Грошей сім’ям збитих її джипом жінок мати п’яного водія не дасть

Грошей сім’ям збитих її джипом жінок мати п’яного водія не дасть
Адвокат матері підсудного за аварію, в якій загинули дві вінничанки, доводить: гроші має сплатити винуватець пригоди, а не власниця джипа.

Адвокат матері підсудного за аварію з двома смертями Олега Сестренського доводить: шкоду має компенсувати винуватець пригоди, а не власниця машини. Мати захищає свої гроші, поки свідки розповідають, скільки і чого випив її син, перш ніж сів за кермо...
Свідків аварії з двома смертями, що сталася першого травня на перехресті вулиці Келецька та 40-річчя Перемоги, почав слухати суд. Але найближчі підсудному жінки, мати й дружина, відмовилися говорити на судовому слідстві. Скористалися своїм правом не свідчити проти родича.
Потерпілі вимагають більше мільйона компенсації
Підсудний - 27-річний Олег Сестренський - утік додому після аварії, яка убила пішохода Аллу Пацалюк та водія машини КІА Аллу Шелест. Його затримали після пригоди поблизу місця проживання. Так повідомляла міліція. Підсудний, коли розповідав про випадок у суді, сказав таке: утік з місця аварії від стресу, а коли збагнув, що сталося, повернувся назад.
Тим не менше він тепер під арештом, звинувачується у порушенні Правил дорожнього руху, які призвели до смертей. Експертизи показали, що «Мерседес-ML320» був справний, водій перевищив швидкість і був у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння.
Нагадаємо, що Олег Сестренський ні вини своєї не визнає, ні цивільних позовів.

Навіть зараз, коли листя на кущах попід тротуаром немає, машин за ними не видно. Ні з боку вулиці Келецької, ні з 40-річчя Перемоги. Підсудний каже, він їхав головною дорогою і не повинен був чекати виїзду з другорядної іншого авто
А потерпілі вимагають більше мільйона компенсації. Позови подані до підсудного, його матері, як власниці авто, і страхової компанії. Але якщо страховики ще розглядають підтвердження матеріальних виплат, понесених потерпілими, то мати водія вже сказала своє категоричне ні – нікому нічого платити не збирається.
За кермом без права водіння авто

Нагадаємо, що пресі приватна підприємиця вже говорила, що потерпілі надто багато хочуть, а вона грошей не друкує. Тепер її представник у суді формулює позицію захисту так: відшкодовується шкода тією особою, яка її заподіяла.
- Ніякі дії Світлани Кацан не призвели до того, що сталося, - сказав адвокат матері підсудного. – Збитки відшкодовує той, хто володіє транспортним засобом. В даному випадку Кацан - власник авто, а Сестренський - водій. Він мав право користуватися машиною на підставі того, що був вписаний у техпаспорт.
Представники обох потерпілих сімей обурювалися: дати машину п’яному ще й тоді, коли він позбавлений права водіння авто, хіба не причина відповідати?
- Сестренський мав право водити авто, - сказав адвокат підприємиці. – На момент аварії рішення Ленінського районного суду не вступило у силу, тому що оскаржувалося.
- Олег так водив машину, що я йому більше довіряв, ніж собі, - намагався виправдати перевищення швидкості та випите перед тим пиво кум підсудного, у компанії якого того вечора випивав Олег.
Судячи з сили удару, «Мерс» їхав швидко
Був з ними ще один друг. Обоє кажуть, взяли з собою у сауну по дві півлітрові пляшки світлого пива на брата. Мовляв, домовленість була: більше не брати, бо Олег за кермом. Куплене за години дві випили. З годину потім парилися. Пояснюють: за цей час мало все спиртне вивітритися. Але товариші поїхали додому на таксі. Чого в авто під керуванням нетверезого товариша не сіли? Бо живуть у іншому мікрорайоні. Олегові треба було їхати на Вишеньку, на зустріч.
По дорозі звідти додому підсудний і потрапив у аварію. Голосний звук удару
від зіткнення двох машин на перехресті Келецька та 40-річчя Перемоги чув вінничанин Володимир. Він знаходився біля гуртожитку. Бачив тільки те, що було після удару.
- Джип розвернув другу машину і протягнув дорогою, - каже свідок. - Велика швидкість «Мерсу» була, судячи з сили удару. КІА скласти в гармошку не так просто.
Поки свідок добіг до місця аварії, водія вже не було
Водія джипу свідок не бачив. Каже, поки добіг до місця аварії, його вже в машині не було. А на перехресті працювала швидка і міліція. Він ще цікавився, що за жінка лежить на дорозі. Каже, з положення її тіла зрозумів, що вона не з машини. Працівник міліції пояснив: друга мертва – пішохід, яка опинилася в момент аварії на дорозі.
Що було перед зіткненням, бачила пара молодих людей. Вони чекали маршрутку на зупинці Лялі Ратушної, коли повз них пролетів джип. Хлопець з дівчиною розвернулися йому вслід. Потім здалеку бачили вибух. Але обоє кажуть різне про швидкість «Мерседесу». Юнак говорить: від 50 до 100 кілометрів на годину. Дівчина стверджує, що швидкість була не менше 100. Слухання тривають.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Anonymous

    таких конченых вместе с мамочкой вешать в лесу.и забывать это не люди.конченые
  • Anonymous

    Посадят Вжика, этак лет на 10, по справедливости.
  • Anonymous

    если приговор будет мягким - это будет точка невозврата остатков доверия к действующей судебной системе. нельзя так нагло врать и отбрехиваться.

