спеку, можна податися в Олешківські піски - найбільшу пустелю Європи, що у нас на Херсонщині.
Студентка Оленка Дишкант не любитель мандрівок та спорту. Літо вона розглядає як вільний час для читання.
- Два місяці канікул можна читати ті книжки, які тобі подобаються, а не ті, які вимагають в інституті, - каже дівчина. - Це одночасно приємно і корисно для саморозвитку. Просидіти усе літо за книжкою — це моя улюблена справа. Звичайно, варто і гуляти, і на пляж податися, і полуниць поїсти. Літо все ж. Але найбільше запам’ятовуються таки книжки.
Втім, як би ви не відпочивали під час канікул чи відпустки, психологи радять кардинально поміняти свій спосіб життя. Таким чином можна буде уникнути депресій і відчуття, що життя сіре і одноманітне, навіть коли повернетеся до повсякденної рутини.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків Від читача 15:12 На Тернопільщині є робота для більш як півтори сотні працівників медичного напрямку 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up