Партнер рубрики Події

У Тернополі перед Старим замком встановлять браму

У Тернополі перед Старим замком встановлять браму
Реконструювати майдан перед Старим замком намірена міська рада. Перед архітектурною пам’яткою Тернополя викладуть два земляні вали, так як це було у середнівіччя та встановлять в’їздну браму.

– Перші кроки з реконструкції майдану плануємо здійснити наступного року, – повідомив заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра. – Це будуть роботи з поглиблення грунту до первинного, адже під час будівництва готелю “Тернопіль” та приміщення облспоживспілки увесь грунт з котлованів насипали перед замком. Відтак, частина фундаменту замку зараз знаходиться під землею.
Скільки коштуватиме реконструкція майдану перед Старим замком Леонід Бицюра не назвав. Сказав, що цю суму фахівці іще прораховують.
Скульптуру у вигляді пари лелек, яка встановлена на майдані перед тернопільським замком збережуть.
– Це дуже вдала, дуже гарна композиція, – повідомив заступник мера. – Тому ми її трохи перенесемо або й залишимо на тому ж самому місці. Зараз працюємо також над пошуком іншого приміщення для школи з греко-римської боротьби.
Леонід Бицюра запевнив, що з боку керівництва школи та тренерів є розуміння у тому, що їм потрібне інше приміщення і вони погоджуються на переїзд.
Після реконструкції майдану та переведення школи з греко-римської боротьби в інше у замку планують облаштувати музей та палац урочистих подій.

Василь СОЛТИС, 0-96-725-70-22, [email protected]

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (113)
  • Anonymous

    Льоня давай спочатку дороги, а як станеш мером, займемся замком. А поки що, хай науковцы радяться. Прошу тебе як тернополянин.
  • Anonymous

    ви не на тому акцент робите. Головне, що з замку перенесуть школу борців, і щнзроблять там Палац Урочистих подій

    Anonymous reply Anonymous

    а наш народ аби на владу нагнати! Дуже класна ініціатива
  • Anonymous

    Не обговорення, а черговий срач. В дусі інших статей про місто. Соромно... Погоджусь, влада справді закриває очі на дійсно важливі проблеми міста, іноді успішно переключаючись на (подібні цій) показові ініціативи. Але водночас соромно і за НЕшанованих коментаторів, які по-рагульськи фукають на будь-які проекти реконструкцій, повернення місту хоча б трошки історичного вигляду... Місто совків (вони в тому не винні), які нічого не знають, не пам'ятають... та й історію їм почитати ліньки... А яке ви маєте право на своє вічно-незмінне "фу"? Історія для домогосподарок і пролетаріїв - пусті незрозумілі слова, коштовності годяться лише на переплавку, а архітектура минулих віків для них - джерело будматеріалу... Жаль...

    Anonymous reply Anonymous

    Здоров-був, побратиме Надал. Коли вичерпані аргументи, то починають закидати "совкізм" і обзивати народ "пролетаріями". А аргументи-таки відсутні - у місті АНАРХІЯ - МАТЬ СВОБОДИ!

    Anonymous reply Anonymous

    Не закидають, а констатують, а ще рагулізм значної частини "населенія" Файного Міста, які навіть уявлення не мають де замок знаходиться, а деякі роблять квадратні очі, дізнаючись що він взагалі є. З Надалом прошу мене не асоціювати, і ти мені не побратим, Ім'я не вказано. Мій нік eR, а також eR-man, Nichvydy Team. На інтернет просторах де-не-де зустрічається не один рік. А тобі порада: свободофобія, кажуть, лікується...

    Anonymous reply Anonymous

    Не чував на інтернет просторах твого ніка. І IP у тебе якась дивна. І манія величі шкалить
  • Anonymous

    Тягнисраківцям то літак не подобався, а тепер в дітей спортшколу хочуть забрати.

    Anonymous reply Anonymous

    А яке право у старовинній будівлі має знаходитися спортивна школа? Така будівля має бути тільки музеєм, або палацом урочистих подій. P.S. Вам би будь-яку владу подадуть- ви і тих всрете!!!!!! Може вже досить???

    Anonymous reply Anonymous

    Браво...Свобода тільки сьогодні побачила спортивну школу у старовинній будівлі...???Шановні...А завтра що Ви побачите???Та розлупіть очі....Подивіться що робиться в місті..???

    Anonymous reply Anonymous

    Нуу, Ternolex, допоки в нас влада з фанеровим ґенералом в руках і з .... у мозґах, то будуть у Тернополі "карнавали і фейєрверки" як основний спосіб виживання.

    Anonymous reply Anonymous

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:02 Побив до втрати свідомості та забрав гаманець: розпивання алкоголю в «Сопільче» закінчилось криміналом 14:01 Демобілізацію через 18 місяців вкотре вимагали рідні захисників у Тернополі play_circle_filled photo_camera 13:02 «Генератори, свічки вже маємо»: тернополяни розповіли, як готуються до можливих блекаутів play_circle_filled 12:03 «На щиті» повертається до рідного Збаража воїн Олег Рудий, який загинув понад рік тому Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 11:01 М'яч з підписами футболістів «Динамо» за донат на Mavic для наших захисників 10:04 Сьогодні, 18 травня, у дію вступає новий закон про мобілізацію. Що варто знати 09:02 Готуємо пиріг із ревенем і полуницею за рецептом Клопотенка 22:00 У Тернополі відкрили меморіальну таблицю захиснику Андрію Мозілю 21:02 «Ще побігаємо на протезах»: історія захисника, який вчиться ходити після поранення 20:00 У Тернополі на мосту зіткнулися двоє велосипедистів 19:02 ТЦК працюватимуть, а ЦНАПи ще не готові: де тернополянам оновити дані з 18 травня 18:02 Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів 16:45 У Карпатах травмувалася туристка з Тернопільщини 16:00 10 школі Тернополя — 80 років! Як відзначатимуть ювілей? 15:10 Зеленський підписав закон про штрафи для військовозобов’язаних
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up