На Малих Хуторах школярка порізала подругу кухонним ножем - бо приревнувала

На Малих Хуторах школярка порізала подругу кухонним ножем - бо приревнувала
Це було після уроків і не на території школи. Однокласниця тричі поранила ножем подругу, бо приревнувала. Не до хлопця, а до іншої подружки. У школі, де працює мама кривдниці вчителькою, на прохання розповісти про подію, діти повторюють: „Я нічого не знаю”, а вчителі називають криваву бійку дівчат катастрофою.

- Нам розказували, що не можна нічого поганого писати в соціальних мережах. І що після такого одна дівчина порізала іншу, - каже учень школи №20 про виховну бесіду зі школярами.
Таку розмову провели вчителі з дітьми після п’ятничного випадку, коли одна старшокласниця опинилася в реанімації, а друга – в райвідділі міліції. 15-річна дівчина поранила ножем свою однокласницю після уроків. Не на території школи. Але в навчальному закладі всі про це знають. Тільки мови тепер, хто ж винний.



Та говорять учні тільки між собою. Журналісту RIA всі, як один відповідали, ніби завчили, як домашнє завдання: „Я нічого не знаю” або „Знаю. Іде слідство”.


В школі є куточок психології. На ньому стенд – магічна формула вирішення конфлікту.

Образа, розмова, швидка
Ось, що дізналася редакція з власних джерел про передісторію бійки з ножем між дівчатами. Вони довго товаришували. Чотири роки були подругами. Але до Іри приїхала сестричка і вона пішла гуляти з нею, а не з Ніною. Остання не на жарт образилася.
Свою образу дівчина вилила в соціальній мережі – обізвала ВКонтакті подругу „крисою”. Переписка була без імен, але Іра зрозуміла, про кого подруга пише. Вона зідзвонилася з Ніною, щоб поговорити віч-на-віч, а не в мережі. І прийшла спитати, навіщо вона позаочі її лає, до подружки під хату.
До Іри та її сестрички, до якої й приревнувала подруга, Ніна вийшла на розмову з кухонним ножем у кишені. Потім дівчина сказала міліції, що ніж взяла випадково. Мовляв, якраз готувала щось ним і механічно поклала в кишеню.
Була розмова, сварка, бійка. В результаті - з порізами на плечі та стегні і раною живота Іру забрала з Малих Хуторів швидка. Як сказали у секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції, сутичку дівчат побачив випадковий перехожий. Він розняв їх. Невдовзі на місці була бригада медиків, бо поранена дівчина подзвонила мамі.
Старший лікар станції швидкої допомоги Ірина Сидорова сказала, що у госпіталізованої до дитячої обласної лікарні десятикласниці, крім порізів на плечі й стегні, була проникаюча рана стінки живота. Підозрювали пошкодження внутрішніх органів. Але в реанімації дитячої обласної уточнили: ревізія показала - внутрішні органи цілі.
- Стан пацієнтки середньої важкості, - пояснив телефоном її лікар в понеділок і сказав, що дівчину переводять з реанімації в хірургічне відділення.

Всі проти розголосу
- Я нічого не хочу розказувати. І батьки теж ні з ким не хочуть говорити, - написала з мобільного ВКонтакті Іра журналісту.
- Іра почувається зараз добре, - відповіла на повідомлення журналіста її сестра.
Дівчата не допомогли вийти на контакт з кривдницею. Що вдалося дізнатися – її мама вчителює в тій самій школі, де подруги вчаться.
І в понеділок, і у вівторок Ніни та її мами у школі не було. Як сказав директор навчального закладу Володимир Малінін, вчителька на лікарняному, а дочки не було через погане самопочуття на уроках і в день сварки з однокласницею, у п’ятницю.     
- Троє дівчат, які брали участь в цьому конфлікті, абсолютно нормальні, цілком адекватні, - каже про подруг і сестру потерпілої директор школи. – Звісно, ми провели своє розслідування і володіємо ситуацією, як це було і що було причиною. Але мені законодавство забороняє коментувати подію, поки правоохоронці вивчають цю ситуацію. Йде слідство. Те, що міліція розповсюдила через свій сайт - про образи в мережі і що дівчата перед тим пересварилися – це відповідає дійсності. Це й призвело до того, що було в п’ятницю. Інших причин немає. На зустрічі спочатку були слова, а потім дійшло до рукоприкладства... Це страшний випадок. Навіть не страшний, а жахливий. Коли хлопці б'ються, ну, буває. А це дівчата...
Директор розповів, що в той же день він та завуч мали розмову з батьками. Каже, багато говорили, але він не вправі розголошувати.
- Обидві сторони налаштовані так: не хочуть, щоб конфлікт став надбанням громадськості, - говорить Володимир Малінін. - І слава богу, що зараз поранена дитина почувається добре. Внутрішні органи не задіті. Слава богу, що так... Зараз думаю, що чим більше мови про це, тим складніше обом дівчатам. Іде загальний осуд. Але пройде час – вони зроблять висновки, батьки проаналізують і емоції погаснуть. Переважать людські якості та здоровий глузд.
Чи вичитимуться дівчата далі в одній школі, лишається здогадуватися. Заяви в дирекцію, щоб забрати документи, ще ніхто не писав. А серед вчителів говорять так:
- У нас весь колектив в трагедії. По телебаченню нас в понеділок прославили. Тепер сайти і газети підливають масла в вогонь. Для нас це – як Хіросіма. Все нормально було, а тепер - катастрофа.

