У Тернополі вже є об'єднання любителів котів

У Тернополі вже є об'єднання любителів котів
У об'єднанні наразі шестеро господарів з породистими котами. Вони діляться досвідом з догляду за цими тваринами, надають консультації, готуються до виставки котів наприкінці вересня у Тернополі


 - Я з дитинства люблю котів, тому вирішила створити клуб, де можна буде поспілкуватися з однодумцями, організовувати виставки пухнастих улюбленців, - каже тернополянка Ольга Кушнір.

Вона створила у Тернополі відділення любителів котів "Адель". Воно діє трохи більше місяця і має вже шестеро учасників. Жінка додає, що у Тернополі любителів котів не менше, ніж тих, які люблять собак. Втім, котиків ніде не видно, адже вони зазвичай сидять удома. І тоді як у місті є два клуби любителів собак, для поціновувачів котів - жодного.

- Загалом все почалося з цього дива, - каже Ольга Кушнір, обіймаючи рудого висловухого кота на кличку Лєкс. - Кіт у мене живе з грудня минулого року. Я придбала його у розпліднику у Вінниці.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

 

Пані Кушнір вирішила поїхати з Лєксом на виставку котів, а виявилося у Тернополі такого не проводять. Треба їхати до Львова , а це не дуже зручно.

- У багатьох моїх знайомих є коти, тож я вирішила, а чому б не створити об'єднання, - каже вона. - Я котів люблю, для мене це не складно.

Жінка каже, що хотіла створити клуб любителів котів, але для цього потрібно, щоб один із засновників був фелінологом – фахівцем з догляду, розведення та дресирування котів. Відтак у Тернополі діє підклуб від львівського відділення.

- Зараз я вчуся на фелінолога і коли отримаю диплом, зможу заснувати окремий клуб у Тернополі, - каже Ольга Кушнір. – Я за фахом біолог, тому мені це дуже цікаво. На курсах ми вивчаємо генетику котів, породи. До нас має приїхати читати лекції фахівець з Німеччини.

Серед учасників тернопільсько відділення любителів котів господарі з двома канадськими сфінксами, шотландськими страйтами (висловухими) і шотландськими фолтами.

- Цей клуб для породистих котів з родоводом, - каже Ольга Кушнір. - Ми тут ділимось досвідом з догляду за котами, надаємо консультації, готуємось до виставки котів наприкінці вересня у Тернополі.

 Окрім Лєкса у пані Ольги є ще кішка Латіша, породи шотландський страйт. Вона чорно-сіро-мармурового окрасу, який умовно називають "віскас". Зі своїм котами тернополянка вже їздила 26 травня на виставку котів до Львова. Вони отримали призові місця і приїхали додому з кубками. Тримісячна Латіша стала кращим кошеням виставки, а Лекс отримав друге місце в номінації "Кращий в породі".

- За життя в мене було близько семи котиків, - додає Ольга Кушнір. - Спочатку це були звичайні коти, а потім породисті. Першим таким у мене був персидський кіт. Наприкінці 90-х у Тернополі був бум на цю породу. Їх продавали на кожному кроці, я теж собі купила. Відтоді почали вивчати все про породистих котів, читати про них.


Довідка
Об'єднання любителів котів працює у понеділок, середу, п’ятницю з 16.00 до 19.00 за адресою м. Тернопіль, вул Медова, 2. Аби стати учасником клубу, потрібно мати породистого кота з родоводом. Довідки за телефоном – 0-97-034-62-61. А також у клубі можуть надати інформацію з догляду за котами всім охочим.
За інф. тернопільського відділення любителів котів "Адель"
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (22)
  • Anonymous

    КЛУБ ЛЮБИТЕЛІВ КОТІВ? І ТО ТІЛЬКИ ПОРОДИСТИХ. :) КЛУБ ЛЮБИТЕЛІВ ПОНТІВ
  • Anonymous

    в мене теж не породиста киця....але яка вона розумна....а рижик чогось такий переляканий.... : )
  • Anonymous

    В серпні відкриваю чебуречну,пристрою породистих і простих. Для кішок вага не менше 500 грам битої,для собак 1 кг. Породисті на чебуреки прості на біляші.

    Anonymous reply Anonymous

    Готично!
  • Anonymous

    0677235183 Михайло ---усі питання про клуб,також зроблено притулок для самотніх кішок,тому якшо хтось має кота анезнає куди пристроіти його звоніть на мій но мер

    Анонім reply Anonymous

    що потрібно для того, щоб віддати Вам кота?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up