Партнер рубрики Події

Тільки за жебрацтво в Тернополі затримати не можуть

Тільки за жебрацтво в Тернополі затримати не можуть
Затримувати людину, яка жебрає на вулиці чи в громадському транспорті, правоохоронці не можуть. Тим паче, якщо в цієї особи є документи, посвідчення особи.

Не менш важко правоохоронцям ліквідувати й дитяче жебрацтво. Проте тих, хто штовхає неповнолітніх до цього, карають, розповідає начальник відділу звязків з громадськістю обласної міліції Петро Колісник
Жебрацтво - негативне явище, визнають у міліції. Часто люди виходять із протягнутою рукою не тому, що дійсно на шматок хліба не мають, а тому що це для них це простіше, аніж працювати. Це для них і є роботою. Проте припинити такі заробітки важко.
- Людину можна притягти до відповідальності, якщо вона, приміром, використовує підроблені документи, в яких про якісь хвороби йдеться чи ще щось, - каже пан Колісник. - Часто такі люди вдаються до шахрайства, за що також можна покарати.
Утім, якщо людина просто просить, закон не дозволяє її затримувати та притягати до відповідальності, зауважує правоохоронець. Проте часто такі люди не мають документів або заважають перехожим чи порушують спокій, міліціонерам доводиться втручатися. Неповнолітніх жебраків до “промислу” зазвичай спонукають дорослі. Встановити цей факт, визнають в обласній міліції, переважно - важко. Наприклад, це стосується циганчат, які заперечують, що їх хтось підмовив.
- Наші працівники порушують кримінальні справи, коли вдається довести факт залучення дітей до жебрацтва, - пояснює Петро Колісник. – Приміром, у січні наші працівники на вул. Шептицького затримали жительку Закарпаття, яка із п’ятирічною дитиною на морозі гроші просила. Факт жебрацтва встановили.
Схожий випадок, як він каже, раніше трапився у Кременецькому районі. Там жінка також із маленькою дитиною просила в перехожих гроші. Такі дії, за законом, караються ув’язненням на два роки.

ДОВІДКА
Працівники міліції просять тернополян, які стають свідками жебракування з дітьми, повідомляти про це за номером 102. Також варто повідомляти міліціонерам, якщо бачите дорослого прохача, який використовує підозрілі документи чи інші шахрайські схеми.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    Дивно все то читати і того кліпа дивитись. Приїхали на такихво модних машинах і не можут тому чоловікові дати 5 гривнів. Він їм співав так файно. Той, шо ніц не дав, кричить найбільше - замітили? Я вам такево скажу. В мого Бога був Син, який вмер за всіх нас. То тойво Син казав - шо як просят тебе дати - то ти не питай чи він їх проп"є чи ше де діне, а просто дай. То як він тя просит, то Я прошу. А як ти даш йому - то Мені даш. А де він їх діне, то вже най тя не хвилює. Отакево Він казав. Та й я вам такево кажу. І то є правильно, любі. Подумайте.
  • Anonymous

    внас попід хати ходить благодійна місія і правоохороні органи дозволяють то чому ви протів бомжів на вулиці
  • Anonymous

    Хочу додати.В 2005 р.я був в Лісабоні і що Ви думаєте там вже були бомжі з наших українців.І коли вони немиті брудно одягнуті підходять до супермаркету охорона зразу вилітає і гонить в сторону.Потім виносить просрочені якісь продукти і будьласка вон звідти не позорте наш магазин перед покупцями.На свої очі бачив стидно.Але там наводять порядок.
  • Anonymous

    Як то не можуть забрати.Половина з них маленькі злодії.По друге є факти жебракування (повно) на вокзалах особливо автовокзалах коли з дозволу водія заходить в автобус і начинає хреститись і щось там плести про здоровя потоп пожежу.Воно не мите смердить розноси антисанітарію серед людей..Та за день воно обійде 50-60 автоб. а вечером пють курять жують .Всім ясно і тій засраній міліції ясно що в них є свої бригадири старші барони що це є заробляння грошей через підлітків. Якщо тнеможете забрати - то женіть їх по місцю проживання.І ще нач.автовокзалів це мабуть тоже до лямпади.Самі сидять в хлівах і деруть гроші з пасажирів.

    Anonymous reply Anonymous

    Будуть у нас завжди різного роду жебраки і їм подібні доти поки наші люди будуть їм кидати гроші ! Для них Західна Україна це золотий клойданк чого не скажеш про схід України ! Так що більше кидаєм більше приманюєм різну паразитуючу шушваль !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up