    Anonymous reply Anonymous

    Я сам попадал в аварию. Я ехал в Citroenе (консервная банка 700кг) типа КИА. Было лобовое столкновение с Волгай (Волга 2 т) Моя машина ремонту не подлежит так как мотор был в салоне. И при этом скорость была 60 км. в час . Чудом остался жив, но остался инвалидом. ТАК ЧТО НЕТ ТУТ СРОВНЕНИЯ . МЕРСЕДЕС 2,8т. и ВЕЛОСИПЕД 700-800 кг. в котором нет метала. А если там была скорость, КИА была б на рынке Урожай.

    Anonymous reply Anonymous

    Наталія ГОНЧАРУК , женщина-пешеход лежала на бардюре, а не на дороге.
  • Anonymous

    Машина "КИА" уже завершала маневр т.е любой водитель поймет что когда "КИА" выехала на перекресток "мерседес" был при такой скорости где-то на ул.Щевченко !!!!!!! И почему не найдены его попутчики писалось раньше что он ехал не сам ? Вообщем такая история - чуваку сначала "неизвестный " человек дал курнуть косяк, бахнул чуть пивка потом подобрал по дороге "неизвестных " людей как маршрутка, соблюдая правила протаранил машину и убежал от шоке! Такого бреда я давно не слышал да на такие отмазки тупые ни один суддя не купится так как они просто напросто абсурдны !!!!

    Anonymous reply Anonymous

    маневры делают с гланой дороги на второстепенную, а не наоборот. Вот из-за таких .... и попадают невинные водители. УЧИТЕ ПРАВИЛА!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    ты ублюдок где ты видишь невинного водителя.это ты учи правила .а бухим вдолбленым без прав и там где можно 60 и перед перекрестком надо притормозит ублюдок едит 140 и выше.ты о чём неуч!!!!!!!!!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Едисон, неуч ты. Там для особо слепых весит знак уступить дорогу. Водители которые едут на главной дороге не должны тормозить на перекрестке. А вот те кто находятся на второстепенной должны уступать тем кто едет на главной. Видимо ты маленький мальчик и прав у тебя нет.

    Anonymous reply Anonymous

    ты придурок,а ты там может в правилах читал что водитель должен быть бухой вдолбленый и ехать 140,без прав и потом тикануть с места происшествия!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!если бы там на асфальте был кто то из твоих ты бы заткнул своё грызло поганое и молчал.

    Anonymous reply Anonymous

    не 140. а до 100. ВОДИТЕЛЬ КИА ТОЖЕ БЫЛА пьяная 1,4 (это бутылка водки). Так что помалкивай тихонечко и сопи в 2 дырочки

    Anonymous reply Anonymous

    давай встретимся пр..ок посмотрим кто будет сопеть.ты конченый там скорость была 140 на 100 таких последствий не было бы,оно даже не тормозила.а пьяная появилась только сейчас когда у..дки родители начали бабки платить!!!я тебе ещё пару дырочек сделаю что бы ты сопел лучше.и не надо убирать мой текст!!!!!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Невинный п яный и накуреный водитель ? это как - бывает такое ? КИА не могла выскочить перед джипом внезапно априори, Также по правилам водитель должен притормозить перед нерегулированым пешеходном переходе тем более что там был пешеход или он тоже нарушал ?

    Anonymous reply Anonymous

    Макс, а почему Вы не пишите что водитель КИА тоже была пьяная? Заметьте 1,4 - это бутылка водки. И что в правилах написано, что можно в нетрезвом состоянии выезжать с второстепенной дороги на главную игнорируя знак уступить дорогу. И это называется завершающий маневр?

    Anonymous reply Anonymous

    Если честно то даже не знал что она была не трезва, если это так то вина естественно тоже есть но она административная, и есть сомнения что была выпита бутылка так как это очень большая доза! П.С я живу в этом районе и очень часто вижу как после того как отремонтировали дорогу правил скорости мало кто придерживается на переходе который чуть дальше вообще не реально перейти, мало кто притормаживает ! Жалко людей просто если бы скорость была у мерса чуть меньше аварии могло бы и не быть, тут даже не дело в выпитой бутылки пива она на состояние на практике не сильно влияет на реакцию в такой дозе! Если ты на главной не стоит забывать что в ночное время другие водители не всегда могут определить реальную скорость по фарам авто, особенно когда дорога на подьеме, ты выезжаешь смотришь на лево нет машин-направо тоже начинаешь движение и все ! Главную роль в трагедии сыграла скорость это 100% ...

    Anonymous reply Anonymous

    Макс, это не административное нарушение, а уголовное. Так как есть смерти. И давайте смотреть правде в глаза. Прежде чем выезжать с второстепенной на главную дорогу нужно убедиться что там нет машин. И из-за кустов водитель Мерседеса не мог видеть водителя Киа. А вот у Киа была видимость 40 м. Просто залила сливу и не понимала куда едет.

    Anonymous reply Anonymous

    СЛЫШЬ ТЫ г...ДА КОНЧЕНАЯ КТО СЛИВУ ЗАЛИЛ ДАВАЙ ПЕРЕСЕЧЁМСЯ УБЛЮДОК.твой бык ехал больше 140 какая видимость оно даже не тормозило его тормозила киа,сука какие 40 метров люди видели на шевченко с какой скоростью оно ехало.сука стрелять вас надо!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up