Тернопільські міліціонери закликають встановити відеоспостереження

Тернопільські міліціонери закликають встановити відеоспостереження
- У Почаєві викрали коштовностей аж на 750 тисяч гривень, а поставити відеокамеру, яка коштує 600 гривень власники магазину пошкодували, - каже начальник обласної міліції Віктор Сак. - Я не розумію в деяких ситуаціях людей.


Встановлювати відеоспостереження у своїх магазинах та офісах тернопільських бізнесменів закликають правоохоронці. Адже у разі скоєння злочину, його набагато легше розкрити.
До того ж магазини, торгові центри мають нормальні доходи, тому для їх власників встановити камери не має бути проблемою, вважає начальник обласної міліції Віктор Сак.
- Наприклад, скоїли злочин в офісі, ми витягнемо фотографію і одразу по гарячих слідах знайдемо зловмисника, - каже він.
Механізм відшкодування коштів потерпілому дещо проблематичний . Тому найкраще затримати зловмисника , коли він ще не встиг витратити гроші чи збути крадене майно.
- Злочини розкриваємо практично всі, - каже пан Сак. - Але якщо все задокументовано по гарячих слідах, такі злочини можна розкривати і не дати можливості злочинцям використати час і збути майно. Ми проводимо обшук, вилучаємо все і повертаємо потерпілим. Так, ми затримаємо зловмисника, але ж людині треба найперше, щоб її майно повернули. Тому просто закликаємо встановити відеоспостередення. Це не обов’язок, але це полегшить нам роботу. Так буде краще всім.
Якщо у магазині чи барі написано, що ведеться відеонагляд, відвідувачі по іншому себе ведуть, додає Віктор Сак. Тож якщо туди зайде злочинець з намірами щось вкрасти, когось побити чи відібрати сумку, він буде боятися камер.
Нагадаємо, нещодавно з ювелірного відділу магазину “ТЕКО-Маркет”, що в Почаєві грабіжники винесли золотих виробів на 750 тисяч . Зловмисники вночі зламали пластикові двері та металеві ролети. Коштовності підприємець тримав у сейфі. Камера відеоспостереження з сусіднього закладу зафіксувала, як грабіжники волочили сейф із коштовностями на вулицю до автомобіля. На жаль, камер спостереження у самому магазині не було. Але через дорогу від того супермаркету є відеоспостереження в іншому торговому закладі. Завдяки цьому, ми виявили напрямок за яким зараз працюємо. Триває оперативна робота з розкриття цього злочину. Обличчя зловмисників з цього відеонагляду не чіткі, видно лише силуети.
 Цей магазин був виведений на пульт охорони, додає головний міліціонер області.Термін приїзду охорони до трьох хвилин, а зловмисники все встигли швидше. Тобто вони наперед знали як розташований сейф, прибитий він чи ні , чи є відеонагляд. Вони добре володіли інформацією і працювали не більше хвилини.  
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonymous

    сак скажи прямо- обі.... менти
  • Anonymous

    Там було менше чим 2 хв!!! Охорона оперативно спрацювала! Що ви розказуєте!!!
  • Anonymous

    3-х хвилин а не 3-х годин
  • Anonymous

    йому в кабіет відеокамеру поставити!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up