Не всі загинуть у Московському патріархаті і не всі врятуються у Київському

Не всі загинуть у Московському патріархаті і не всі врятуються у Київському
Відбувся чат із священиком - секретарем вінницької єпархії Української православної церкви Київського патріархату Ігорем Сіранчуком.

 Шлях до служіння Ігор Сіранчук почав у 1998 році, вступивши у київську духовну академію. У 2005 прийняв сан священика, з 2010 року - секретар вінницької єпархії Української православної церкви Київського патріархату. На рішення стати священиком вплинула родина, у який віра та служіння Богу виховувалося з дитинства. Зараз Ігор вже має власну щасливу родину і служить задля духовного просвітлення своїх прихожан.
- Погано, коли люди цікавляться тільки матеріальними благами, - каже Ігор Сіранчук. – Ніхто не стає щасливим від матеріального, тому що щастя - це поняття піднесення душі. Зараз відбувається знецінення основних понять, які роблять людину справді щасливою. Навіть приходячи до церкви, люди бажають див та матеріального підтвердження існування Бога, забуваючи, що Бог – це віра.
Від редакції: Шановні читачі! Просимо вас висловлюватися коректно та без образ. Образливі коментарі будуть видалені.

Ім'я не вказано
Вопрос не совсем корректный - не как сберечь веру, а во что верить. Вера сама по себе ничего еще не значит. Если верить в ложь, то результат всегда будет плачевный. Многие верят в НЛО - и что с того? Они что, куда-то улетают? Или от веры людей в политиков что-то меняется в нашей жизни? Если говорить о Христианстве - то вопрос вероятно нужно было ставить такой - Как человеку сберечь веру в Бога и Иисуса Христа. Если я правильно понимаю христианство - то основная проблема состоит в том, что после смерти человек попадает или в рай (в то место, где он вечно будет с Богом в Его славе и радости) или в ад (где Бога естественно нет, а там есть сатана и его слуги и вечные мучения). Какой путь человек выберет и зависит от веры в то, что Бог сказа в Библии, и не просто веры - но и исполнения. Если человек словами говорит - но не исполняет того, что Бог предписал, то он просто пустослов и невежда - веры в нем ни на грамм. Верит ли человек в то, что будет конец света? Верит ли человек, что смерть на земле это всего лишь переход в другую жизнь? Верит ли человек, что от его принятия Господа Иисуса Христа и исполнения Его заповедей зависит жизнь вечная? Верит ли он, что эта жизнь вечная вообще существует? Апостол Павел написал: "И если мы в этой только жизни надеемся на Христа, то мы несчастнее всех человеков." (1Кор.15:19) Написал он это тем, кто не верил в жизнь после смерти. Не вера важна - а вера в Того, Кто спасает. Многие мусульмане, буддисты, индуисты больше "верят" - а толку? Вера важна - если она направлена на истинного основателя этой веры который эту веру и обещания может претворить в жизнь. Если не так, то это очередной духовный "МММ"
Протоієрей Ігор
Майже зі всім погоджуюся. На сьогодні потрібна ще і одинацята заповідь діяти. Все дано Богом і все ми маємо тільки не вміємо прийняти це і діяти.

Ім'я не вказано
Как, по вашему мнению, нужно бороться с повальной комерциализацией православной веры? Есть мнение, что без оплаты даже не покрестят, есть ли выход?
Протоієрей Ігор
У церкві, де я служу, пожертви є добровільними, а не примусовими. Священики УПЦ Київського Патріархату на Вінниччині не їздять на дорогих авто, а у деяких взагалі немає транспортного засобу. Щодо храму біля кінотеатру "Мир", то це - до Московського Патріархату. Ми не відвертаємось від людей, а навпаки - хочемо спілкування з кожним. Я запрошую Вас у наш храм, де ми зможемо поговорити про болючі теми. А наскільки Ви є учасником церковного життя?

Ім'я не вказано
Игорь, каково ваше отношение к Московскому патриархату вобщем и к Патриарху Кирилу в частности?
Протоієрей Ігор
Скажу такими словами не всі загинуть у Московському патріархаті і не всі спасуться у Київському. Що до патриарха Кирила то своїми діями він більше приносить шкоди собі і православью, як в Україні так і в Росії, де підтримка його падає.
Ім'я не вказано
Игорь, такой вопрос - после развала СССР в независимой Украине началось бурное развитие церкви, но это не призвело к развитию хрестианской морали среди народа. Наоборот, уровень моральности в нашем обществе падает с каждым годом. Если проще, то почему не наблюдается зависимость между колличеством церквей и колличеством приличных людей?
Протоієрей Ігор
Після розвалу СРСР утворилася духовна порожнеча і на той час православна церква фізично не могла її заповнити. За неї це зробили нео релігії, велика кількість конфесій дезорієнтувала та розбестила тих людей, які шукали духовний вектор. Людина - загубилася.
Юлія
Батюшка Ігор, скажіть будь-ласка, чому дискрімінується УПЦ КП на Вінниччині? До цього часу навіть не виділено місце під Кафедральний Собор у місті. У Донецьку навіть виділено, а у Вінниці все для церкви Кіріла. Чи збудуємо ми свою державу, якщо одна частина українців молиться на німця у Ватикані, а інша на удмурта в Москві? Невже українці залишаться в духовному колоніальному рабстві навіть у незалежній державі? Дякую.
Протоієрей Ігор
Ми неодноразово звертались до вінницької влади з проханням виділити місце під Кафедральний Собор проте відповіді не отримали. Справа в тому, що вінницька влада визнає лише приорітет Московського патріархату тим самим забуваючи про півмільйонну паству Київського патріархату на Вінниччині. Влада не українська.
Колян
Шановний Ігор Сіранчук, скажіть будь-ласка, чи може людина повернутися до Бога, якщо вона багато нагрішила у своєму життю. От католики продавали інудулігенції, а хіба можна купити прощення гріхів за гроші? І що треба зробити, щоб Бог простив?
Протоієрей Ігор
Перший, хто потрапив у рай після Воскресіння Господнього, був розбійник. Тому Господь приймає лише щире покаяння, а не продає його. Факт сповідання гріхів ще не є покаянням, а життя благочестиве без повернення до гріха.
Ім'я не вказано
Игорь, скажите, какие шаги предпринемаются церковью для того чтобы укреплять православную веру в нашем городе? ОСобенно среди молодёжи, так как большинство молодых совсем беспутные.
Протоієрей Ігор
На сьогодні є розроблена велика кількість духовно- просвітницьких програм, які вже діють, хоча ми не є активними учасниками духовно-освітнього процесу у Вінниці знову ж таки через ставлення влади до нашої церкви.
Модератор
Чат завершено дякуємо за ваші запитання.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (41)
  • Anonymous

