Редактор сайту компроматів, побитий після статті про Домбровського, досі в реанімації

Редактор сайту компроматів, побитий після статті про Домбровського, досі в реанімації
На Тараса Чорноівана напали троє, коли він відвантажував перший випуск своєї газети „Тарасова правда” зі статтею про Олександра Домбровського на головній. За неї, як він думає, йому й надавали по голові та по ребрах. Чоловік вже тиждень у реанімації

Про вінничанина Тараса Чорноівана, який пише статті-компромати, не всі працівники місцевих засобів масової інформації чули, доки його не побили. Ввечері 5 березня під гаражем біля „Південного Бугу” на цю людину напали троє невідомих йому хлопців у спортивному одязі. Побили так, що 35-річний чоловік вже тиждень лежить у реанімації.
На місці події колеги по роботі Тараса фіксували наслідки побиття на фото. А вранці наступного дня розповсюдили новину про напад на сайті „Тарасова правда” та в соціальних мережах. Зробили все, аби подія набула розголосу.
- Колеги, хто знає такого журналіста? – кидали клич у Фейсбуку вінницькі журналісти і правозахисники, які зацікавилися новиною про напад.
Причиною ж побиття назвали перший номер „Тарасової правди”, який днями вийшов у друк і роздавався на вулицях Вінниці. В тій газеті, на головній сторінці, був колаж з фотографією нардепа Олександра Домбровського і статтею з таким заголовком: „Все-таки вс...ався! Історія одного екс-депутата”.

Надавали за критику?
Про те, що він завантажував примірники цієї газети в машину біля гаражів, коли на нього напали хлопці у спортивному одязі, розповів сам Тарас. Наступного ранку після побиття, він на дзвінки відповідав, хоча був у реанімації лікарні швидкої допомоги. Розповів, що його сайт працює три роки, а газета вийшла днями вперше. Двотисячний тираж він роздавав безкоштовно минулого вівторка на вулицях міста. Біля ринків, Універмагу, “Магігранду”. А ввечері його побили.
- Після промоакції я під’їхав до гаража, де зберігався тираж, щоб завантажити на завтра газети на роздачу, - каже Тарас Чорноіван. - І коли виходив із гаража, троє молодих кремезних хлопців напали і почали бити. Їм по років 19-20. У спортивному вбранні були. Спортивні шапочки натягнули низько. Одного б я впізнав, якби побачив. Мовчки били. Без зброї, без нічого. У мене струс головного мозку, переломи ребер, забій грудної клітини, гематоми на голові.
Пізніше Тарас згадав, що його в той день переслідувала „Міцубісі Пажеро”.
- Джип „Пажеро” їхав за мною і повторював маневри мої, коли я їхав до гаража, - каже редактор „Тарасової правди”. - Я не бачу іншого варіанту, як той, що напад пов’язаний із моїм виданням. Ми публікуємо критичні матеріали на перших осіб держави. І скажу, що ті люди адекватніше сприймають критику. А місцеві - критику не сприймають і таким чином вирішують питання.

Міліція підозрюваних не має
Тарас Чорноіван досі в реанімації. Як сказала його бізнес-партнер Юлія Кривошеєва, стан його стабільний. Тепер ця жінка відповідає на мобільний Тараса. Говорить, що нових даних з міліції вони не мають.
А міліціонери опитали потерпілого в лікарні та відкрили кримінальне провадження про умисні тілесні ушкодження середньої тяжкості. У прокуратурі області сказали, що взяли розслідування нападу на журналіста на контроль. І поки в обставинах злочину розбираються, товариші Тараса Чорноівана наполягають: побиття пов’язане із його статтею про нардепа.



- Буде підозрюваний і затриманий – ми обов’язково повідомимо, - каже заступник начальника обласної міліції, керівник слідчого управління Сергій Вучкан. - Ніякі версії приховувати не будемо. Ніхто не укриває ніяких подій. Так, він журналіст. Але в першу чергу – він громадянин. І ми працюємо над розкриттям злочину проти громадянина. Створили посилену слідчо-оперативну групу з кращих працівників. Підстав для конфліктів, які виникають в силу того, чи ми хочемо розслідувати, чи не хочемо, немає. Байдуже, хто які займає посади, якщо мова про злочин. Ми діємо згідно з чинним законодавством.


