Партнер рубрики Події

Біля Шевченка молились, вірші розповідали та про політику говорили

Біля Шевченка молились, вірші розповідали та про політику говорили
В день народження Кобзаря до його пам'ятника прийшли звичайні тернополяни та політики не лише щоб вшанувати й покласти квіти, а й всеобласне віче провести.

Під час віче, яке відбулось в дообідню пору 9 березня, багато говорили про "бандитську та злочинну владу", а також необхідність міняти ситуацію. В підтримку своїх тверджень наводили аргументи-вірші з під пера самого Тараса Григоровича.

Слово брали не лише політичні лідери, посадовці й громадські активісти міста, а й народні депутати від Тернопільщини. Аби покласти квіти та сказати своє, до пам'ятника навідались Олексій Кайда, Михайло Головко, Михайло Апостол, Ігор Побер.

Відео дня
>
- Багато політики і мало конкретики, - каже тернополянин Олег Кіндрат. - Розумію, що це хороша нагода сказати важливі речі, але викрики та політичні прапори – перебор. - Хоча може це і нормально, бо ж Шевченко і сам відстоював Україну, жив і творив заради неї. Але як на мене політичні і культурні заходи треба проводити окремо. В будь-якому випадку добре, що люди прийшли, вклонились і помолились. Шевченко на це заслужив.


Чимало присутніх чекали під час віче провокацій і навіть бійки. Почалось воно о 12 годині, а вже о першій квіти Кобзарю мали нести посадовці з обладміністрації. Та проанонсоване напередодні покладання вони перенесли на 10 годину. То ж розминулись і віче пройшло хоч і не тихо, але мирно.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (24)
  • Anonymous

    як огидно дивитися на таке показовисько... їх руки трясуться, чіпаються за останнє... то кого вони вшановують Шевченка чи гроші

    Anonymous reply Anonymous

    Руки трясуться бо випити хочуть ! Кінчать речі толкати і до столу !

    Anonymous reply Anonymous

    дуже показово подивитися на нових фюрерив-зверхникив-вождив моральних лидерив нации : А хиба Шевченка невшановували при радянки влади-хиба не комунисти ввели шевченкивську премию : А може би разказали ци лидери яка в них заробитна плата-скильки майна-де вчаться и працюють их дити : Коли вже спитають про те неподобство що диеться в Тернополи що одним днем походу до памятника видмолити вси грихи а завтра знову красти-красти- красти :

    Anonymous reply Anonymous

    Могуть в нас помолитись вірші порозказувати а ше й політику обсмоктати - а от працювати нікому. А ше ми як співаєм! Шевченка як і Господа в душі треба мати а не показуху ліпити.
  • Anonymous

    Я прийшов з запізненням до памятника. Послухав гімн. Хоча можливо це й добре, бо я не чув тієї політичної реклами замальованої під націоналізм. йдучи до дому побачив багато люду біля драм театру. Там мав розпочинатися святковий концерт до дня Кобзаря Шевченка. Скажу відверто. Дуже пишаюся що я Українець і маю право пишатися нашим поетом. Там на сцені драмтеатру справді вшанували Шевченка. А наші з Вами політики можуть лишень гарно гавкати

    Anonymous reply Anonymous

    А як зрозуміти .....замальованої під націоналізм....
  • Anonymous

    Петро Степановия давайте якоь разом будемо боротися з тим невыглаством..Я не розумію позицію на сьогоднішій день жителів міста.Чому так Невже всім подобається свобдівська Мерія що довела такий стан доріг тих маршруток тих поборів в дтсадках школах. ...Що получається щирцй галичанин йде з дитиною і ложитьзавсадиком чи директору школи єнну сумму.А за що ? Де совість ?..В мене двоє діте я мїх вчу а виходить суспільство і ОСОБЛИВО якийсь засранй Сівожа хер ложив нга моє вховування людей..Сівожа я чекаю часу коли твої кишки будуть на ножах жителів
  • Anonymous

    прості люди зібрались на 12 год. . для того щоб уникнути бійки дурачка-головка та пяних надала та кайду до памятника підвели о 10 год . розумно!

    Anonymous reply Anonymous

    А твого гоча коли підведуть...

    Anonymous reply Anonymous

    шкода що не було факельного дыйства....

    Anonymous reply Anonymous

    Шоб ти вже згорів падла...........

    Anonymous reply Anonymous

    тыльки якщо выд файного выскарыка)))але обовязково пысля смолоскипноъ ходи у вишитих труселях!

    Anonymous reply Anonymous

    Шмурдяк пий бадилю.........
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У Зарваниці відбулася проща родин загиблих Героїв photo_camera 20:00 На Провідну неділю до кладовищ курсуватиме більше громадського транспорту 19:07 Судили тернополянина, який створив групу у Телеграм про повістки і переміщення ТЦК 18:00 Євробачення 2024: де дивитися трансляцію гранд-фіналу та як голосувати Від читача 11:52 Ефективна співпраця на допомогу людям 17:05 Коли можна вклеїти фото у паспорті і чи буде чинним документ без нового зображення 16:00 ФК«Нива» у Тернополі прийматиме запорізький «Металург» 15:00 Магнітна буря та полярне сяйво — чому жителі України бачили забарвлене небо 14:00 На Тернопільщині водій з сусідньої області намагався підкупити патрульних 13:00 15 травня не буде води на кількох тернопільських вулицях 12:00 Копаючи могилу для військового, знайшли гранати і людські рештки 11:35 Як новачкам підготуватися до свого першого забігу? Важливі поради від тренера (новини компаній) 11:00 Жінка травмувалася в тернопільській маршрутці 10:05 Готуємо домашні рогалики з повидлом, вишнею чи маком 09:00 Тернопільщина втратила захисників Олександра Грицюка і Віталія Тимківа
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up