Партнер рубрики Події

Тернопільщина: винуватець аварії і потерпілий лежать у сусідніх палатах

Тернопільщина: винуватець аварії і потерпілий лежать у сусідніх палатах
Автомобілем Toyota Land Cruiser у момент аварії, що трапилася 31 грудня на Хмельниччині, керував 49-річний житель Тернополя. Зараз винуватець лікується у Чемерівецькій райлікарні. В одній із сусідніх палат лежить травмований в цій же аварії таксист.

- Чув, що в одній із сусідніх палат лежить той чоловік, який на нас наїхав, - розповідає таксист Андрій Струс. - Але я ще його не бачив ні разу. Та й не хотів би бачити. 

Як писала “RIA плюс” у №1, 31 грудня на Хмельниччині водій автомобіля Toyota Land Cruiser виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення із зустрічним автомобілем таксі ВАЗ 2109. 52-річний пасажир “дев’ятки”, житель міста Гусятина загинув на місці трагедії. Його поховали у вівторок, 3 січня. Водій таксі та пасажирка, дружина загиблого, отримали травми. Після зіткнення джип перекинувся. Його водій зник з місця аварії, залишивши авто на узбіччі. Наступного дня він здався міліції.

Деякі Інтернет-видання Тернопільщини повідомляли, що на момент аварії у джипі перебували голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян та його дружина - голова Гусятинської райради Надія Хоптян. На цій версії наполягав і нардеп від ВО “Батьківщина” Василь Деревляний.

Відео дня
>Під час брифінгу Валентин Хоптян заперечив цю інформацію.
- Ні я, ні члени моєї сім’ї, ні працівники адміністрації, у тому числі й водії, не мають жодного стосунку до цієї аварії, - запевнив губернатор.
Валентин Хоптян розповів, що користувався раніше цим авто. Його орендували в одному з банків. Однак 26 грудня договір оренди був розірваний.

У селі Вікторівка Чемерівецького району, де Валентин Хоптян збирався святкувати Новий рік, люди кажуть, що не можуть стверджувати, що 31 грудня бачили тут тернопільського губернатора.
- Тут біля його будинку майже щодня буває кілька машин, - розповіла старенька жіночка, яка відмовилася називати своє ім’я. - Але чи це Хоптян був, чи не він - сказати важко.
У середу, 4 січня, кореспондент газети “20 хвилин” побував у Чемерівцях, де у місцевій районній лікарні лікуються обидва водії цієї резонансної аварії - і потерпілий, і винуватець.

Головний лікар Чемерівецької райлікарні Іван Лаврент’єв розповів, що 31 грудня виклик до медиків про аварію надійшов о 19.40. Раніше хмельницькі правоохоронці у своїх зведеннях повідомляли, що автопригода трапилася о 20.15.

- В автомобілі таксі бригада швидкої виявила трьох людей, - розповів Іван Лаврент’єв. - Двох потерпілих відразу госпіталізували в райлікарню. Третя людина була мертвою. У джипі, який лежав у кюветі, не було нікого.

За словами головлікаря, 27-річний водій таксі та 52-річна пасажирка отримали травми середньої важкості. Травмовану жінку, яка їхала у таксі, згодом перевели у Гусятинську районну лікарню. Потім місцеві стоматологи направили її у Тернопіль. Наразі вона перебуває у стоматологічному відділенні Тернопільської університетської лікарні. Стан її, за словами лікуючого лікаря, задовільний.

Наступного дня після аварії до лікарні доправили й водія джипа, який скоїв аварію.
- Другого водія привезли у наш заклад у супроводі міліції після судово-медичної експертизи, яку проводили у Кам’янець-Подільському, - розповів Іван Лаврент’єв. - За фактом ДТП порушили кримінальну справа, тому цей водій ізольований.
Головний лікар розповів, що водій джипа є жителем Тернополя. Йому 49 років. Чоловік перебуває у депресивному стані і неохоче йде на контакт.

Поговорити Іван Лаврент’єв дозволив лише із потерпілим водієм таксі. Сказав, що з водієм джипа можна спілкуватися лише за згоди слідчого.

Обидва водії зараз лікуються у травматологічному відділенні районної лікарні. Їхні палати на першому поверсі. Андрій Срус каже, що про обставини аварії нічого не пам’ятає.
- Пам’ятаю, що мені назустріч виїхала машина, - розповідає він. - Але чи то був джип, чи не джип, нічого не знаю. Отямився уже в лікарні.

