Прокурор області про захоплення ОДА: „Подібні дії не мають нічого спільного з мирними заходами”

Прокурор області про захоплення ОДА: „Подібні дії не мають нічого спільного з мирними заходами”
Прокурор Вінницької області Олександр Мрихин закликає вінничан не піддаватись на заклики підбурювачів, бо „кожен несе персональну відповідальність за свої вчинки”.

Після захоплення будівлі обласної адміністрації на сайті прокуратури з’явилося звернення Олександра Мрихина до громадян. В ньому сказано, що дії протестувальників „не мають нічого спільного з мирними заходами, оскільки містять у собі ознаки кримінального злочину”.
Ось повний текст звернення прокурора до людей:

Ситуація, яка виникла у Вінниці з приводу захоплення приміщення Вінницької обласної державної адміністрації та обласної Ради вийшла за межі закону. Мною та керівником УМВС у Вінницькій області було запропоновано добровільно звільнити приміщення, проте, законні вимоги не виконано.
Подібні дії не мають нічого спільного з мирними заходами, оскільки містять у собі ознаки кримінального злочину.
У зв'язку з цим, за фактом захоплення адмінбудівлі виконавчої влади слідчим управлінням УМВС у Вінницькій області відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 341 КК України - захоплення державних або громадських будівель чи споруд та розпочато досудове розслідування.
"Звертаюсь до всіх мешканців Вінниччини! Закликаю! Не піддавайтесь на провокаційні заклики підбурювачів та пам’ятайте - кожен несе персональну відповідальність за свої вчинки! З метою стабілізації ситуації в регіоні та уникнення конфліктів не вдавайтеся до вчинення протиправних дій!
Прокурор Вінницької області Олександр Мрихин”

Нагадаємо, що про розслідування за фактом захоплення приміщення Вінницької ОДА та обласної Ради одразу дала знати міліція. Сектор зв’язків з громадськістю обласної міліції повідомив: „Частина радикально налаштованих осіб вчинила супротив працівникам міліції, які здійснювали охорону громадського порядку, виломала двері та увірвалася до приміщення, зірвавши проведення позачергової сесії обласної ради... Під час штурму будівлі радикально налаштовані молодики заподіяли працівникам міліції тілесні ушкодження”.
В прес-службах обох відомств наголошують, що за захоплення державних або громадських будівель чи споруд загрожує від трьох до піти років обмеження волі або від трьох до шести років позбавлення волі.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Anonymous

    http://20minut.ua/Novyny-Vinnytsi/Podii/yuriya-horta-zasudili-na-tri-roki-za-marsh-proti-migrantiv-10308482.html а вот человек, которій стоит во главе борьбі за демократическое государство!!!! люди, опомнитесь!!!!
  • Anonymous

    http://20minut.ua/Novyny-Vinnytsi/Podii/yuriya-horta-zasudili-na-tri-roki-za-marsh-proti-migrantiv-10308482.html
  • Anonymous

    И это, тернопольский хорь тебе братишка.
  • Anonymous

    Видели мы таких "Винницких"... Обычный нацык - галицай.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:04 У місті-побратимі Вінниці Карлсруе створять мурал-вишиванку 20:52 Футзалісти з Хмільника виграли обласні змагання «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» 20:50 Цій традиції дев'ять років: судді подарували сорочки-обереги немовлятам, які народилися у Вінниці photo_camera 20:45 У Вінниці співали пісні і читали вірші про вишиванку Від читача 10:21 «Шахрай у Вінниці: Як лікар-інтерн кинув місцевих на гроші?» 20:32 З пораненням тримав рубіж та рятував побратимів: відзначили воїна з Козятинщини 20:05 У Вінниці діти з поліцейськими виготовили український оберіг photo_camera 19:01 Перша вишиванка — у пологовому. Новонародженій калинівчанці медики подарували сорочку 18:45 На день — у маленькі Карпати. На фестивалі у селі Стіна покажуть те, що шукали пів року 18:43 «Вимикатимуть і влітку, і восени»: які графіки відключення світла існують і які з них вже діють у Вінниці 18:40 Медогляд дітей: які медичні центри Вінниці пропонують швидке та комфортне обстеження? (партнерський проєкт) 18:19 «Душа в місті Марії»: у Вінниці відкрили фотовиставку про материнську любов і втрату photo_camera 17:53 Рік братерства Вінниці з Карлсруе. Чим допомагає нам це місто і чим воно схоже з нашим? play_circle_filled photo_camera 17:05 Економія, комфорт, зв'язок: на Григоренка капітально ремонтують ліфт 16:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 16:06 Що ви знаєте про вишиванки? Тест до свята від «20хвилин» 15:31 У Вінниці розробили «Дорожню карту Захисника» для допомоги ветеранам 14:19 Сьогодні — День вишиванки. Народний репортаж із соцмереж вінничан до свята play_circle_filled photo_camera 14:00 День відкритих дверей! Запрошуємо у Вінницькій національний технічний університет (Новини компаній) 13:21 «Взірець безмежної любові»: презентували книгу про Героя України Дмитра Майбороду
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up