Партнер рубрики Події

Тернопільські садочки не працюватимуть через ремонт

Тернопільські садочки не працюватимуть через ремонт
Садки у липні зачиняють. Батьки вже шукають, де прилаштувати дитину на цей місяць. Обирають переважно між родичами із села і нянями. Чиновники радять переводити дітей в інші садки. Однак переліку їх не мають.

Майже всі дитячі садочки в липні на певний час зачинять. Причина, як кажуть батькам, - ремонтні роботи.

Вихователі вивісили про це оголошення на дверях груп та, похиливши голови, просять батьків підписатися під текстом. Мовляв, ми не заперечуємо.

– Віднедавна в кожному дитсадку Тернополя батьків почали попереджати, що в липні заклади зачинять, – написала тернополянка на сайт 20minut.ua. – Мої діти відвідують садочок №36. Вихователі змушені подавати інформацію про закриття на цілий місяць. Батьки мають підписатися, що не заперечують щодо цього.

Відео дня
>Як бути батькам, які працюють, особливо в приватній сфері, цікавиться жінка.

- Відпустки на місяць не нададуть. Куди ж дітей подіти? - запитує тернополянка.
Багато хто відвезе дітей до бабусь у село, припускає жінка. Але дехто, як і вона, такої можливості не має.

За що будемо жити?
– У мене - безвихідь, – розводячи руками, обурюється Анастасія Романець (імена героїв публікації змінені на їхнє прохання, справжні дані є в редакції – прим. ред.). – Я сама, без батька, виховую доньку Алісу. Їй - майже чотири роки.

Приблизно рік тому жінка віддала малечу в садок і вийшла на роботу.
- Працюю в приватній компанії і відпустка у нас усіх в один й той же час – друга половина серпня-перша декада вересня, - додає вона. - На цілий липень мене ніхто не відпустить. Хіба що звільнять. За що ж ми будемо жити?

Батьки жінки проживають у райцентрі Житомирської області. Онучку на липень вони до себе забрати не можуть. Обоє дуже старенькі, батько постійно хворіє. Пані Анастасія вже перебрала всі можливі варіанти, як перебути той липень. Виходу поки що не бачить.

– Якщо мені й дадуть відпустку за власний рахунок, то днів на 5-7 – не більше, – продовжує тернополянка. – Нехай ще з тиждень "переб’ємося" із сусідами та знайомими. А далі куди? Літніх таборів для таких малюків немає, послуги няні я не потягну, та й дитина навряд чи залишиться з абсолютно чужою людиною.
Догляд за дошкільнятами потрібен майже цілодобовий, нагадує вона, – і нагодувати, і погуляти, і спати вдень покласти.

Міняємо всі плани
Родину Матвійчиків також шокувала звістка про закриття садочків. Ще весною батьки запланували відпустку на серпень і поїздку на море. Навіть путівки попередньо замовили. Тепер напевне доведеться від курорту відмовитися.
– У нас донька, яка перейшла у другий клас, і чотирирічний син, – каже Роман Матвійчик. – Якщо можна бодай припустити, щоб залишити малу вдома саму, то про сина й говорити годі – вони і біди наробити можуть. Будемо із дружиною чергуватися - візьмемо на липень по два тижні відпустки. Що з морем робити – не знаю. Дітей дуже треба завезти, щоб потім добре перезимували…

Чоловік припускає можливість відпустки у серпні за власний рахунок. Але все залежить від того, чи керівництво фірми погодиться. Про можливість переведення малечі до інших садків батьки, кажуть, не чули. Однак і цей варіант більшість із них одразу відкидає.

– Моя дитина була дуже "домашньою", більше п’яти місяців дуже важко звикала до садку, групи та вихователів, – додає мама трирічного Іллюші пані Ірина. – Як уявлю, що той жах зі сльозами та істериками нам доведеться пережити заново… Це ж і для нас, батьків, великий стрес, а про сина й говорити годі – знову його залишать з абсолютно чужими людьми та ще й в новому закладі.
Жінка побоюється, що після цього син взагалі перестане довіряти дорослим.

Тетяна ЛЕВЧЕНКО, 0-95-875-33-60, [email protected]

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Anonymous

    А хто зняв шухер? Батьки не проти
  • Anonymous

    Нашо робити такий шухер! Я малу завжди з червня забирала, і відвозила до мами в село. В садку максимум 1 група збірна робилася.
  • Anonymous

    А влада мовчить! Народ собі пошумить і перестане.
  • Anonymous

    І ремонти, і зарплати, і хабарі (подяки) в садках заплатять батьки, бо це система яка влаштовує ВСІХ!!! Доки "одні" будуть давати а "другі" брати доти ця безвідповідальність буде продовжуватись в будь-які сфері, а в дані ситуації як в приказці про потопаючого, всі її знають, так і тут...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up