Жінка Року 2013 Надія Гербіш

Жінка Року 2013 Надія Гербіш
Надія Гербіш

 

Народилася 12 грудня 1987 року в Збаражі, що на Тернопільщині, у родині вчителів. Росла в Тернополі, де закінчила класичну гімназію та гуманітарний ліцей. Згодом навчалася в Києві, а в 2010-му році отримала диплом Київського національного лінгвістичного університету за спеціальністю «Англійська мова та література».
У дитинстві мріяла стати вчителькою, письменницею і мандрівницею. Мрії здійснилася – Надія викладає в Тернопільському коледжі Університету «Україна», пише та перекладає книжки й мандрує світом. Правда, окрім цих професій встигла перепробувала багато інших – журналістки, телеведучої, прес-секретарки, головної редакторки часопису та книжкового видавництва, фотографині.
У 2008-му році стала членом Національної спілки журналістів України.
Написала соціальну програму розвитку підлітка «Зміни своє життя» (згодом перейменовану у «Навчіть мене мріяти») й викладала її в Збаразькому ПТУ-25 впродовж трьох років, а також читала окремі лекції з цієї програми в різних навчальних закладах м. Збаража та м. Тернополя.
Фотографії авторства Надії Гербіш часто з’являються в різноманітних журналах, книжках, а в 2011-му році двічі ставали обкладинками книжок – «Found Firstborn #3» Karen Kindsbury та «More Letters of Hope» Janice Vegh, котрі вийшли в американському та канадському видавництвах. («Found Firstborn #3» Karen Kindsbury є бестселером за версією New York Times ).
Серед перекладених книжок – мемуари Дж. Буша-молодшого, біографія Стіва Джобса, Тааса Саади, книжки з родинної психології Ґеррі Чепмена та понад десяток інших. У творчому доробку – книжки та аудіо-казки для дітей, повість «Художниця».
15 вересня 2012 року вийшла книжка Надійки Гербіш "Теплі історії до кави", яка стала бестселером на Львівському форумі видавців, а згодом здобула перше місце в рейтингу «Топ-20» мережі Книгарень «Є» й незмінно залишається там впродовж кількох місяців. На з’їзді видавців Marketsquare Europe, який відбувався в Будапешті в жовтні 2012-го, книжка одержує нагороду “European Christian Book of the Year”.
За кілька місяців виходить наступна книжка, "Теплі історії до шоколаду", яка також одразу стала всеукраїнським бестселером. «Друг читача» записав Надію Гербіш до «супергероїв» книжкового 2012 року.
Свою роботу Надійка вважає оплачуваним хобі, але й крім неї має чимало улюблених справ: займається волонтерством, музикою та фотографією (була нагороджена дипломами за участь у фото-виставках), пише дитячі вірші та дорослу прозу. Разом із чоловіком служить у церкві «Осанна», займається соціальною роботою. Її неофіційне творче прізвисько – Фея Радості.

 

Відео дня

 

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Молода картопля по 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції 21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up