Партнер рубрики Події

У парках Тернополя уже свіже сміття

У парках Тернополя уже  свіже сміття
Пакети, кульки, пластикові та стякляні пляшки, одноразовий посуд, залишки їжі та багато іншого “пікнікового” сміття валяється в парку “Загребелля” та на берегах ставу. Його тернополяни встигли залишити вже після зими.

Хоча на вулиці ще досить холодно, а парки та лісочки — навіть бруньками “похвалитись” не можуть, тернополяни все ж влаштовують собі вилазки на природу.
- У парках Тернополя, а особливо в Кутківецькому лісі (офіційно це парк “Загребелля” - прим. ред.) відпочивають одні безсовісні нерозумні і примітивні свині, - каже тернополянин Борис Соколяк, який звернувся в редакцію. - І навіть свині в клітці, сплять в одній частині клітки, їдять — в іншій, а какають, перепрошую, - ще в іншому місці. Тому порівняння цих тварин з тернополянами, які де відпочивають, там і гадять, для свиней образливим може бути. Сезон ще не почався, а ліс вже зі свіжим сміттям. Його там купа. Люди добрі! Ми ж тут живемо, нам з вами і нашим дітям там відпочивати. Та ж майте розум.


Чоловік не обманув. Як ми побачили в “Загребеллі”, куди навідались у середу, 4 квітня, непотріб валяється як маленькими купками так і на мінізвалищах, куди вочевидь “свідомі” гості парку скидають все зайве. Сміття є по периметру всього парку, з якого боку не зайти. Щоправда, чим далі в ліс, тим менше сміття можна побачити. Вочевидь, відпочивальники не лише неакуратні, а й ліниві. Хоча така ситуація нормальним людям на руку.
- Ми завжди в глиб лісочку ходимо, - каже тернопоялн Орест Макаренко. - Там людей та сміття менше, а дров — більше. Після себе завжди прибираємо. Все до останку і, навіть, якщо є, то залишене кимось раніше забираємо. Я помітив так всі роблять, хто в глиб ходить. А якби наша компанія зустрілась з товариством, яке в лісі або парку смітить чи шкодить природі, кажу чесно — зробили б зауваження. А не дійшло б, то по іншому б розуму навчили. Я роки три тому з друзями брав участь в акції з прибирання “Загребелля”. Десятки мішків визбирали. Для мене природа і чистота в парку — не пусті звуки.


Під час нашої прогулянки лісом натрапили на групу молодих людей. Вони смажили сардельки, пили пиво та голосно жартували. Четверо хлопців та дівчина, розповіли, що вони — студенти. В ліс вибрались, бо погода хороша. Запевнили, що все своє сміття забирають.
- У нас сміття не багато, але ми обов'язково те, що залишиться, заберемо з собою, - відказав хлопець, який назвався Олегом Іванцівим. - Ми так завжди робимо. А сміття, ну, дуже багато в лісі. Зараз хіба десь в селах чисто. Але ми прийшли на природу подивитися, сосиски підсмажити. Може приберуть трохи...

Відео дня
>

Не краща ситуація з чистотою і біля Ставу. На узбережжі валяються пляшки, пакети та навіть... мертві пси.
Мертве цуценятко та зовсім не далеко облізлий труп дорослої суки помічаємо просто під берегом. Він колихається на хвилях разом з іншим сміттям.
- Це, мабуть, з села повикидали. Здохла собака, а вони її у воду, - скрушно хитає головою рибалка Валентин. - А потім самі ж у цій воді і купатися будуть. Хоча, можливо, це хтось потруїв собак і вони прийшли до води помирати. Та як би там не було — так і до епідемії недалеко.

Втім, як запевняють чиновники, невдовзі Кутківецький ліс приведуть до ідеального стану.
Під час місячника благоустрою ми зберемо все сміття і вивеземо звідти, каже заступник начальника управління ЖКГ міськради Олег Соколовський. - Адже це гордість нашого міста. В Україні таких парків лише два - наш, та Стрийський у Львові.
Та от чи надовго улюблене місце відпочинку тернополян після цього залишиться чистим, залежить тільки від нас.

Віталій ДЕРЕХ, Андрій ШКУЛА

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    скляні пляшки - тотальна безграмотність!:(((
  • Anonymous

    це все тому шо Тернопіль є бидло ! був , є , і буде ! самі себе засирають і скавулять хочем жити краще ! бидло в маршрутках бидло водії бидло пенсіонери бидло молодь ! висновок шо далі виросте те саме
  • Anonymous

    де срем - там і живем....оце натура...тут вже ніяка влада не поможе, треба порядок в своїх мозгах понаводити спочатку, а потім щось від когоь вимагати....ну невже так важко за собою прибрати і винести пару пакетів сміття????
  • Anonymous

    А тепер напишіть про те, чому народ вперто не хоче обговорювати цю досить важливу і актуальну тему.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо потім він добровільно мобілізувався 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up