У Тернополі застрелився міліціонер (оновлено)

У Тернополі застрелився міліціонер (оновлено)
Земляки міліціонера Андрія Адамовича не вірять у його самогубство

 

 

21 лютого пострілом у голову із табельного пістолета вкоротив собі віку старший лейтенант міліції, оперуповноважений сектора розшуку злочинців та безвісті зниклих Тернопільського міського відділу внутрішніх справ Андрій Адамович.
Надзвичайна подія сталася у приміщенні міськвідділу. Вранці правоохоронець заступив на чергування в оперативну групу, а невдовзі із туалету, куди він зайшов, пролунав постріл. Колеги застали Адамовича ще живим, але в обласній клінічній лікарні, куди відвезли потерпілого, він помер.
У правоохоронних органах Андрій Адамович працював із 2003 року. Півтора року тому звільнився із Збаразького райвідділу міліції, де був оперуповноваженим відділу боротьби із незаконним обігом наркотиків. У Збаражі зарекомендував себе компетентним опером. Щоправда, як згадують його колеги, був дещо скритним. Із райвідділу пан Адамович пішов за власною ініціативою. Його не намагалися втримати, оскільки специфіка роботи, якою займався, вимагає певної незаангажованості, а чоловік народився у Збаражі, тут його знало чимало людей, тому залишатися стовідсотково об'єктивним старлею було непросто. На службі у Тернополі міліціонера характеризували теж позитивно.
Андрієві Адамовичу було 30 років. У нього залишився брат Іван, молодший на 10 років. Поховали збаражчанина на міському цвинтарі, біля могил бабці і діда. Ще за життя вони заповіли старшому внукові хату, яку Андрій у майбутньому планував розвалити, а на її місці збудувати нову. Не судилося...

