Був п’яний, коли забив шестирічного Мишка. А ще напередодні вчив з ним літери

Був п’яний, коли забив шестирічного Мишка. А ще напередодні вчив з ним літери
Що цей чоловік завжди буянить, коли нап’ється, кажуть в селі. Напився він і тієї ночі. Старша дівчинка втекла від вітчима, а троє її братиків потрапили під його гарячу руку. Найбільше дісталося шестирічному Михайлику. Його мати застала без ознак життя, коли прибігла від сусідки...

В школі, де вчився хлопчик, педагоги не кажуть однокласникам Мишка, як він помер. Просто сказали, що хлопчика більше немає. І батьки не розповідають своїм дітям про страшну смерть першокласника, яка настала від руки його нерідного батька. А хлопчик так і називав вітчима – „тато”.  
- До дітей не доходить. Плачуть, не можуть зрозуміти, що його вже нема. Все чекають, що він ще має прийти. От як їм пояснити? - каже директор городківської школи Катерина Драч до сільського голови.
- І не треба казати, - відповідає той...


- Діти плачуть, не можуть зрозуміти, що його вже нема. От як їм пояснити? – питає директор школи Катерина Драч у сільського голови Валентина Ткачука

Працівникам сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції, які приїхали в Іллінецький район знімати наслідки страшного злочину, голова сільради Валентин Ткачук розповів: сім’я, де вітчим забив хлопчика, була багатодітна і не розкошувала. Але всі дітки завжди були гарно одягнені, чисті, доглянуті.
- Не було хоромів там великих, але діти дружні були. І те, що сталося, для всіх було шоком. Що це можливо, я ніколи не подумав би. Але, що він п’є й дебоширить, всі знали, - каже Валентин Ткачук про вітчима покійного Мишка і співмешканця місцевої жительки Катерини. - Нещодавно я викликав працівників міліції, бо прибігла до мене пізно ввечері мати: „Ой він там закрився, мене вигнав з дітьми, воює, б’ється...”. Наскільки я знаю, був потім суд. Йому дали штраф. І громадські роботи він мав відробляти в сільській раді.
А після скоєного вночі з дев’ятого на 10 грудня вітчима можуть засудити до довічного ув’язнення. Таке покарання загрожує за убивство малолітньої дитини.

Хлопчик не витримав болю
Вітчима, 28-річного раніше судимого Дмитра, затримали одразу на місці злочину. В хаті, де він зачинився з малими дітьми і зганяв на них свою п’яну злість. Чоловік тільки й казав, що не розуміє, як так сталося, і погано пам’ятає, що робив.  
- Просто Катерини свято було. Ми випили півлітри горілки, - казав він про причину п’янки з товаришем, а про злочин говорив на камеру так: - Я дуже злякався. Воно якось, як в тумані все. Я двері потім відкрив сусіду, ми разом зайшли. І він каже: „Діма, визивай скору...”.
Цього чоловіка, який своєю рукою позбавив життя шестирічного пасинка, запитали, чи не шкода йому дитини. Ось, що він сказав у відповідь:
- Звісно, шкода. Я з ним постійно уроки робив, читати вчив. Літери ми вчили з ним...
Зі слів першого заступника начальника обласної міліції Сергій Вучкана, дитина не витримала болю під час побиття, а травми наніс вітчим тяжкі. Смерть настала, як визначили потім судмедексперти, від черепно-мозкової травми і больового шоку. В хлопчика були зламані ніс, ребра, і стався крововилив.
- Під час огляду місця події і опитування затриманого ми здобули достатньо доказів, щоб обґрунтовано підозрювати вітчима у скоєнні такого звірячого злочину, - каже Сергій Вучкан.

Мати: „От і маю за свою доброту”
- Він не раз руки протягав, бився, коли вип’є, а потім просив, щоб не здавала його в міліцію. Просив пробачення. І от, маю за свою доброту… - зірвалася на ридання мати на другий день, напнута чорною хустиною.
А напередодні вечорі жінка розуміла, що діло йде знов до бійки, коли її цивільний чоловік напивався з товаришем. Була перша ночі. Діти лежали у своїх ліжках.
- Я просила: „Це погано закінчиться, не наливай йому більше”, - розказує жінка. - Потім просила, щоб він посидів з ним: „Посидь, ти мужик, він тебе не буде бити”. А він каже до мене: „Я сам боюся його”. Взяв пляшку і втік з хати. Я теж за ним вибігла. Поза хату, поза городи до тітки Ганки…


Стопкадр зі зйомки співробітників сектору звязків з громадськістю обласної міліції

Звідти і надійшов потім дзвінок в міліцію. На „102” передали, в якій хаті дітей б’ють. З Іллінецького райвідділу спрямували на місце слідчо-оперативну групу, але вона не встигла запобігти біді. Не змогла відвернути нещастя й мати.
Жінка каже, що вже бігла назад додому, коли зустріла старшу дочку. Дівчинка втекла, в чому була одіта, коли вітчим лупцював хлопчиків. В хаті залишилися найменші троє. Шестирічний Михайлик та Максим і Андрійко, яким по два і три рочки.   
- Ми стукали в двері, а він не відкривав. Довго не відкривав, - розказує 14-річна сестричка. – Коли прийшли сусіди, один дядько-сусід вмовив його, і він відкрив двері. Через кілька хвилин він вийшов. Був шокований...
- Він Мішку вже добивав, а малих порозкидав по кімнаті, - каже мати. – Я бачила, що Максим не дуже побитий. А в Андрушки лице побите все. Бив по лиці...

Менші діти в синцях і перелякані
Коли дебошир вгомонився, викликали швидку. Але медики вже нічим не могли зарадити шестирічному хлопчику. І коли в хату зайшла міліція, дитина вже лежала на ліжечку, з головою вкрита простирадлом.
Інших двох хлопчиків забрали в лікарню з синцями, забоями і переляком. Їх ще на наступний день обстежували, аби перевірити, чи все гаразд з внутрішніми органами. І як сказав заступник головного лікаря Іллінецької центральної районної лікарні Микола Маснайчук, фізичний стан хлопчиків - середньої тяжкості. А от психіка діток потребує відновлення. Вони ж були свідками убивства братика.


Світлана (14) втекла від вітчима, а меншим дісталося. Андрій і Максим тепер в лікарні

В рамках відкритого кримінального провадження про вбивство малолітньої дитини, вітчима арештували на два місяці. За стільки слідчі мають довести його вину і передати матеріали до суду.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Anonymous

    Я сама родом з цього села і знаю цю матір,народжувала вона дітей заради грошей і пропивала їх по барам за межами району,де і з ким в цей час були діти,не можу сказати,мабудь вдома були закриті...директор школи та голова селищної ради захищають її,мовляв звичайна сімя і проблем не було,а насправді,голова хрестив одного з її дітей,бідні діти,мені їх шкода і як правильно вирішити цю проблему(чи залишити дітей при мамі чи забрати)важко сказати-якою б матір не була,дитині вона потрібна.
  • Anonymous

    Как? я не понимаю, НУ КАК? КАК можно поднять руку на маленького ребенка? Сломаны нос и рёбра? Да это не человек, таким не место на замле. Жаль что отменили смертную казнь, думаю что было бы намного меньше подобных случаев.
  • Anonymous

    У мене бабушка живе майже в тому районі, так ось їхав туди, і підвозив людину з того села, так от, мені вона сказала, що насправді хлопчика убила, сама матуся... а цей чувак усе узяв на себе, щоб мамашу не посадили а дітей не розтягнули по притулках...
  • Anonymous

    поддерживаю 1000000%
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled 09:18 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up