Партнер рубрики Події

У Тернополі сектанти забрали свій хрест та прикрасили ялинку

У Тернополі сектанти забрали свій хрест та прикрасили ялинку
Представники незареєстрованої релігійної громади забрали хрест із Микулинецького цвинтаря та завезли у Березовицю. Раніше він стояв біля зруйнованої каплиці у парку Національного відродження.

- Хто часто приходить на кладовище, одразу помітив, що хрест зник, - каже тернополянка Марія Швець, родич якої похований неподалік. - Хтось каже, що сектанти прийшли уночі і вкрали його. Інші - що хрест законно забрали до якогось храму.
Пропажу хреста, який колись стояв на місці незаконної каплиці у парку Національного відродження, обговорюють і продавці ритуальних товарів неподалік Микулинецького цвинтаря.
- Ще минулого тижня хрест був, а тепер прийшла, а його немає, - каже літня жінка, яка продає квіти.
Про те, що сектанти намагалися вкрасти хрест, писали й деякі тернопільські сайти. Зокрема про те, що близько 50 осіб намагалися винести хрест, але їх “зупинила міліція”.
Як ми з’ясували, хрест справді забрали з цвинтаря 17 грудня, але міліція не зупиняла людей, які це робили.
- Члени релігійної громади, узгодивши з міською радою, забрали хрест, - повідомив начальник відділу зв'язків із громадськістю обласної міліції Петро Колісник. - При цьому були присутні працівники міліції, які контролювали дотримання громадського порядку. Жодних заяв щодо викрадення хреста до нас не надходило.
На місці, де стояв хрест, зараз лежать кілька букетів пластикових квітів. Втім, члени громади не кажуть, куди забрали свою святиню. Ми спробували дізнатися про це на місці зруйнованої незаконної каплиці у парку. У понеділок, 19 грудня, там молилися близько десяти жінок. Хреста не було.
- Хрест чудотворний, він колись кровоточив, - каже жінка, яка назвалася Марією (прізвищ члени общини не називають — прим. ред). - Над ним уже і так достатньо познущалися. Досить!
На місці колишньої каплички члени релігійної громади встановили та прикрасили новорічну ялинку. Також там стоїть статуетка Діви Марії та кілька образів.


Як повідомляють у міській раді, хрест встановили на території приватної садиби у селі Велика Березовиця.
- У суботу, 17 грудня, близько 50-60 представників цієї незареєстрованої громади викопали хрест на Микуленецькому кладовищі, - каже міський голова Сергій Надал. - Сторож з кладовища повідомив міліцію та своє керівництво. Однак хрест не облікований, не стоїть в нікого на балансі.
Зі слів міського голови, спочатку члени громади намагалися встановити його на попередньому місці у парку, однак їм цього не дали зробити правоохоронці.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (41)
  • Anonymous

    Це була відповідь для Yulia 23/12/2011 16:22.
  • Anonymous

    Ще один доказ того, як масмедіа обробляють та інтерпритують інформацію. Насамперед дивує ключова фраза даної статті -"ВКРАЛИ ХРЕСТ". Якщо злодій на вулиці у вас відбере гаманець чи документи і залишить на найближчій лавці, а ви підійдете і заберете свої речі назад - це буде крадіжка??? Хрест є власністю громади. Це запатентована авторська робота, на яку ці люди мають документи, за яку вони заплатили власні кошти, і яку в них беззаконно відібрали. Ще у цій пародії на статтю ( яка написана примітивно і не грамотно) згадується, що хрест забирали тихо вночі, в той час, як найактивніші дописувачі тернопільського форуму повідомляють, що бачили процесію з хрестом близько обіду. Нам варто задуматися яку інформацію нам подають і чи ми як свідомі громадяни"незалежної" держави будемо ковтати готову брехню, чи шукати правдиві першоджерела.

    Anonymous reply Anonymous

    Якщо злодій на вулиці у вас відбере гаманець чи документи і залишить на найближчій лавці, а ви підійдете і заберете свої речі назад - це буде крадіжка??? Це не тільки буде крадіжкою, а ще й вимаганням, хуліганством, або й, навіть, розбійним нападом!!! Думайте, що друкуєте!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Я бачу ви почали поважати форум)) Раныше шось не дуже любили. А журналісти висловили свій погляд збоку.. Вам було запропоновіно самостіно прибрати хрест, ви ж не захотіли. До речі про документи на хрест. Викладіть на форуми скріни, інакше це все тоді болтовня на рахунок власності))).

    Anonymous reply Anonymous

    Раджу всім відвадати форум файного міста і переконатися в який спосіб форумчани виражаються і як вони брудом і брехнями поливають людей. примітивно і нецензурно дописувачі Хрест є власністю громади. Як і каплиця, яку знесли.

    Anonymous reply Anonymous

    Каплиця як і хрест стояли незаконно на території парку, який є місцем для відпочину громади міста Тернополя, а джерело гідрологічним об'єктом місцевого значення. Так що нема чого тріпати язиком, ВАМ, СЕКТАНТАМ богохульним та брехливим.
  • Anonymous

    Не прошло и полугода, а вони повільно, але впевне повертають собі землю. Нема чого, набридли вже....надіюсь цієї помилки влада не збирається повторювати? Чи їм валити сподобалось ? Хоча з нашою то владою...(( Тре піти вночі іграшки з ялинки познімати, буду мати супер ялинку цього року :D

    Anonymous reply Anonymous

    Та нах...я тобі ті іграшки потрібні навіть не торкайся бо зразу в зомбі перетворишся

    Anonymous reply Anonymous

    Халява манить :D Та і розуму маю трохи більше...намене їнхні проклинання й заманювання не діють

    Anonymous reply Anonymous

    та всю ялинку зразу забирай, ато знімай іграшки, потім знову вішати - не раціонально

    Anonymous reply Anonymous

    Ідея не погана....тільки от ялинка не влізе вдома....доведеться таки ігнашками задовільнятись....) Ну або просто її вкоротити
  • Anonymous

    Щось мер Надал і його компанія обіцяли що знайде виних в тому балагані що творився в парку національного відродження і організатори будуть притягнуті до відповідальності і ,що получається пройшло декілька місяців а ті фанатики там і далі щось мутять , хтось обіцяв не допустити на тому місці якихось дій з боку сектантів і міліція там мала чергувати і слідкувати пильно за фанатиками щоб не завозили в ночі бусами будівельні матеріали і влада обіцяла там все окультурити і відновити навіть програма була під атракціони але фанатики і далі нікого туда не пускають .Нехай влада доведе справу до завершення і розбереться з зомбованими фанатиками бо може повторитися сюжет зомбі повертаються 2 або щось подібне .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up