Відео дня
>Андрія Адамовича поховали у вівторок, 24 лютого, на четвертий день після загибелі. Затримка із похованням була викликана приїздом комісії із столичного управління, члени якої вивчали обставини трагедії. З'ясовували, зокрема, чи не довів хтось міліціонера до самогубства.
За фактом самогубства міліціонера прокуратура міста Тернополя проводить перевірку, повідомила прес-секретар прокурора області Леся Долішна. Інші обставини та причини цього вчинку ще з'ясовують
У Збаражі сусіди загиблого не вірять, що Андрій Адамович міг добровільно накласти на себе руки. У нього не було особистих проблем, щоб так зробити, переконані земляки. 
- Дружина Таня над ним трусилася, так любила, - розповіла сусідка-однофамільниця Марія Адамович. - У неї немає батька, Андрій був старшим на вісім років і деякою мірою заміняв їй, можливо, тата, був господарем у домі. Вони одружилися торік, жили у Збаражі, в Таниній хаті. Її мати живе окремо з другим чоловіком. Вона кілька місяців тому нібито продала хату у с. Кунинці Збаразького району і купила молодим машину (біля будинку Адамовичів стояла новенька жовта "Шкода Фабія" - прим. ред.). Родина не бідує, але й на розкоші зайвих грошей не має. Торік у серпні, коли Андрій одружувався, весілля не було, лише зареєстрували шлюб у загсі...
Марія Адамович знає родину своїх сусідів багато років.
- Сім'я ця дуже дружна, - сказала жінка. - Батько Андрія, Роман, працював раніше у фінвідділі, райсоцзабезі, зараз керує відділом у районному відділенні державного казначейства. Мати, Леся, працює у податковій інспекції. Мають престижні роботи, але й важкої фізичної праці не уникають - мають кілька городів. Молодими вони жили у маленькій хатині, яка стояла на місці теперішнього нового будинку. З меблів були ліжко, стіл, пічка. Якось, пам'ятаю, зайшла до них, а малий Андрійко бігає по кімнаті. Якось так розігнався, що аж об пічку вдарився і аж відбився від неї. Місця мало було... А тепер вже є де жити, але нема кому... Понад усе Андрій шанував батьків. Не зловживав спиртним, я ніколи не бачила його з цигаркою... Коли вони будували цю хату, то їм копійкою ніхто не допоміг, бо не мають родичів за кордоном. Усе зробили працею своїх рук. Андрійко ріс дуже спокійним за характером, ввічливим, чуйним. Завжди привітається, запитає, як здоров'я. Він сільськогосподарський інститут закінчив, на току працював. Потім пішов у міліцію. Нащо він так зробив? Може, через ті міліцейські пільги.... Неправда, що він через Таню міг таке із собою зробити...
За словами пані Марії, про причини смерті Андрія Адамовича сусіди по вулиці говорять різне.
- Наші люди балакають нині кожен, хто що хоче, - сказала жінка. - Обмовлять і ненароджену дитину, і того, хто щойно преставився. Але більшість вважає, що Андрій сам не міг таке із собою вчинити - його до цього підштовхнули або ще й "вклали пістолет у руки".
Врівноваженість характеру Андрія підтверджує і сусід Адамовичів, Микола Грещук, організатор похорону.
— Він ніколи не потрапляв у якісь скандальні історії, всі, хто його знав, скаже про цього хлопця лише позитивне.
Пан Микола теж вражений тим, що сталося, але про причини трагедії навіть не здогадується.
- Всі причини Андрій забрав із собою у могилу, - каже він. - Триває слідство, вчора міліціонери опитували батька Андрія, мати навіть не могла слова промовити...
Ще одна сусідка Адамовичів, пані Ольга зробила свої припущення.
- Цей випадок стався не на вулиці чи в якомусь людному місці, де є багато свідків, а в закритому приміщенні. Хтозна, що там відбулося. Він працював на такій роботі... Може, йому щось наказали виконати, а він відмовився, це ж не виключено. Або щось знав таке, чого не треба було знати. Якщо це через сімейні проблеми, то чого б він у міліції стрілявся?
Сусіди пана Андрія чомусь переконані, що загиблий завжди ходив із зброєю, тож, якби надумав покінчити із життям, міг знайти інше місце, а не приміщення міськвідділу міліції. Насправді табельну зброю Адамович отримував лише під час служби, а після роботи здавав її.
Ще одна версія: правоохоронець когось "посадив", і його смерть - помста за це. Щоправда, як у такому випадку змогли помститися Адамовичу у міліцейському відділку - питання...
До речі, випадки саммогубства серед міліціонерів непоодинокі. Подібний стався у листопаді минулого року в Сімферополі, в Джанкойському міськвідділі міліції. Тоді майор міліції намагався втихомирити п'яного затриманого і вистрелив у нього з табельної зброї. Після скоєного майор застрелився, повідомляє rbc.ua. Також у грудні 2007 року в аеропорту м. Донецька просто на посту застрелився 22-річний співробітник міліції, сержант патрульно-постової служби. Він вистрелив у себе з табельної зброї. Причини такої поведінки - невідомі.
Наталія Тарнавська.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (44)
  • Anonymous

    Зважаючи на умови в яких доводиться працювати - це не є дивним. Заробітна плата оперуповноваженого міського відділу складає близько 1500 гривень, робочий день з 8.00 до 21.00 ( це якщо нема відпрацювань ), виникає звичайне питання хто зможе в таких умовах працювати, чия дружина таке витримає і це не враховуючи загального тиску який здійснюється системою ( мається на увазі систему показників, яка існує в органах правопорядку та «кумобратсво» ( як сказано в одному з анекдотів "у полковника є свій син", а якщо не син то кум, брат, сват) ). В результаті ми отримуємо досить цікаву картину: дружина незадоволена відсутністю чоловіка дома, чоловік відчуває неповноцінність у зв’язку з неможливістю забезпечити сім’ю (матеріально), і до цього всього тиск системи і розуміння неможливості дослужитися до чогось через існування "кумівства". Напрошується запитання кому вигідна така ситуація в країні. PS. дозволю собі нагадати, що за п’ять останніх років це вже третє самогубство працівника міліції в Тернопільській області.

