Проти Monsanto протестували у 52 країнах

Проти Monsanto протестували у 52 країнах
В суботу, 25 травня, по всьому світу прокотилися акції протесту проти компанії Monsanto. Пікети пройшли в 436 містах, 52 країн.

Люди, які хотіли звернути увагу на небезпеку генно-модифікованих продуктів, вийшли на вулиці Вашингтону, Лос-Анджелесу, Парижу, Лондону, Амстердаму, Москви та інших.

В різних містах люди вимагали обов’язкового маркування продукції, яка містить ГМО та закликали бойкотувати продукцію усіх виробників, які використовують генно-модифіковані організми.

Раніше, генеральний директор Monsanto з виробництва насіння в Україні та Росії Олена Фоміна, повідомила, що компанія і надалі розглядає можливість будівництва нового заводу у Вінниці, в мікрорайоні Східний.

Відео дня
> Будівництво заводу з виробництва насіння кукурудзи обійдеться в $ 140 млн і буде профінансовано самою компанією. Як зазначається, якщо компанії вдасться оперативно вирішити земельне питання, завод буде введений в експлуатацію в серпні 2015 року.

Нагадаємо, останній аукціон з продажу земельної ділянка не відбувся. Тоді мерія взяла два місяці часу на те, щоб визначитися чи виставлятиметься ділянка у Східному на аукціон. Таким чином, світло на це питання має пролитися до кінця червня. У випадку, якщо мерія все-таки вирішить виставляти цей лот на торги, за законодавством, аукціон буде правочинним, якщо на нього подасть заявку навіть один учасник, адже попередні два аукціони не увінчались результатом.

Минулого тижня компанія Monsanto  провела у Вінниці конференцію для фермерів, під час якої, крім іншого, висловила зацікавленість інвестувати у будівництво в області зрошувальних систем.

А сьогодні, 27 травня, стала відома позиція міського голови Вінниці Володимира Гройсмана з приводу можливого будівництва насіннєвого заводу компанії Monsanto у Вінниці.

-  Ми зацікавлені в тому, щоб потужні інвестори приходили у Вінницю, і завжди готові цьому сприяти. Але для нас принципово важливо, щоб будь-який інвестор дотримувався вимог щодо екологічності і безпечності виробництва, якщо мова йде про територію нашого міста, - каже мер Вінниці. -  Відповідні обмеження рішенням сесії міської ради закладені і в умови продажу промислової ділянки "Східна". Що стосується компанії «Монсанто», то з перших днів, коли ця компанія почала проявляти інтерес, ми надали всю необхідну їм інформацію і продемонстрували нашу готовність до співпраці. Це позиція, яку ми займаємо по відношенню до кожного потенційного інвестора, великого чи малого. В той же час, ми зайняли чітку позицію і сказали - ми готові вітати наміри компанії щодо будівництва насіннєвого заводу традиційної селекції, але повинні бути надані чіткі юридичні та публічні гарантії того, що на території міста  виробництва, пов’язаного з ГМО, не буде. Тому ми рекомендували «Монсанто» презентувати свій проект та надати відповідні роз’яснення громаді. Я радий, що такий діалог розпочався, і тільки за його результатами може бути прийняте остаточне рішення.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Anonymous

    А Чорнобиль не підходить для будівництва?
  • Anonymous

    Через лет 15 увидишь
  • Anonymous

    80% продуктов продаваемых на базарах ГМО,они не представляют никакой питательной ценности. Все базарные барыги хвалят ГМО ,ведь им нужно фуфло продукты продать http://focus.ua/society/21793
  • Anonymous

    Хто довів, що ГМО негативно впливає на організм?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:57 Переоформлення авто онлайн: чи справді можна це зробити за 15 хвилин та які є нюанси? 18:21 Військовозобов'язані розпочали оновлювати дані у ЦНАПах Вінницької громади 18:04 Рашисти шукають «козячі» стежки. Саперам потрібен монокуляр нічного бачення play_circle_filled 17:38 Всі п’ять команд «Вінницьких вовків» здобули золото на чемпіонаті області з чирлідингу photo_camera Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 17:17 «Сімейний бізнес» на амфетаміні: на Вінниччині ліквідували наркосиндикат з трьома лабораторіями play_circle_filled photo_camera 16:21 Суд призначив покарання учневі, який підпалив кабінет директора школи 15:25 Шукаєте, де придбати якісні напівфабрикати? Підібрали кращих виробників для вас (партнерський проєкт) 15:22 У ДТП на Вінниччині травмувалися діти та водійка авто 14:46 «Ви ж не привезете нам з Вінниці дітей» Чому закрили дитсадок у Гонтівці і який вихід із ситуації 14:23 В Агрономічному затримали двох хмельничан, які збували психотропи photo_camera 13:33 Скільки заробляє керівництво вінницької Нацполіції? Огляд декларацій за 2023 рік 13:04 Молодший лейтенант з Вінниччини отримав грошовий сертифікат від Головкома ЗСУ 13:00 До 70% знижки з карткою Mastercard для нових користувачів онлайн-сервісу Uklon у Вінниці (Новини компаній) 12:17 Водій BMW в'їхав у дерево на вулиці Пирогова у Вінниці, є постраждалі play_circle_filled 11:30 Дослідження, яким довіряють: яку медичну лабораторію обрати у Вінниці? (Новини компаній) 11:21 З криниці на Вінниччині рятувальники дістали тіло жінки 10:30 Для військових на реабілітації у Вінниці влаштували спартакіаду. РЕПОРТАЖ photo_camera 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 20 травня відключатимуть послуги 09:30 День відкритих дверей у Вінницькому національному технічному університеті. Запрошуємо! (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up