Фестиваль Рурисько що на тернопільщині, буде через рік

Фестиваль Рурисько що на тернопільщині, буде через рік
Музично-мистецького фестивалю “Рурисько” влітку 2012-го на Бережанщині не буде. Два роки поспіль його організовували студенти. Цьогоріч вони стикнулися із браком коштів і негараздами у своїй команді.

Тож цього літа влаштують лише один концерт. Найбільша проблема фестивалів на Тернопіллі, на думку багатьох краян, — брак грошей. Влада не спішить фінансувати фестивалі, які не влаштовує сама, а спонсорів для таких заходів знайти складно.
Бракувало грошей на фест
- Організувати фестиваль було складно, - розповідає одна із організаторів фестивалів “Рурисько” та “Бережанський замок” Світлана Наконечна. - Ми тоді були студентами, тож доводилося влаштовуватися на роботу, аби мати гроші на проведення заходу. Ми майже все робили власним коштом. Було дуже важко.
Торік було трохи простіше – організаторам коштами допоміг місцевий депутат.
- Ми, аби мати всі офіційні документи, зареєстрували організацію “Рідне місто” яка проводила фестивалі та конкурси, - додає пані Наконечна. - Але все одно, це не дуже допомогло при співпраці з владою. Міська влада фактично допомагала лише із приміщенням і світлом. На решту ми мусили витрачати свої гроші. Ну, і ще трохи допомагали місцеві підприємці.
Не знайшли порозуміння
Утім, проведенню “Руриська” цьогоріч завадив не лише брак грошей.
- Основна проблема – розбіжності між організаторами, - продовжує співрозмовниця. – Думаю, наступного року ми сформуємо нову команду і зробимо все на славу. Цьогоріч лише проведемо концерт.
Тернопілля, на думку дівчини, потребує молодіжних фестивалів на кшталт “Руриська”. У нас подібних заходів - дуже мало, а попит на них насправді є.
- Із підбором музикантів та інших митців, скажімо, у нас ніколи проблем не було, - додає Світлана Наконечна. - Гурти самі звертаються до нас і пропонують свою музику. Дуже вдячна їм за це. Вдячна і ведучому. У нас не вистачило грошей йому на гонорар, але він поставився до цього з розумінням.
Дівчина каже, що цінує те, що з багатьма учасниками фестивалю, які брали участь у програмі, виникли не просто робочі, а дружні стосунки.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:18 Посмертно семеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up