У Центрі Тернополя підлітку встромили ніж у голову (ПОТРІБНА ДОПОМОГА)

У Центрі Тернополя підлітку встромили ніж у голову (ПОТРІБНА ДОПОМОГА)
19-річного юнака, який ударив 14-річного хлопця ножем у голову, правоохоронці вже затримали. Медики досі борються за життя постраждалого. За непідтвердженою інформацією, конфлікт між юнаком та чоловіком виник через дівчину.

На 10 сантиметрів увігнав зловмисник лезо ножа у голову 14-річного тернополянина. Постраждалому зробили дві операції, але його стан украй важкий.

Жахливий для Тернополя інцидент трапився в обідню пору неділі, 12 лютого, неподалік Театрального майдану. Хлопець, за словами медиків, які ним зараз опікуються, сам із ножем у голові зайшов в аптеку, аби купити бинт. Працівники закладу одразу викликали швидку, яка приїхала за декілька хвилин.

"Я сказав би, що це варварський вчинок"
Потерпілого доправили у найближчу лікарню – швидкої допомоги. Везли із ножем у голові. Витягли його медики під час багатогодинної операції.

Відео дня
>- Хлопець потрапив із ножовим пораненням голови, - каже головний лікар міської комунальної лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський. - Удар ножем - у вилочкову ділянку: між вухом та оком. Поранення проникаюче, на глибину 10 сантиметрів, складне з пошкодженням головного мозку. Складність була ще й у тому, що ніж застряг. Щоб його витягнути, довелось ще додатково розтрепанувати череп. Аби врятувати потерпілого, викликали нейрохірурга та бригаду анестезіологів з обласної дитячої лікарні. Спільно з нашими працівниками провели операцію.

Тривало оперативне втручання декілька годин. Коли медики вийняли ножа, почалась кровотеча.
- Лікарі ліквідували цю загрозу, - додає пан Чайківський. - Але наступного дня, 13 лютого, на комп'ютерній томографії побачили ознаки набряку головного мозку. Це характерно для таких травм. Окрім того, ще якась із судинок головного мозку підкровлювала. Тому цю кровотечу в операційній ліквідували. Далі проводять реанімаційні заходи зі зняття набряку мозку та відновлення його функцій.

Із такими випадками навіть медики лікарні швидкої допомоги, куди людей везуть із найрізноманітнішими травмами, не стикались.

- Подібного у практиці лікарів, які тут працюють уже десятки років, – не було, - визнає головний лікар. - Сказав би, що це варварський вчинок. Пацієнтів із ножовим пораненням голови тут не пригадують.

"Вчора - операція, сьогодні - операція..."
Постраждалий перебуває в реанімації. Робити прогнози лікарі не беруться, лише наголошують, що його стан — украй важкий. Під відділенням, де медики допомагають хлопцеві, ми побачили його матір. Проте жінка, вочевидь, хвилюючись за дитину, не захотіла спілкуватись із журналістом.

- Вчора – операція, сьогодні – операція. Я не хочу ні зким говорити, - сказала матір хлопця.
Про інцидент ми запитали в обласній міліції. Намагались дізнатись, за яких обставин усе сталося. Проте там лише підтвердили, що в центрі Тернополя дійсно важко травмували дитину. Додаткову інформацію пообіцяли надати за декілька днів.

- Зараз встановлюють усі обставини, - каже начальник відділу зв'язків із громадськістю обласної міліції Петро Колісник. - Єдине, що можемо сказати, – особу, яка це скоїла, ми встановили.

Проте подробиці, щоправда, офіційно не підтверджені, нам вдалося дізнатися у медичного персоналу лікарні швидкої допомоги. Ніж у голову підліток нібито отримав від 19-річного хлопця. Той скористався ножем після словесної перепалки та шарпанини. Причиною конфлікту начебто стала дівчина.
Коли міліція закінчить своє розслідування, ми напишемо, як трапилось це нещастя та як покарають злочинця.

Участь в операції брав завідувач відділення анастезіології та інтенсивної терапії Петро Комар (49 р.). Медик показує знімки томографа, де чітко видно, як лезо пошкодило голову пацієнта.

До речі
Хоча у міліції не коментують, як покарають злочинця, – це визначить суд, притягнути до відповідальності юнака можуть за заподіяння важких тілесних ушкоджень. Тоді, згідно зі статтею №121 Кримінального кодексу України, людина може сісти у тюрму на вісім років. Якщо ж з'ясується, що це був замах на вбивство, то, згідно зі статею №115 Кримінального кодексу України, винуватцю "світитиме" 15 років перебування за гратами. Адже замах на злочин, вчинений із прямим умислом на вбивство, згідно зі статтею №15 Кримінального кодексу України, прирівнюється до вбивства.

УВАГА! Потрібна допомога!

У редакцію звернулась сестра постраждалогою. Родина збирає кошти, аби допомогти юнаку, який вже переніс дві операції. Гроші можна переказати на картковий рахунок “Приватбанку” №4627081797046658.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (140)
  • Anonymous

    капєц і чо світ ше таких придурків тримає???
  • Anonymous

    киньте хтось фото Стаса.....будь ласка..!
  • Anonymous

    стан хлопця стабільно важкий...є продовження цієї статті в випуску ріа за середу 22лютого.Стас в контактах є,але зайти на сторінку неможливо ось його сторінка http://vk.com/id26875304
  • Anonymous

    а як зараз стан хлопця хтось знає? і чи є він у контактах, якщо так ,киньте силку будь ласка...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня 14:53 На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру 14:30 Лялькарки Кременеччини презентували ексклюзивні вироби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up