- У "Ковчезі" пожежа! - повідомив телефоном 20 вересня у редакцію наш читач, який назвався Сергієм. - Проїжджав повз, там диму купа. Люди на вулицю вийшли.
В управлінні МНС підтвердили, що отримали виклик у пивну ресторацію "Ковчег". Приблизно о 14.15 кореспондент "20 хвилин" вже була біля цього закладу. Якраз прибула і пожежна машина. На подвір'ї метушилися працівники ресторації та рятувальники. Збоку за всім спостерігали близько десятка людей. Епіцентр займання, як помітила кореспондент, був на покрівлі. Адже клуби диму здіймалися саме звідти з правої сторони споруди.
Що саме зайнялося у дерев'яній ресторації, ніхто з присутніх на подвір'ї не знав. Згодом кілька пожежників вибралися на дах і почали зривати частину покриття. В середину нікого не впускали, окрім персоналу.
Вже приблизно через 40 хвилин рятувальники ліквідували займання, постраждалих у цій пожежі не було.
- На місці пожежі працювало одне пожежно-рятувальне відділення – це одна автоцистерна і четверо рятувальників, - повідомив начальник центру пропаганди управління МНС в області Ігор Невінський. - Пожежу ліквідували дуже оперативно. У ресторації одразу спрацювала пожежна сигналізація, наші працівники швидко прибули на місце і не дали вогню розповсюдитися.
Адже наслідки могли бути набагато страшніші, продовжує пан Невінський. У закладі всі меблі дерев'яні, тай сама ресторація оздоблена деревом. Як повідомили в обласному управлінні Держтехногенбезпеки, суму збитків та причини виникнення пожежі наразі з'ясовують.
Серйозних збитків пожежа "Ковчегові" не завдала, повідомив засновник ресторації Михайло Гросуляк. Вже через кілька годин після пожежі 20 вересня заклад продовжив роботу у звичному режимі.
- "Ковчег" всередині зовсім не постраждав, епіцентр пожежі був на даху, ймовірно займання сталося від комина, - каже ресторатор. - Тому під час ліквідації пожежі частково пошкодився дах та сонячні батареї. За її допомогою нагрівали воду. Доведеться перейти на електричне нагрівання.
До речі, у "Ковчезі" живуть різні тваринки - морські свинки, кролики, шиншили та папуги. Ніхто з них від диму не постраждав.
- Більше того, про небезпеку нам першим сповістив кролик Пушок, який живе на третьому поверсі, - каже Михайло Гросуляк. - Він тривожно заметушився у клітці.
Нагадаємо, пивоварну ресторацію "Ковчег" відкрили у Тернополі 7 серпня. Заклад оздоблений старим деревом, якому декілька сотень років. Його збирали по селах із залишків старих стодол. Для будівництва використали давній метод оздобили глиною та соломою. Відкриття цієї ресторації було гучною подією у місті. Адже тут окрім цікавого інтер’єру та території є ще й власна броварня.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 20 від 15 травня 2024
Читати номер
Anonymous
Anonymous
Anonymous
Anonymous