У чоловіка - перелом руки, ребер та розбита колінна чашка.
Також він розповів, що ні з родичів винуватця аварії, ні зі знайомих до нього поки ніхто не приходив і відшкодування витрат за лікування не пропонував.
- Я й не хочу цього, - додає травмований. - Мені лиш би вибратися звідси.
У водія джипа - травми легші, але, за словами завідувача травматологічного відділення Юрій Гречанюка, правоохоронці доставили його у лікарню, бо ці травми все ж вимагали втручання медиків. Зокрема, у водія джипа закрита черепно-мозкова травма.

Біля села Вільхівці Чемерівецького району уже немає жодного сліду про те, що кілька днів тому тут трапилася аварія. Квітів, які зазвичай ставлять відразу ж після аварії, теж немає. Рух на цій дорозі досить пожвавлений. Щохвилини проходить авто в один чи в інший бік. У передноворічний вечір рух транспорту, мабуть, був не таким насиченим, припускають у селі. Однак травмований водій джипа мав не так багато часу, щоб непомітно вибратися з перекинутої машини і втекти з місця аварії.

Василь СОЛТИС, 0-96-725-70-22
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (40)
  • Anonymous

    Ясно що за кермом був Хоптян.. а вся ця наіграна сцена хіба що для нього самого, народ не такий вже відсталий, що він буде гнати, що він був у Києві... якщо так то не розумію чого ж тойота на якій він їздить була в його селі... не поїхав ні начальник ДАЇ, Віктор Пак, а ні Бортняк, в новорічний вечір не їхали в його село, в них там родини немає, а те що пльотками страдають, і хочуть найти країніх, то так всім ясно...
  • Anonymous

    Що ж тут вагатися, якщо так зрозуміло, що за кермом тойоти був Хоптян, одного не розумію через, що страдають невинні люди, яких звільняють з посад, а таке бидло ходить і тішиться, і пє.. але я впевнена, що це лічені години йому ще так веселитися.... Він сам брехати не вміє, бо забрехався, що аж смішно, думає що ми всі дурні, а він алкаш мудрий!!!!
  • Anonymous

    Хоптяна за вбивство людей підвісити яйцями до бігморда з Яником
  • Anonymous

    Хоптяша пора тобі просити якогось політичного притулку.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:00 Частково обмежать рух транспорту на важливій транспортній розв'язці у Тернополі 11:20 До смерті побив знайомого — підозрюваному загрожує до 10 років тюрми 10:50 Тернополяни у вишиванках: добірка фото з соцмереж 10:15 У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці безкоштовний Від читача 08:54 На Тернопіллі шукають роботу 176 осіб з інвалідністю. Роботодавці, які їх працевлаштують, отримають компенсації! 10:07 Автопрокат у Тернополі: Вибір автомобілів та умови оренди від компанії «Rent_Cars_Ternopil» (новини компаній) 09:47 На війні загинув захисник з Великих Бірок 09:00 Перекриють рух транспорту на вулицях Замонастирська – Татарська 08:00 16 травня кілька вулиць в Центрі будуть без електрики 22:09 Як Тернопільщина відбудовує Архангельське на Херсонщині: ексклюзивний репортаж «20 хвилин» play_circle_filled photo_camera 22:00 На Тернопільщині будуть заморозки на ґрунті 21:11 На Тернопільщині 15 і 16 травня аварійно відключатимуть електрику. У кого і де не буде світла? 21:00 Якщо буде дефіцит: графік відключення електрики на Тернопільщині 13-19 травня 20:03 На Тернопільщині відкрили будинок для внутрішньо переміщених осіб: які умови та хто зможе поселитися photo_camera 20:00 Кинув коледж і підписав контракт з тернопільською артбригадою 19:02 «Ще побігаємо на протезах»: історія захисника Віктора Безпалого, який вчиться ходити після поранення 18:01 То був стрес на ціле село: де зараз справа загибелі у ДТП двох людей, авто яких «зім’яло» під автобусом 17:30 Усіх споживачів Тернопільщини просять обмежити споживання електроенергії (ОНОВЛЕНЕ) 17:00 21—24 травня на Східному і Дружбі будуть тимчасові незручності з водопостачанням 16:38 Передали нашим тернопільським тероборнівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up