Хто буде відповідати, батьки школярки чи вона сама?
За фактом травмування 15-річної дівчини однокласницею відкрили кримінальне провадження про умисне легке тілесне ушкодження. Але, як пояснила прес-офіцер обласної міліції Анна Олійник, це попередня кваліфікація. Хто нестиме відповільність за дівчину-підлітка, вона сама чи її батьки, залежить від тривалості лікування потерпілої та висновків, які потім дасть експерт.
Якщо кваліфікацію не змінять на серйознішу статтю, то батьків дівчини оштрафують за неналежне виховання дитини. Так, бо кримінальна відповідальність настає за нанесення легких тілесних ушкоджень з 16-річного віку.
Якщо експертиза дасть висновок, що у пораненої дівчини тяжчі травми, то стаття відповідальності буде інша. І вже за умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження карають з 14 років. Санкція – до двох років виправних або до трьох років обмеження чи позбавлення волі.


Цю стрічку з акаунту потерпілої показали в ТСН. Тепер тут Ірині задають питання не тільки вінничани. Всі бажають швидкого одужання
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    Суровые хуторские малолетки, если за "крысу" они готовы зарезать, то что они сделают за что либо пожоще?
  • Anonymous

    Телесное повреждение, опасное для жизни в момент нанесения - независимо от исхода (!) - является тяжким. Ответственность за такие дела, если не ошибаюсь, наступает с 14-ти лет. А у них тут легонькие. Купили, небось, кого нада.
  • Anonymous

  • Anonymous

    Это Норма!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:41 У благодійному матчі профі з «Чайки» подужали аматорів з «Універ-Динамо» 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 13 по 20 травня, які ви могли пропустити 20:11 Ювілей Барської організації незрячих відзначили змаганнями з інтелектуальних ігор 20:11 Олександр Князь отримав грошовий сертифікат від Головнокомандувача ЗСУ Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 19:45 Мандрівка в минуле: що стояло на місті апеляційного суду та які будівлі були поруч play_circle_filled photo_camera 19:02 Вінницький айтішник потрапив у рейтинг найвпливовіших акаунтів в українському LinkedIn 18:28 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну 17:15 У п'яти районах та Вінниці горів сухостій і очерет 16:47 Найвужчий готель на Соборній. Розповідаємо історію дому Райхера photo_camera 16:34 На Немирівському шосе Skoda перекинулася після зіткнення з Honda play_circle_filled photo_camera 16:32 «Це рівень дю Солей!» Вражаюче шоу «ALICE» 31 травня вперше у Вінниці play_circle_filled photo_camera 15:29 Чоловік з Вінниці вступив до армії рф та воював за окупантів. Його заочно засудили до 14-ти років 15:25 На чемпіонаті з футболу пролунав гімн під музичним супроводом сержанта 59-ї бригади play_circle_filled 14:18 Які переваги та недоліки в законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 13:11 Просять присвоїти звання Героя України Дмитру Буздугану 12:27 Через пожежі без дахів залишилися два будинки — в Морозівці та Петрику 11:23 Вінниця в Instagram. Кращі фото за 13 — 19 травня photo_camera 10:41 У Рибчинцях екологи виявили незаконну копанку 10:26 Вінниця прощається із полеглим воїном-добровольцем Олександром Михальнюком
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up