Вінниці 650 років. Детальна програма святкування Дня Міста-2013

Вінниці 650 років. Детальна програма святкування Дня Міста-2013
Гуляємо! День народження міста вінничани зможуть відсвяткувати у кількох місцях одразу. Разом з ляльками-велетнями, у країні Шарляндії, під звуки золотої скрипки, з піснями народного кума і "Лісапетного батальйону". Під кінець Лобода та "С.К.А.Й" заспівають про кохання. А під фінальний салют зустрінемо зіркових балтійців Brainstorm

 "Лунає пісня, скрипка плаче, а в місті іменини аж гудуть"

14.30-18.00, площа Незалежності, "Музиканти посміхаються".

Саме на площі Незалежності о 14.00 дуже офіційно та урочисто розпочнеться святкування дня народження Вінниці. Перед тим як вінничанам посміхнуться музиканти, подарують свої усмішки і привітання та дадуть благословення на свято можновладці міста. Одразу після офіціозу, аби день вдався на славу, віртуозну гру та світові хіти подарують: Національний академічний оркестр народних інструментів України та золота скрипка України Василь Попадюк зі своїм колективом "Papa Duke Band". 

Відео дня
> Три години інструментальної музики - вважаєте, це занадто? Годі вам, буде дуже круто, більш того - цікаво, тим паче що "Papa Duke Band" - колектив, який приємно не тільки слухати, але й спостерігати. Тільки уявіть: у складі колективу - і українець, і кубинець, і еквадорець, і двоє угорських циганів, які ще й віртуозно володіють кількома інструментами. Якщо вам пощастить (чи вистачить сили) дослухати концерт до останнього твору, зможете стати свідками музичного хуліганства, яким хлопці Попадюка інколи грішать. А саме: коли настає черга виконувати останній твір, беруть шапку і кидають у неї клаптики паперу, де написані назви інструментів - і долю кожного інструмента і музиканта, тобто кому на чому грати, вирішує сліпий жереб. Тож буде весело. 

 "Обережно: вуличні гіганти і комедіанти"

14.30-18.00, вулиця Соборна, "Містечко веселих ігор".

Вздовж усієї центральної вулиці міста-іменинника буде справжнісіньке шапіто - і це без перебільшень. Адже поки музиканти біля виконкому будуть пестити наші слухові рецептори, зоровими займуться ляльки-велетні, театри на ходулях, клоуни і тигри. Тож готуйтеся до вибуху мозку, сплеску емоцій і здійнятого даху. До речі, дітей це не стосується: для малечі балаган - хоч цирковий, хоч який, - наче пісня колискова, а от батькам хай стане сили і терпіння пережити дитячі радощі... 

До самісінького вечора Соборна стане пішохідною зоною. Хоча ні, величезні п'ятиметрові велосипеди тут кататимуться без перешкод. Хіба що мильні бульбашки, які ущерть заполонять вулицю, можуть стати на заваді велопересуванню. Бажаєте стати повноцінним учасником циркового руху на Соборній, а не просто спостерігачем? Беріть відро з мильною водою, тенісну ракетку - і гайда бульбашки робити. 

Відриваємося з “Лісапетним батальоном”

14.30-20.00, сквер імені Козицького, "Українське містечко".

Українське наше все: і музика, і співи, і вареники, і пироги, і "лісапети" - куди ж без них. Повний набір усього споконвічно українського буде представлений біля вежі у сквері Козицького, а також на вулиці Грушевського. Цілісінький день тут лунатимуть пісні нашого земляка, а значить, теж іменинника - «народного кума України» Миколи Янченка. 

Переможець телепроекту "Голос країни" на каналі "1+1" Іван Ганзера потішить власним репертуаром і нечуваним тембром. А бабоньки-розбишаки з "Лісапетного батальйону" поділяться - правда, не мільйоном, виграним на проекті "Україна має талант" (хоча могли б, на іменини все ж таки завітали), а веселою вдачею, гумором та, звичайно, своїм "Лісапетом".

Під зворушливі українські мотиви та запальні пісні дуже добре піде вінницький квас, а ще під них чудово можна ліпити вареники. Що, в принципі, вінничани і зможуть зробити на майстер-класі. На солодке буде сюрприз - велетенський фруктовий пиріг із зображенням герба міста, яким пригостять усіх бажаючих.

"Вас сфотографує ретро-майстер"

14.30-18.30, площа Театральна, "Знай наших".

На площі Театральній буде вінницький "зорепад". Саме вінницькі автори та виконавці заповнять імпровізовану сцену, аби похизуватися власними талантами і, можливо, досягненнями. В перервах між конкурсами та іграми вінничани почують новенькі твори наших зіркових земляків, відомого в Україні гурту "La Festa", а також Дмитра Шурова - колишнього учасника гуртів "Океан Ельзи" та "Esthetic Education" з його проектом "Pianoboy". 

Крім того, площа біля театру стане такою собі машиною часу завдяки фотоклубу "Обрій" та його проекту "Ретро-Вінниця". Одним спалахом фотоапарату та пташкою, що вилетить звідти, фотомайстри "Обрію" перенесуть вас у Вінницю початку 20 століття з його неповторним духом та атмосферою старовини. 

 "Учат в школе…" Шарляндський випускний

14.30-18.00, центральний парк, "Країна Шарляндія".

Площа Водограю та майданчик біля Літнього театру стануть безроздільним царством дітей. 

Біля фонтану для усієї вінницької малечі відкриє ворота казкова країна Шарляндія. Назва країни взята не зі стелі, адже всі будинки, вежі, замки Шарляндії побудовані з різнокольорових повітряних кульок. На все будівництво піде десь 300 тисяч штук повітряного "будматеріалу". Маленькі мешканці Шарляндії під повітряним куполом візьмуть участь у різноманітних майстер-класах, інтерактивних іграх і конкурсах. І поки шкільний процес малечі не набрид, у Шарляндії діти зможуть отримати другу освіту у "Школі наукових чудес".

