Як зберегти тепло у домі. (на правах реклами)

Як зберегти тепло у домі. (на правах реклами)
Взимку, коли падає сніг за вікном, особливо хочеться відчувати тепло у помешканні.

Адже саме у морозні дні збільшуються втрати тепла із приміщень, що призводить і до зростання витрат на опалення.
Існують багато причин тепловтрат, але детальніше зупинимось на одній із них – втрати тепла через вікна. Вікна є головним (до 50 %) джерелом тепловтрат у будівлях. Цей фактор залежить від якості та товщини профілю, кількості камер та елементів склопакету. Як можна зекономити на опаленні та зберегти понад 20% тепла ми запитали у Юрія Анатолійовича Качана, власника салону-виставки “Альпійське вікно”, який працює вже понад 10 років на ринку якісних металопластикових вікон.
- Юрію Анатолійовичу, чи завжди кількість камер у профілі впливає на процент тепловтрат через вікно?
- Існує стереотип, що найбільше число камер усередині металопластикового профілю приводить до кращого заощадження тепла в приміщенні. Це насправді працює у тому випадку, якщо в характеристиках профілю закладені високі інженерні показники. Якщо встановити якісні металопластикові вікна, виготовлені на основі екологічно чистого безсвинцевого профілю з підвищеними енергозберігаючими характеристиками, то саме такі вікна стануть надійним щитом від проникнення холоду та будуть зберігати тепло всередині приміщення. Також важливим критерієм при виборі є виробник. Це повинен бути надійний завод, виробник металопластикових конструкцій, з потужною виробничою базою, який відповідає за якість виробів та надає гарантію на свою продукцію. Саме такий виробник працює на європейському обладнанні з якісними комплектуючими матеріалами, адже йому доводиться нести відповідальність за виготовлені вікна.

- Наскільки важливим є вибір склопакету для того, щоб тепловтрати були мінімальними, а рівень звукоізоляції – максимальний?
- Покупці ще кілька років тому питанню вибору склопакету не надавали великого значення та орієнтувались на мінімальну вартість вікна. Сьогодні, зважаючи на подорожчання енергоносіїв та зростання витрат на опалення приміщень, клієнти більш прискіпливо ставляться до вибору склопакету та керуються порадами фахівців. Адже варто раз заплатити за якісний склопакет і роками відчувати його перевагу та економію витрат на тепло і комфорт у помешканні. Відповідно до будівельних норм (ДБН В 2.6-31:2006р.) склопакет повинен мати опір теплопередачі не менше 0,6м2 С/ВТ, для першої кліматичної зони до якої відноситься Тернопільська область. Саме такий опір теплопередачі має однокамерний енергозберігаючий склопакет, заповнений аргоном. Але, щоб максимально вберегти себе від холоду, шуму та запотівання вікон, необхідно встановлювати склопакети на три скла, одне з яких енергозберігаюче. Варто пам’ятати, що 73 % вікна становить склопакет і саме через нього найбільше втрачається тепло. Все більшої популярності набувають склопакети із новим мультифункційним склом (енергозберігаюче та сонцезахисне в одному).

- Фурнітура: зручність при відкриванні вікна, чи одна з причин тепловтрат?
- Фурнітурі (механізм, за допомогою якого відкривається вікно), належить дуже важлива роль у експлуатації вікон. Якісна фурнітура не потребує особливого догляду та легка у роботі, це основа комфортного використання вікон. Саме завдяки фурнітурі Ви можете одним рухом відкривати вікно, застосовувати функцію «мікропровітрювання» та додаткову функцію ступінчатого відкривання, або щільного закривання вікна для збереження тепла. Надійність та функціональність вікон залежить від кожного елементу та кріплення. Окрім цього, важливу роль має товщина металевого армуючого профілю по периметру вікна який не допустить деформації пластику, а якісні ущільнювачі забезпечать герметичність та легкість закривання, що додатково знизить на 5% теплопровідність вікна.
- Юрію Анатолійовичу, тож обравши якісні вікна, можна гарантовано отримати комфорт та гарну теплоізоляцію у приміщенні?
- Встановлюючи металопластикові вікна, споживач сподівається насамперед отримати не лише гарний естетичний вигляд, але й хорошу теплоізоляцію для енергозбереження та економії витрат на опалення. Окрім якісно підібраних вікон, на зменшення тепловтрат впливає не в останню чергу і правильна їх установка та гарне утеплення зовнішніх і внутрішніх відкосів. При неточному замірі, неправильному встановленні вікна та непрофесійній обробці відкосів зводиться до нуля важливість вибору якісного вікна. Тому важливо не лише обрати «своє» вікно, але довірити роботу по його монтажу професіоналам. Якісні вікна варто монтувати якісно!
- Напевно, що за такі «економні» вікна доведеться дорого заплатити?
- Це не так. Насправді є багато варіантів якісного профілю, склопакетів та фурнітури за доступними цінами. Наприклад, енергозберігаючий склопакет буде на 50-100 грн. дорожче, ніж звичайний, зате за роки своєї експлуатації він дозволить відчути справжній комфорт та значно заощадити на опаленні. Ми є офіційними представниками великих фабрик, що знаходяться у м.Луцьк та у м. Дніпропетровськ, які позитивно зарекомендували себе на ринку металопластикових конструкцій. Ми можемо професійно допомогти Вам із вибором вікон. На металопластикові конструкції надається заводська гарантія 5 років, яка підтверджується гарантійним талоном. Тому наші клієнти можуть бути впевнені у якості вікон та професійності їх монтажу.
Для заощадження Ваших коштів, ми, спільно з виробниками, проводимо зимову акцію з 01.12.12р. по 28.02.13р.
НЕ ПРОПУСТІТЬ СВІЙ ШАНС отримати подарунок і дисконтну картку з 5% знижкою при замовленні вікон, дверей та меблів.
Картка не є іменною, тому ви можете передавати її друзям, знайомим і родичам.

Відео дня

www.alp-vikno.te.ua

Коментарі (4)
  • Anonymous

    mila звичайно можна я в себе так і зробив 2-а роки тому оскільки коли поставив вікно із звичайним склопакетом то при наставанні холодів вікна запотівали повністю , а коли поміняв на енергозберігаючі вікно запотівало на пару сантиметрів.
  • Anonymous

    правда. не варто економити 100 грн на вікнах. це не той товар, де можна шукати дешевий неякісний варіант шкодую, що раніше не звертала увагу на енергозберігаючий склопакет, хоч купувала не дешеві вікна. тепер би такий точно не завадив... цікаво, чи можна у вже встановлених вікнах замінити звичайний склопакет на описаний у статті? а Альпійське вікно - фірма надійна, кілька знайомих купували там вікна

    Anonymous reply Anonymous

    складається враження, що віена варто міняти кожних 5 років, бо технології тіняються досить швидко, та й легше дорожче продавати нові вікна, ніж відремонтувати старі

    Anonymous reply Anonymous

    я мала на увазі склопакет. а вікна у мене досить високої якості. просто дууууже величезні (наприклад, в кімнаті 1,50*2,10), тому площа тепловтрат велика.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up