    Anonymous reply Anonymous

    ja dymaju wo neostane

    Anonymous reply Anonymous

    знаєш , я особисто знав цього чоловіка і можу охарактеризувати його лише з позитивної сторони.Бог суддя його вчинку.Причин є багато і самогобуством людини закінчють життя не тільки в міліції А читаючи твої коментарі ,коко, як ти радієш чужому горю і обливаєш брудом зовсім незнайому людину в мене склалось враження ,що ти або закомплесований підліток , який хоче так самоствердитись , або людина ,яка життя прожила за чужий рахунок.І з міліцією ти навряд чи стикався....
  • Anonymous

    вам шо дали повід поговорити пром чуже горе. Ви майте краплю совісті і співчуття і не обливайте гряззю рідних. Авинних всеодно ЗНАЙДУТЬ і (я надіюсь) покарають!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Не суди і судимим не будеш. А ви всі цю заповіть порушили...

    Anonymous reply Anonymous

    jakraz zaraz mowyt i sydutu, do was tilku popadu---skotu-skotu-skotu
  • Anonymous

    mav vse nemav chasy wutu?tak a skilku wuttiv zabrav,tew nixto neznae,vidpovid zabrav z soboju,i mat' jogo v job,na odnogo menwe....

    Anonymous reply Anonymous

    ніколи неговори чого незнаєш ..............................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    жодного! я знаю. а ти гнидо не можеш знати

    Anonymous reply Anonymous

    vsix vas chekae --ale nevsix zrazy,i ne v odun chas

    Anonymous reply Anonymous

    він був хороша людина хто його знав той підтвердить! ф хто незнав той повірить чуткам домислам ітд....

    Anonymous reply Anonymous

    це щоб тебе на одного менше стало

    Anonymous reply Anonymous

    zajilo gnudu vsi
  • Anonymous

    Можливо смерть Андрія А. в відділку це попередження для деяких інших співробітників, щоб мовчали. Чоловік нескандальний, спокійний і т.п не міг сам прийняти рішення про самогубство. Йому ймовірно пригрозили сімєю, якою він дорожив і він вибрав між своїм життям і сімєю останнє (як очевидно зробив і покійний транспортник Кирпа). Шкода і гірко на душі від історії про трагічну смерть людини. Більшість структур все-таки створено для блага суспільства... і не всі дії того ж МВС є злочинні... але, на жаль, часто і злочинні... До слова, в будь якій структурі без вийнятку є як люди так і людиська... «Хваток» філософії. Головне зберігати людське в собі, ширити в своєму ареолі добро, а помноживши це на к-ть людей, ми получимо, якщо не рай, то принаймі краще життя для людства.

    Anonymous reply Anonymous

    Шановна п.Тарнавська. Всім зрозуміло, що Ви шукаєте "жарених фактів" для того щоб підняти свій рейтинг, як журналіста. Але ж пивнні бути якісь моральнв межі! Якщо Ви поцікавитесь, де і з ким провела дружина покійного Андрія всю нііч напередодні смерті останнього, то всі вказані вище абсурдні домисли дописувачів розвіються, як туман і все стане зрозумілим. Порешті це був свідомий поступок його дружини, а також свідоме рішення Андрія, виходячи із негідної поведінки його дружини.

    Anonymous reply Anonymous

    ти що був з ним?

    Anonymous reply Anonymous

    скоти!!!!!!!! вона вдова в 20 з лишнім років, а ви брудом обливаєте. а з твоєю дитиною таке може статися. колись згадаєш мої слова

    Anonymous reply Anonymous

    kozel tu pruduvusja za svojimu!!!!!!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Перехожий .А можна поцікавитися звідки у вас інформація хто і з ким і де проводить ночі?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up