Феєричним завершенням дитячого свята стане салют з повітряних кульок.

Хортон розвеселить дітей

14.30-18.00, біля Літнього театру, "Діти - рідному місту". 

Біля Літнього театру буде панувати Київський театр юного глядача. Вінничанам покажуть виставу "Добрий Хортон" - про слона на ім’я Хортон. Слон мешкає у джунглях, має друзів і знаходить пригоди на свою голову. 

Крім того, тут відбудеться виставка юних вінницьких архітекторів "Вінниця - місто дитячих мрій". Дитячі роботи - це архітектурні макети, які спроектовані без огляду на дозволи, червоні лінії та висновки проектного бюро: чиста дитяча фантазія і мрія. 

Можливо, великим дядям і тьотям з відділу архітектури варто на це подивитись - гляди, й нові будівлі в місті з'явились би, а не лише торгові центри.

"С.К.А.Й.", Brainstorm, Лобода. Салют - це вже занадто" 

19.00-22.00, площа біля "Книжки", "Концерт зірок".

На площі Василя Стуса, а по-народному - біля "Книжки", фінальні акорди вінницьких іменин зіграють запрошенні зірки свята: гурт "С.К.А.Й", Світлана Лобода та спеціальний гість свята - латвійський гурт Brainstorm.

Гурт "С.К.А.Й" не потребує особливого представлення, це досить круті хлопці, які радують своїх прихильників розмаїттям напрямів - від жартівливих пісень до просто-таки драматичних балад. Епатажна і трохи стрьомна Світлана Лобода відома далеко за межами України своїми барабанами, розкішними формами, губами і шоу, на яке перетворюється кожна пісня співачки. 

А от Brainstorm - кращий гурт країн Балтії за версією MTV Europe Music Awards. Той самий Brainstorm, який гастролював і виступав на одній сцені з легендарними Depeche Mode, The Cranberries та Міком Джаггером... Той самий Brainstorm, який має 20 років творчості за плечима та 19 альбомів - от він буде досить несподіваною цікавинкою для вінничан, сподіваємось, досить приємною та якісною.

Поспілкуйтесь із заробітчанами, мандрівниками, волонтерами

11.00-17.00, готель Поділля, "Містечко USAID".

У сквері біля готелю "Поділля" протягом дня буде працювати містечко USAID, абревіатура якого розшифровується досить просто - Агентство США з міжнародного розвитку. Тут будуть представленні проекти, які працюють у нашому місті.

Зокрема, дорослі зможуть ознайомитися з онлайн-послугами сайту Вінницької міської ради (написати звернення до мера, зареєструвати дитину до дитячого садка, оплатити комунальні послуги, розрахувати субсидії тощо). 

Дізнатися про інноваційні послуги бібліотек Вінниччини, навчитися користуватися онлайн-сервісами (замовлення квитків та готелів через інтернет). А ще - навчитися планувати сімейний бюджет, дізнатися про судову систему України, в тому числі – в контексті конституційної реформи, а також про систему безоплатної вторинної правової допомоги в цілому та зокрема у Вінницькій області, переглянути тематичні фільми, відео- та фотоматеріали. Можна буде поспілкуватися із представником Вінницького обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги при Міністерстві юстиції України, який розповість про напрями та особливості діяльності центру, умови отримання безоплатної правової допомоги, а також надасть консультації бажаючим. Окрім того, всі бажаючі зможуть проконсультуватися щодо правил безпечної подорожі та працевлаштування, поспілкуватися в рамках «Живої бібліотеки» з «живими книгами», якими виступатимуть заробітчани з різним досвідом, молодь, що має досвід успішного перебування за кордоном, іноземні волонтери та мандрівники.

Для молоді в містечку теж буде багато цікавого: зокрема, довідаєтеся про те, як зареєструватися на ЗНО і подати документи до вузів, про вакансії та пошук роботи на порталі Державної служби зайнятості України. Вам розкажуть про етикет спілкування з людьми з особливими потребами; про те, як убезпечити себе, плануючи подорож, працевлаштування або навчання за кордоном.

Для дітей будуть конкурси малюнків «Гроші і моя 7я», майстер-класи з виготовлення ляльок-мотанок і творчого оздоблення старих речей. Маленькі вінничани зможуть взяти участь у роботі творчого та фейс-арт куточка і стати справжніми мандрівниками, граючи у гру «Галопом по Європах» та «Рожеві окуляри», взяти участь у грі-квесті «Мандруємо світом безпечно», а наостанок - подивитися виставу лялькового театру, присвячену правам людини.

Проект USAID «Справедливе правосуддя» (www.fair.org.ua) візьме участь у роботі містечка разом з партнерами: Вінницьким апеляційним адміністративним судом на чолі з Віталієм Кузьмишиним, Вінницьким обласним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також громадськими організаціями: «Подільською правозахисною фундацією» та благодійним фондом «Творчий центр ТЦК». 

Читайте також:
На день міста рух транспорту у центрі частково обмежать

На день Вінниці сфотографуй посмішку – отримай фотоапарат

На День міста у Вінниці пройде турнір з воркауту до 18 років

Гоша Куценко завітає у Вінницю на ВіннИціанський фестиваль 8 вересня

Чому минулого року Вінниця святкувала 657 років, а у цьому - 650?

Цьогорічний День міста обійдеться бюджету Вінниці в 421 тисячу

Родинам, в яких народяться малюки на День Вінниці, подарують коляски

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    От невже так важко десь дату написати?
  • Anonymous

    Хто це дав таке "звання" цьому б...у?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up