Партнер рубрики Події

Французькі волонтери шукатимуть обладнання для тернопільських лікарень

Французькі волонтери шукатимуть обладнання для тернопільських лікарень
Медичне обладнання та меблі обіцяють знайти для Тернополя благодійники. 20 лютого делегація з Франції побувала у тернопільських лікарнях і переконалася, що вони справді потребують допомоги


- Звичайно, різниця в медицині між нашими країнами значна, - каже французький журналіст-волонтер Франсуа Блянше. - У Франції дуже розвинене соціальне страхування. Коли потрапляєте до лікарні, то не тратите коштів на медикаменти. Найдорожа операція – безкоштовна, і нікого це не хвилює.
Волонтери з Франції допомагатимуть тернопільським лікарням. Меблі та обладнання, як гуманітарну допомогу для України, вони збиратимуть по лікарнях всієї Франції. Французькі гості у понеділок, 20 лютого, побували в другій міській лікарні та дитячій міській лікарні, аби подивитися, чого вони потребують.
Франсуа Блянше за професією журналіст. У Франції він очолює національну франко-українську культурно-гуманітарну асоціацію “Веселі черевички”. Від імені танцювальної групи, яка їздить Францією і організовує концерти, зароблені кошти асоціація використовує для гуманітарних цілей.
До Тернополя пан Блянше приїхав разом із 14-ма членами асоціації. Серед них - переважно пенсіонери, а також люди, які ще працюють. Це - банкір, вихователь, службовці мерії. Благодійністю вони займаються у вільний час. Подрож до України волонтери оплатили власним коштом. Адже всі гроші, які заробляє асоціація, йдуть виключно на благодійність.
- У тернопільському пологовому бракує обладнання, яке визначає у дитини вади серця , - продовжує пан Блянше. - Це дуже хороший апарат, але він лише один на весь пологовий. У Франції їх - по одному на кожну палату. Ми хочемо знайти у Франції і привезти сюди таке обладнання. Біля кожної жінки має бути такий апарат, щоб вона була впевнена, що її дитина здорова.
Франсуа Блянше додає, що помітив велику різницю і між палатами, обладнаними французькими ліжками, які привезли раніше, та звичайними палатами. Таких функціональних ліжок тернопільські лікарні потребують ще, адже тих, що привезли замало.
- Ми приїхали, побачили, що вам потрібно, і будемо працювати, - каже чоловік. – Ваші лікарні справді потребують допомоги.
До слова, гості з Франції - жителі кількох містечок на узбережжі Антлантичного океану. В Тернополі їх дуже вразив місцевий Став. Вони навіть ходили туди рибалити, що принесло їм велике задоволення. Загалом французи щасливі, що потрапили до нашого міста саме взимку.
- У нас сніг падає один день у рік і тоді ми всі дуже радіємо, - каже Франсуа Блянше. - Тому нам дуже цікаво приїхати до вас, померзнути та помилуватися снігами.

Довідка
Національну франко-українську культурно-гуманітарну асоціацію “Веселі черевички” заснували у 1989 р. Вона налічує тисячу людей зі всієї Франції. Ця асоціація дуже багато працювала у Львові та Львівській області. Учасники асоціації допомагають українським інтернатам, дитячому госпіталю у Львові, а також індивідуально багатьом родинам, де є хворі діти чи інші труднощі. Також уже 10 років асоціація допомагає тернопільському геріатричному будинку. Завдяки знайомству з представниками міжнародної організації ЮНЕСКО в Тернополі, учасники асоціації тепер допомагатимуть і тернопільським лікарням. Вже в грудні 2011 р. вони відправили до Тернополя першу гуманітарну допомогу.

 

Відео дня
bject width="480" height="360">

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Ну а у нас спокійно майже все:Марі льонтре,Іван теляпасе
  • Anonymous

    За 20 років незалежності це нікого крім французів не хвилює. Коли давали пропозицію "Фронту змін",щоб організували допомогу для лікарень (в часи мера заставного), відмахувалися, бо хотіли вирішувати інші "питання" під політичними прапорами, зараз теж саме. Що, тяжко в Україні ліжка випускати? Напевне легше на смолоскипну ходу йти і у всіх негараздах москалів звинувачувати...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:20 На бульварі Тараса Шевченка облаштовують Алею пам'яті з портретами загиблих героїв photo_camera 14:05 В Раді зареєстрували законопроєкт про скасування позбавлення волі за ухилення від мобілізації 13:00 На Тернопільщині будуть дощі і грози 12:22 Графік відключення електрики на Тернопільщині (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) Від читача 12:19 У службі зайнятості Тернопільщини - «єдине вікно» для надання послуг соціально вразливим людям. Зручно, комплексно, інформативно! 11:55 У центрі Тернополя висаджують літні квітники 11:20 Турбує варикоз? Лікуємо варикоз новітнім лазером всього за 60 хв! (новини компаній) 10:46 Рух транспорту перекриють на окремих вулицях в центрі Тернополя 09:30 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 09:15 Ремонт та будівництво: магазини та гуртовні будівельних матеріалів у Тернополі (партнерський проєкт) 09:00 Для молоді організовують вишкіл до Дня Героїв 07:50 У Тернополі тимчасово змінюють маршрут автобуса №12 21:00 Тернопільська «Нива» на виїзді зустрінеться з аутсайдером своєї групи 20:00 Тернополяни з Терцентру взяли участь у фотосесії до Дня вишиванки 19:00 Вийшли на бойові позиції у вишиванках 18:05 Спадок нашої нації: тернополяни поділилися історіями про свої вишиванки 17:26 Міць, характер, перемога: 19 травня відбудеться благодійний забіг у Тернополі «RUN 4 VICTORY» (новини компаній) 17:11 Скільки коштує полуниця та ранні овочі на ринку Тернополя: дивіться ціни photo_camera 16:45 На Тернопільщині 16 травня можуть застосувати графік погодинного відключення електрики 16:40 Тернопільським немовлятам подарували перші вишиванки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up