Тернопільські хлопці на роверах заїхали у Роттердам

Тернопільські хлопці на роверах заїхали у Роттердам
Велосипедами до до кількох європейських країн з’їздили нещодавно двоє тернопільських пластунів. Кінцевою точкою мандрівки стала могила полковника Євгена Коновальця і свою мандрівку вони присвятили сторіччю виникнення скаутського руху.

Побували молоді люди окрім Нідерландів ще й у Голландії Німеччині та Польщі. Кожного дня хлопці проїжджали 100-200 кілометрів, ночували під тентом та у людей та витратили зовсім небагато грошей.
- Коли мандруєш велосипедом рухаєшся набагато повільніше, тому встигаєш побачити більше, - розповідає учасник мандрівки Павло Кулінець. - Ми гостювали у Бонні — рідному місті Бетховена, де погостювали у мого друга Андреаса Раісля та його дружини Галі. Своєю гостинністю та величністю вразив нас і Амстердам. Зупинилися там у хостелі — за ночівлю та довелося заплатити 20 євро.


Хлопці добралися до Амстердаму 18 квітня. Тоді на вулиці дощило, тож їм складно було їхати велосипедами
- Стало вітряно, задощило. Ці труднощі ми подолали і близько 16-ї години почали пошуки кладовища Кросвейк, на якому є могила Коновальця, - розповідає Павло. - Як виявилося є старе і нове кладовище там називається однаково, тож довелося наїздитися. Поблукавши Роттердамом знайшли цвинтар з допомогою підказок місцевих жителів. І дуже вчасно, бо до закриття лишалось менше як пів години. Могилу Євгена Коновальця знайшли досить швидко. На місці поховання помолилися та віддали пошану одному з найвизначніших героїв України.


Дорогою хлопці познайомилися з місцевою молоддю, адже ночували також у скаутському центрі, хостелах та домівках людей.
- Павло досконало володіє німецькою, тож нам було легко порозумітися з людьми, - розповідає учасник подорожі Сергій Сабо. - Люди, коли дізнавалимся скільки ми проїхали велосипедом, завжди йшли нам назустріч. Якось подолавши за день чималу відстань в 180 км, ми зупинилися в гостинних студентів з Німеччини та Пакистану які знімають особняк. В них гостювали весь наступний день під час якого пригадали собі радості студентського життя.
Хлопці розповідають, що цікаво було подивитися як свої води котить річка Рейн. Побродити стародавніми величними вулиці Європи та оглянути споруди, які раніше могли бачити хіба що в книжках.
 

Відео дня
r>

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Anonymous

    Хлопці Ви молодці!!!!! Вас зрозуміє тільки той хто сам кудись їздив . Не переймайтесь тим , що говорять. Безумству храбрых поем мы песню!!!!!
  • Anonymous

    Та з фото особливо й не видко - наскільке дороге спорядження - так що хизування своєю бідосею і наїзди на пласт є недоречними - крім того, якшо прийняти на віру , що хлопаки ночували в основному по родичах-знайомих, то вийде - шо подорож по рідній вкраїні вряд чи сильно дешевша буде. А вот, шо ця поїздка є новиною регіонального масштабу - шото я сумніваюся. Але то таке - видавництву ж треба якось виправдовувати своє існування, ось і висмоктують новини з пальця.
  • Anonymous

    А прикордонники там як? чи вони на роверистів не зважають?
  • Anonymous

    Прошу пана, а слабо написати про пластуна, у якого батьки не мають за що придбати дитині велосипед? Чи таких у цю "славетну" організацію не приймають?

    Anonymous reply Anonymous

    Павло досконало знає німецьку і цим непогано заробляє. тому йому не потрібно грошей батьків аби купити велосипед. сергій також думаю сам заробив на поїздку

    Anonymous reply Anonymous

    приймають всіх!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:21 На Тернопільщині 9 травня будуть обмеження зі світлом для підприємців 14:45 Чому на клумбах у Тернополі замість квітів – бур’яни photo_camera 14:25 Автосервіси та СТО Тернополя. Ваш автомобіль – наша турбота! (партнерський проєкт) 14:09 На Теребовлянщині реставрують ще один міст: грошей на капітальний ремонт немає Від читача 13:31 Масштабний благодійний захід в Тернополі “GO nail forum” 13:25 На Чортківщині Mitsubishi наїхав на підлітків, які катались на мотоциклі photo_camera 12:45 У Тернополі збільшилась плата за паркування та графік роботи майданчиків 12:05 Рада в кілька разів підняла штрафи за відмову від повістки та неявку до ТЦК 11:25 У ТЦК застерігають щодо поширення інформації про місця їх перебування в соцмережах 10:45 У Кременці відкрили меморіал пам'яті 21 героя, які віддали життя за Україну 10:10 Укриття в жахливому стані: у Тернополі за це судитимуть підприємство photo_camera 09:52 Які аксесуари будуть в моді на пляжі в цьому році? (на правах реклами) 09:33 Через ДТП з тролейбусом біля Шостого магазину величезний затор 09:00 Війна забрала життя воїнів Юрія Мазура та Андрія Логовського з Тернопільщини 08:00 Передплатіть газету «RIA плюс» на 2024 рік — Укрпошта проводить пільгову акцію на передплату онлайн 21:45 Понад 9 тисяч випускників зареєструвалося на Тернопільщині для участі в основній сесії мультитесту 21:00 Сходи зробили нові, а тротуар в суцільних вибоїнах: хто і за скільки проводить ремонт на Дружбі 20:00 Майстриня зі Збаража створює обереги для військових за традиціями січового стрілецтва та вояків УПА 19:20 9 травня в мікрорайоні «Березовиця» не буде води 19:03 За майже місяць так і не знайшли чоловіків у формі, які побили тернополянина в супермаркеті
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up