    Вот так, хочется обратится к церкви, а церковь ОТВОРАЧИВАЕТСЯ ОТ ЛЮДЕЙ. Я задал вопросы, а "Ігор Сіранчук" не захотел отвечать на них и модератор их удалил. Всё про что говорил "Ігор Сіранчук" так только про то что им не выделяют землю в городе - тоисть на людей наплевать давайте только материальное (землю). Не удивительно после такого, что люди не ходят в церковь и не поддерживают Вас - все от Вас отворачиваются и бегут, а Вы всё про материальное.

    Anonymous reply Anonymous

    На Ваші запитання відповіді я давав, чому їх тут немає я не знаю. У церкві, де я служу, пожертви є добровільними, а не примусовими. Священики УПЦ Київського Патріархату на Вінниччині не їздять на дорогих авто, а у деяких взагалі немає транспортного засобу. Щодо храму біля кінотеатру "Мир", то це - до Московського Патріархату. Ми не відвертаємось від людей, а навпаки - хочемо спілкування з кожним. Я запрошую Вас у наш храм, де ми зможемо поговорити про болючі теми. А наскільки Ви є учасником церковного життя?

    Anonymous reply Anonymous

    За этот ответ спасибо. А идти в церковь или нет я решу сам для себя. И за адрес храма тоже спасибо.

    Anonymous reply Anonymous

    Адреса храму: проїзд Станіславського, 7
  • Anonymous

    Современная Украина мне напоминает улей, потерявший матку. Запустение. Рабочих пчел не видать. И тучи трутней.

    Anonymous reply Anonymous

    Я сказал "тучи трутней - ПОПОВ". Исправлять меня не нужно. Любой клерикал - паразит на теле общества. Посмотрите на их руки. Посмотрите на их брюха. Вот фото. Молодой, а пузо уже вываливается. Трутни, жужжащие по всей Украине.
  • Anonymous

    Чат завершено дякуємо за ваші запитання.

    Anonymous reply Anonymous

    Стремительно весьма))
  • Anonymous

    Игорь, скажите, какие шаги предпринемаются церковью для того чтобы укреплять православную веру в нашем городе? ОСобенно среди молодёжи, так как большинство молодых совсем беспутные.

    Anonymous reply Anonymous

    На сьогодні є розроблена велика кількість духовно- просвітницьких програм, які вже діють, хоча ми не є активними учасниками духовно-освітнього процесу у Вінниці знову ж таки через ставлення влади до нашої церкви.

    Anonymous reply Anonymous

    Гляделки растопырь и увидишь. Храмы божьи вместо заводов. Вера в деда мороза вместо твердых гарантий в жилье, работе, образовании , медицине.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:22 Сапери ДСНС знищили гранату та снаряд часів Другої світової photo_camera 17:58 Один пропуск — 20 грн: цікавий спосіб відпрацювання пропущених пар в Барському коледжі 17:15 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 17:07 Аби захопити вінницький кар'єр, хабарники пропонували мільйон доларів полковнику СБУ photo_camera Від читача 10:24 Пригоди бійців у Європі․ Майбутній "рейнджер" розповів про навчання воїнів ССО за кордоном 16:23 Сорок діячів культури і мистецтв Вінниччини отримуватимуть стипендії ОВА 16:17 «Таких як він, ніколи більше не буде». Вінниця попрощалася з Назарієм Гринцевичем 15:21 У Вінниці затримали водія, який був під дією двох наркотиків 15:15 Шале за три місяці під ключ: про переваги капітального будинку AlpChalet (Новини компаній) 14:21 З палаючого будинку надзвичайники врятували двох кошенят photo_camera 13:23 Солдат із Гайсинщини Володимир Гунька отримав «Залізний хрест» від Головкома ЗСУ 12:30 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 12:22 До Небесного війська приєднався Анатолій Кедь з Крижополя 11:21 У пожежі на Вінниччині травмувався 71-річний чоловік 11:05 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 10 травня не буде світла. Адреси 10:14 Наречений і наречена пройшли випробування обстрілами. Який подарунок хотіли б з нагоди одруження? 09:17 Найзапекліші бої точаться на Авдіївському напрямку: Генштаб про 807-й день війни 09:05 Безкоштовні медичні тестування, майстер-класи з благодійним проєктом "Колесо Підтримки" (Новини компаній) 08:55 Вінниця завмерла у скорботі: в останню путь проводжають Назарія Гринцевича та Олега Остапенка photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up