Козятинських пенсіонерів катували розпеченою праскою і ламали пальці

Козятинських пенсіонерів катували розпеченою праскою і ламали пальці
Як грабіжники катували Лідію Храмову на очах у її чоловіка, їхній онучці пощастило не бачити. Дитина міцно спала, а грабіжники погрожували розправитися ще й із нею, аби дід з бабусею віддали все. З хати козятинських пенсіонерів вони забрали золото, гроші та мисливську рушницю

Грабіжників було двоє. Вони увірвалися в незачинені двері козятинської хати, де мешкає подружжя пенсіонерів, 15 серпня, близько 21.00. Обоє були в камуфляжній формі. Ховали обличчя під чорними жіночими панчохами.
- Хоч кати були в масках, я б їх по голосу упізнала, - каже 62-річна Лідія Храмова, яка з численними травмами зараз у лікарні.  
Її після нападу невідомих їй чоловіків госпіталізували у реанімацію. Хірург Юрій Ляшенко сказав, що в його пацієнтки, крім струсу мозку, черепно–мозкової травми і численних забоїв, ще й поламані пальці. Так змушували говорити злочинці.
Жінку катували на очах її чоловіка. На другий день після нападу 64-річному пенсіонеру Геннадію Храмову важко було розповісти про пережите журналісту RIA-Козятин. Пенсіонер щойно переніс інсульт, а тут, каже, таке.   


- Вони нас обох зв’язали, рота заклеїли скотчем, били. Де які були гроші, ми все віддали, - каже Геннадій Храмов (64)

- Я ліг відпочивати. Кілька днів тому приїхав з Хмільника, де лікувався після інсульту. Ще не спав, коли почув сильний крик дружини, - в сльозах розказував пенсіонер. - Коли я вийшов на веранду, то побачив - дружина лежить в калюжі крові. Вищий чоловік в масці зразу ж мене вдарив у живіт. Я теж упав. Вони почали вимагати з нас гроші. Обох зв’язали, рота заклеїли скотчем, били...
Шукали гроші нападники скрізь. Викидали речі із шаф, зривали постіль з ліжка, дивилися під матрацами. Але спершу вони професійно закрили вікна. Щоб ніхто нічого не почув.


Нападники знали, що в цій родині гроші є. Викидали все із шаф, зривали постіль з ліжка, дивилися під матрацами

Геннадій Храмов каже, що його дружину били по голові, в живіт, ламали пальці. Вмикали в розетку праску і прикладали їй до тіла.
- У них були пістолети, - каже пенсіонер. - Де які були гроші, ми все віддали. А вони вимагали ще. Постійно погрожували, що перед нашими очима розправляться з дитиною.
В хаті спала онучка пенсіонерів. Дитині пощастило не прокинутися від шуму. Вона не побачила, того, що діялося. А знущання тривало, як сказали потерпілі, аж до другої ночі. Це більше чотирьох годин.


Тут 62-річній пенсіонерці ламали пальці. Потім вмикали в розетку праску і прикладали їй до тіла, щоб усе віддала

Пішли злочинці, коли зрозуміли, що крім приблизно восьми тисяч гривень, двох золотих ланцюжків та жіночого й чоловічого перснів більше нічого немає. Вони відчиняли сейф. Думали там дістати більше. Ймовірно знали, що гроші в цій родині є. Але то був сейф для мисливської рушниці господаря. Її теж взяли разом з комплектом набоїв. Тож якщо зброя, з якою нападники прийшли грабувати, була несправжня, на цій справі знаряддя для других злочинів розбійники знайшли.


У сейфі розбійники хотіли знайти гроші. Але там зберігалася мисливська рушниця господаря. Її й забрали разом із набоями

- Коли все затихло, нападники зникли, ми допомогли один одному звільнити руки, - каже 64-річний пенсіонер. – Я зателефонував сину, і він викликав міліцію. Телефон злочинці у дружини забрали, у стаціонарному відрізали провід. Мій телефон залишився випадково, бо лежав в інших штанях.
Швидка одразу забрала пенсіонерку в реанімацію. А опергрупа опитувала її чоловіка.
Старший інспектор сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції Ірина Добровольська розповіла, що зараз правоохоронці проводять весь комплекс оперативно-розшукових заходів для встановлення та затримання нападників. Над розкриттям цього злочину працює посилена слідчо-оперативна група. Відкрили кримінальне провадження про розбійний напад.

Розбійників за тиждень міліція не знайшла
Орієнтування на двох чоловіків, які скоїли розбійний напад на подружжя козятинців, розіслали по всіх постах. В ньому вказали прикмети злочинців зі слів потерпілих. Фотороботів ті скласти не змоги через маски не обличчях. Але розповіли, що один з нападників був невисокого зросту, 150-160 сантиметрів. Другий вищий – зростом 165-175 сантиметрів. Обоє середньої статури. Нижчий говорив російською мовою.
Розбійники, як підтвердили в міліції, були одягнені у камуфляжні костюми, а обличчя закрили масками із жіночих панчіх. Вони винесли, за даними слідства, 7,5 тисячі гривень, два золоті ланцюжки, жіночий перстень з червоним каменем і чоловічу печатку. Ще мисливську гладкоствольну рушницю, чоловічий костюм і мобільний телефон „Нокіа”.
Мешканців області, яким відома інформація, що може допомогти слідству, правоохоронці просять телефонувати на „102” у будь-який час доби.
Також можна дзвонити на номери обласного управління міліції (0432)59-33-22 (чергова частина), (0432) 59-31-19. Або за номером телефону чергового Козятинського райвідділу (242)2-03-30. Конфіденційність гарантують.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    твари! убивать таких надо.....
  • Anonymous

    зловити і четвертувати, виродки!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up