У Тернополі презентували книгу-велетня

У Тернополі презентували книгу-велетня
Величезну книгу “АБВГДейку” висотою один метр і в розвороті – два метри презентували 21 травня у Тернопільській центральній міській бібліотеці № 1. Прочитати її може кожен охочий, адже зберігатиметься вона там постійно.

Проте організатори просять батьків допомагати діткам гортати сторінки, адже вони настільки великі та важкі, що дитина не подужає зробити це сама.

У цій книзі кожне оповідання починається на котрусь із перших п’яти букв алфавіту — А, Б, В, Г або Д.

— Автори цих оповідань, які увійшли до книги — наші тернопільські письменники – Богдан Мельничук, Володимир Кравчук, Віра Паронова, Ірина Мацко та Галина Шулим, — розповідає заступник директора по роботі з дітьми Тернопільської централізованої бібліотечної системи Надія Швець. — З оформленням книги допомагали учні тернопільських шкіл, вони вносили свої пропозиції, висловлювали своє бачення і на основі їхніх уявлень ми зробили оформлення.

Відео дня
>

Організатори кажуть, що планують зробити продовження цієї книги згідно із алфавітним покажчиком для старших класів.

На презентацію прийшло багато маленьких діток. Всі вони уважно розглядали велетенську книгу.

— Мені вона дуже сподобалася. — каже Іра Паламарчук (7,5 р.) — У ній дуже гарні малюнки. Оповідання ще не встигла прочитати. Але обов’язково прийду сюди ще, щоб їх прочитати.
 

Світлана МАЛА

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up