Мітингувати вийшла молодь, яка Тараса Чорноівана не знає
Вимагати чесного розслідування виходили до управління міліції на Театральній молоді люди з червоно-чорними прапорами минулого четверга. Хлопці були в шапках з прорізом для очей, дівчата – замотані шарфами. Вони викрикували „Свободу не спинити”, „Менше міліції – більше порядку”. Перед акцією сказали, що Тараса Чорноівана не знають, їх запросили його знайомі.
Давав настанови хлопцям перед мітингом Сергій Годний. Він пресі назвався просто громадянином, якому не байдужа історія побиття його товариша-журналіста.
- Ми прийшли для того, щоб висловити свою неповагу, - сказав він і демонстрував неповагу до всіх. Курив, коли коментував мітинг журналістам. Димів із цигарки, коли цікавилися акцією люди у формі. Не кинув сигарети, коли офіцер з управління вийшов на перемовини.



- Ми підемо виключно до генерала! – наполягав Сергій Годний.
Але генерала не було на місці, і учасників мітингу завели до його заступника - керівника слідчого управління Сергія Вучкана. В його кабінеті Сергій Годний вже назвався юристом.  
Сергій Вучкан пояснював, що його підлеглі і розшуківці працюють над розкриттям злочину. Перевіряють кілька версій. Одна з них - напад через професійну діяльність. А Сергій Годний перебивав, сперечався, але чітко вимог чи претензій не сформулював.  
- У нас розмови не буде, все – до побачення. Пішли, – гукнув раптом хлопцям і пішов до виходу, а на попередження про покарання за порушення громадського порядку сказав: - Окей, я більше не буду...         
Журналістам, які залишилися в кабінеті, Сергій Вучкан розповів, що розслідування нападу на Тараса Чорноівана на особистому контролі в генерала, в прокурора області та у обох відомствах – Міністерстві внутрішніх справ та у Генпрокуратурі. Щойно у справі будуть підозрювані та затримані – про це поінформують. Зараз стверджувати замовний характер нападу – нема вагомих підстав.
А читачі сайту свіжих новин „20 хвилин” активно обговорюють причини побиття журналіста. Пишуть так: „Звичайно, напад замовний. Його сам Тарас і замовив”. І такий варіант теж міліція має перевірити.  

Коментар
„Це провокація, не підкріплена, ані фактами, ані здоровим глуздом”
- Ми розцінюємо як чергову провокацію проти народного депутата України Олександра Домбровського звинувачення його в організації побиття головного редактора газети та сайту „Тарасова правда” Тараса Чорноівана, - каже керівник прес-служби нардепа Світлана Вишневська. - Не будемо давати оцінку самій публікації і газеті. Це не наша справа. Але наголошуємо, що ніколи, будучи вінницьким міським головою, головою Вінницької обласної державної адміністрації, кандидатом в народні депутати і вже зараз, будучи народним депутатом України, Олександр Домбровський не конфліктував з журналістами, попри критичні, а часом і провокаційно брудні матеріали, розміщені в окремих ЗМІ. Жодного разу Олександр Домбровський не судився із журналістами. Тим паче, не вдавався до таких протиправних дій. Тому звинувачення на його адресу – це просто провокація, не підкріплена, ані фактами, ані здоровим глуздом.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Anonymous

    тарасик пи......сик работал на солейко и за ето потерпел она вафлистка еще та
  • Anonymous

    Реклама Мажора?
  • Anonymous

    зяблик завали мусорку сруля за яйці зразу здасть виконавців вспомніть його беспредел після виборів на дільниці підняти відеозапис і ці вишибали там вилізуть
  • Anonymous

    А почему у Черноивана несколько страниц в соцсетях с разными школами, ВУЗами, родным городом и даже возрастом? Раздвоение личности?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:24 До Небесного легіону приєднався Віталій Лукіянчук з Сальника 16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up