Партнер рубрики Події

У Смиківцях вантажівка збила на смерть чоловіка (ОНОВЛЕНО)

У Смиківцях вантажівка збила на смерть чоловіка (ОНОВЛЕНО)
- Не доїжджаючи до пішохідного переходу, бачу: від зупинки відійшов автобус, - розповідає водій вантажівки Василь З. – Через дорогу переходять двоє. Я посигналив, щоб зупинилися, а вони побігли. Я почав втікати вбік зі смуги. Думав, встигну. Той перший, молодший перебіг, а другий… Я не встиг...


Врятувати 70-річного тернополянина Ярослава П. не вдалося. Коли приїхала швидка, медикам залишилося лише констатувати смерть.
Інцидент трапився у понеділок, 14 травня, близько 8.00. На момент приїзду кореспондента працівники Державтоінспекції уже обгородили місце аварії та проводили заміри.
- Чоловік вийшов з автобуса і перебігав дорогу, - розповів на місці події інспектор дорожньо-патрульної служби Роман Черняк. - За словами очевидців, він відразу ж потрапив під вантажівку, яка їхала з Тернополя. Місцеві жителі кажуть, що загиблий поспішав на дачу. Десь тут він її має.
Скільки триватиме слідство, правоохоронці відповісти поки не могли.
- Багато чого залежить від родичів, - додає пан Черняк. - Чи вони будуть мати якісь претензії? Чи захочуть, щоб водія судили, чи якесь матеріальне відшкодування?
Допоки інспектори та визначали гальмівний шлях, 45-річний водій вантажівки Василь З. намагався видзвонити родичів загиблого та переписати у даішників дані свідків. Адже дуже хвилювався через те, що очевидців швидко відпустили.
О котрій годині все трапилось, пан Василь і не запам’ятав. Час від часу у нього на очі набігали сльози. Мовляв, тепер матиме на совісті пляму на все життя.
- У мене зараз ще одна проблема – свідки вже роз’їхалися, - продовжує він. – Були два буси, марок не пам’ятаю. Коли трапилась аварія, я попросив водія одного з них покликати міліцію. Вони там нижче стояли. Водій поїхав і покликав. А той чоловік, що перебігав дорогу разом із загиблим, втік.
Той чоловік, каже пан Василь, після аварії повернувся на місце, глянув і швиденько втік у вуличку поруч із основною дорогою. Тож, чи буде він свідчити, невідомо. Втім, працівники ДПС запевняли чоловіка, що усі необхідні дані свідків записали.
- Мене що дивує, - говорить пан Василь. - Я подзвонив на 102, а вони мене питають – де народився потерпілий, з якого він року. Я кажу – дайте швидку. Ви отримали сигнал, дайте швидку, хай їде рятує людину – а вони далі розпитувати. Швидка приїхала. Він ще трохи поворушився - і все…
 

Світлана ГРИВАС,

0-96-709-74-60

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Anonymous

    по пішоходному треба ходити,а не там де ближче
  • Anonymous

    водій мае стажу 25 років .... я з ним проіжав за зимній період 25 тисяч километрів (14 раз в Крим і назад) і я впевнений навсі 100% якби водій міг униунути зіткненя з пішеходам він би все зробив.... там був ше один пішохід який втік з місця навідь не огнянувся....
  • Anonymous

    знову хоптян?
  • Anonymous

    Через такий населений пункт можна їхати 90 км/год там знаки стоять відповідні хто знає той скаже!

    Anonymous reply Anonymous

    iди лiкуй!

    Anonymous reply Anonymous

    в Україні не існує таких знаків що дозволяють їхати в межах населеного пункту більше 60. читай пдд уважно.

    Anonymous reply Anonymous

    Чувак там стоїть знак 70 а якщо ти вчив правила то мав би знати!

    Anonymous reply Anonymous

    Не пиши того про що не знаєш. Обмеження швидкості в населеному пункті не обов`язково є 60 км. Як приклад, у Києві над проспектом Перемоги знак не більше 80 км/год (тобто 80+20). В цьому селі можна 60+20.

    Anonymous reply Anonymous

    знак існує назва населеного пункту на синьому фоні, але в Смиківцях такого нема, і якби даі більше дивилось за порушенням правил серед пішоходів і штрафувало їх може вони не лінились перейти на 20 метрів дальше до переходу а не перебігати 4 смуги бо спить на дачу

    Anonymous reply Anonymous

    знак 5,47 «Початок населеного пункту» Найменування і початок забудови населеного пункту, в якому на даній дорозі не діють вимоги цих Правил, що визначають порядок руху в населених пунктах.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Коли дитині треба міряти тиск? Розповідає кардіолог з Тернополя photo_camera 21:01 На Тернопільщині нарубали лісу на чверть мільйона гривень 20:02 Вбивство студента із Конго Ерітьє: чотири роки минуло, а вироку немає досі. Чому? 19:58 Поблизу Дарахова перекинувся бензовоз. Є постраждалі (ОНОВЛЕНО) Від читача 13:31 Масштабний благодійний захід в Тернополі “GO nail forum” 19:01 Від батарейок, колонки чи ліхтарика: 12 кмітливих способів зарядити телефон без електрики 18:20 Чортків навколішки зустрів загиблого героя Івана Ружила photo_camera 17:30 Мужньо боронив Україну від окупантів: зупинилось серце захисника Сергія Страхоцького photo_camera 16:40 Як у Збаражі гаївки дзвеніли (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 16:05 У Чортківській громаді за народження дитини виплачують додаткових 10 тисяч гривень 15:45 Житловий сертифікат на зруйноване майно (новини компаній) 15:21 На Тернопільщині 9 травня будуть обмеження зі світлом для підприємців 14:45 Чому на клумбах у Тернополі замість квітів – бур’яни photo_camera 14:25 Автосервіси та СТО Тернополя. Ваш автомобіль – наша турбота! (партнерський проєкт) 14:09 На Теребовлянщині реставрують ще один міст: грошей на капітальний ремонт немає 13:25 На Чортківщині Mitsubishi наїхав на підлітків, які катались на мотоциклі photo_camera 12:45 У Тернополі збільшилась плата за паркування та графік роботи майданчиків 12:05 Рада в кілька разів підняла штрафи за відмову від повістки та неявку до ТЦК 11:25 У ТЦК застерігають щодо поширення інформації про місця їх перебування в соцмережах 10:45 У Кременці відкрили меморіал пам'яті 21 героя, які віддали життя за Україну
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up