У Тернополі на вул. Парковій сигналізація мучила усіх десять годин

У Тернополі на вул. Парковій сигналізація мучила усіх десять годин
Цілу ніч не змовкала сигналізація машини поблизу будинку тернополянина Романа Гандзія, що на вул. Парковій. Від нестерпного звуку у ніч на 5 березня протягом 10 годин потерпали і мешканці будинків на вул. Шопена.




Роман Гандзій з дружиною тричі телефонували в міліцію. Охоронці порядку навіть приїздили на місце, але допомогти не змогли. Сигналізація вимкнулася зранку, приблизно о восьмій годині. Згодом зникла і сама машина. Більше мешканці біля будинку її не бачили.
- Невже міліція не може дати раду з машиною? - запитує тернополянин. - Це ж було порушення громадського порядку. Ми і наші сусіди цілу ніч не спали. Моя теща, яка працює в Італії, розповідала, якщо там протягом 15 хвилин на машині не змовкає сигналізація, авто просто забирає евакуатор.
Сигналізація на бусі Volkswagen спрацювала 4 березня близько 22.00. Коли вона протягом 30 хвилин не змовкала, дружина пана Гандзія зателефонувала в міліцію на “102”.
- Перед тим ми прочитали в Інтренеті, що робити в подібній ситуації. Тож я пішов на двір і переписав марку та номери машини, повідомив ці дані правоохоронцями, - каже Роман Гандзій. - Згодом міліціонери приїхали, походили навколо машини і поїхали.
Сигналізація не змовкала і чоловік зателефонував у міліцію ще раз. Йому сказали, що знають ситуацію. Мовляв, їм вже телефонували люди і з сусідньої вул. Шопена. Міліціонери також повідомили, що знайшли власника машини, але він її продав і новий власник їздить за довіреністю. Зв’язатися з ним правоохоронцям не вдалося. Міліціонери також пояснили, що не можуть чіпати авто бо це — приватна власність.
- Я це розумію, але хто має відповідати за наш спокій? – обурюється чоловік. - Невже нема ніяких засобів впливу на таких водіїв? Ми спали мінімум дві години за всю ніч. У будинку багато дітей, вони теж не могли заснути. У нас до речі, троє маленьких дітей.
Водія буса знайдуть і проведуть з ним роз’яснювальну роботу, запевнили у відділі зв’язків із громадськістю обласної міліції. Якщо сигналізація не змовкала через технічну несправність – одна справа, якщо ж все сталося через недбалість водія, йому доведеться заплатити штраф. Згідно з законодавством, якщо громадяни порушують тишу після 22.00 їх притягують до відповідальності згідно ст. 182 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

КОМЕНТАР
Василь Когут (54 р.), адвокат:
- Така ситуація — рідкість, але може трапитися з кожним. Тому навіть немає чіткого механізму, як діяти. Звичайно, що потрібно викликати міліціонерів. Якщо знайдуть власника машини, до нього можна виставити претензії про моральні збитки. Через звуки сигналізації хтось не виспався, спізнився чи захворів. У судах подібні позови не практикують, але чому не подати до суду? Якщо господар машини такий несерйозний, то повинен відповідати за те, що завдав незручностей мешканцям кількох будинків.
 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Anonymous

    Водій мав право паркувати авто на подвірї? А сам де живе? Ото прикол! Запаркувався де було місце і поїхав спати на інший кінець міста!

    Anonymous reply Anonymous

    Значить за те що не сплатив 1000 грн за гарячу воду вони мають право конфіскувати приватну власність, а якщо заважає людям спати то то вже заборонено?
  • Anonymous

    задача сигналізації - щоб машину не вкрали. Апаратура справилася на відмінно Хто ж його зна - чи то кіт десь під колесо заліз - чи дійсно яка зараза тинялася. Проблема в тому - що в нашому місті занадто багато тарантасів розвелося - значно більше, ніж парковочних місць на стоянках. Як результат - всі живемо не в тихому й чистому містечку - а на величезній автостоянці.

    Anonymous reply Anonymous

    Тобто, мешканці повинні мучитися цілу ніч тому, що в якогось козла під машиною котик пробіг? Думаю машини є в кожному дворі, але відповідальні власники стараються зробити так, щоб звук сигналізації (якщо вже й спрацював) відразу вимкнути.

    Anonymous reply Anonymous

    колись на платній стоянці біля приміського автовокзалу в моїй машині спрацювала сигналізація і волала цілу ніч, поки не підсів акумулятор, сторож подзвонив аж зранку, коли добре виспався))))
  • Anonymous

    кошмар. дебіли, вішати таких водіїв треба

    Anonymous reply Anonymous

    Дуже добре відключає таку наглу сигналізацію цеглина в лобове.

    Anonymous reply Anonymous

    В нас в дворі була така сама ситуація , самовільно спрацьовувала сигналізація серед ночі . Взяли сусіди написали записку і на лобовуху ! Ну що там написали я думаю всім ясно . Повірте наука пішла в голову а не в задницю ! Спокій маєм по цей день !
  • Anonymous

    спалити ....

    Anonymous reply Anonymous

    Коли б не читала коментарі до любої статті-так всюди ненависть,злость і нелюбов до ближнього.А може дійсно людини не було поряд і він не чув.Це ж може трапитися з кожним,а ви зразу:спалити,кинути цеглу,і т.д.А якби ви опинились на місці господаря цієї машини,чи хотіли б щоб до вас так поставилися.Буває всяке,та ж не зразу брудом обливати?Стає страшно за наших людей.Де береться стільки агресії одне до одного...?

    Anonymous reply Anonymous

    чим більше мінусів-тим більше переконуюсь в правоті своїх припущень.Теперішній народ навіть родича в ложчі води втопить...........

    Anonymous reply Anonymous

    в ложці)

    Anonymous reply Anonymous

    перепрошую,так в ложці.Та ви мене зрозуміли..........

    Anonymous reply Anonymous

    Добре спить господар машини ! Молоток !

    Anonymous reply Anonymous

    ...Ну невже ні в кого не знайшлося куска цеглини? Нічка темна - ніхто нічого не бачив... Чому у нас всі права мають не люди, а всяке бидло?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату Від читача 17:19 У квітневому топі вакансій на Тернопільщині - водій, продавець, кухар, швачка, медсестра, лікар 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан 14:07 Удар по Чернігову: 14 загиблих, 61 людина постраждала play_circle_filled photo_camera 13:55 Куди після школи? Огляд закладів освіти для вступу (партнерський проєкт) 13:00 На фронті загинув Герой з Почаєва 12:05 Куди піти, що подивитися у Тернополі 17-21 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up