На фонтан в парку витратять 980 тисяч. Він почне працювати восени

На фонтан в парку витратять 980 тисяч. Він почне працювати восени
Через десять років «простою», фонтан в Центральному парку нарешті може відновити свою роботу уже восени. Водограй чекає реставрація з заміною обладнання.

Зовнішній вигляд водограю не зміниться, а тільки оновиться.  Як зізнаються комунальники, якби почекали ще рік – відновлювати вже було б нічого.

І хоча рішення про реставрацію водограю з’явилось ще в 2009 році, а в 2011 році - «Укрдержекспертиза»  погодила проект реконструкції разом з реставрацією фонтанної площі, тоді грошей на виконання цих робіт не знайшлось. Кошторис робіт був оцінений у вісім мільйонів гривень. Власне, цих грошей, необхідних на оновлення фонтану та площі біля нього не має і досі. Тому комунальники вирішили, що площа може почекати і просто зробити реставрацію фонтану.

 - Одночасно такі кошти з міського бюджету виділити неможливо, адже вартість робіт досить значна, тому у цьому році було виділено 980 тисяч гривень на роботи по реставрації самого фонтану, адже якби ми почекали ще рік, то, можливо, відновити фонтан у початковому вигляді вже б не вдалося, оскільки його елементи руйнуються, - каже директор департаменту комунального господарства Ігор Корольчук. - Згідно проекту – фонтан після проведених робіт матиме свій первісний вигляд. На даний час знімаються залишки частини фонтану, з яких можна вилити форми, а за допомогою них вже виливатимуться елементи, які повністю повторюватимуть елементи старого фонтану. Підрядне підприємство, яке займається архітектурними роботами, дає 50-тирічну гарантію на бетонні вироби, вилиті для фонтану.

Відео дня
> Закінчити реставрацію фонтану заплановано наприкінці літа-початку осені і з того часу фонтан поновить роботу. Крім того оновлений фонтан обіцяють підсвітити, але роботи по її облаштуванню скоріш за все розпочнуться вже наступного року.

Нагадаємо, 17 червня розпочато спорудження будівельного майданчика та демонтаж конструкцій фонтану.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    Который вывесели после того как в парке произошол инцидент о котором писали в газетах ? для Зрящих !
  • Anonymous

    Для слепых: на ограждении стройплощадки висит плакат с проектом.
  • Anonymous

    А возможно готовят площадку для очередного Ресторанчика???? Почему нигде нет информации о проекте???
  • Anonymous

    Ок, умник! Давай будем фонтан заливать бетоном зимой, а весной откроем. Думаю до следующей зимывыдержит, а потом заново будем ремонтировать.(:smile:)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:12 Освітяни Калинівщини приготували для українських захисників майже три тисячі пасок photo_camera 14:45 Збірна України зіграє у Польщі на чемпіонаті Європи з хокею-5 14:25 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну photo_camera 13:13 У Вінниці водій ВАЗу збив жінку на пішохідному переході. Потерпіла в лікарні Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 13:05 Футболісти, черлідери і фрізбісти згуртувалися, аби разом прибрати рідне місто 12:35 Як поводяться вінничани під час хвилини мовчання? Ми запитали 12:17 Великдень у Вінниці: правила безпеки та обмеження play_circle_filled 11:13 Понад сотня відбитих атак та 13 збитих Shahed: Україна дає жорстку відповідь окупантам 10:45 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 10:01 Сьогодні — Велика субота. Традиції, прикмети та що не можна робити 09:54 «Нива» дев’ятий раз у сезоні зіграла внічию. Розійшлася миром з «Чайкою» в гостях 09:20 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 09:01 Вінниця сьогодні проводжає у вічність трьох військових play_circle_filled 08:30 Вітаємо християн зі Світлим Христовим Воскресінням! (Прес-служба ВО "Батьківщина") 08:25 Сьогодні вітаємо Марію та Кирила. Історія та прикмети 4 травня 08:00 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 21:01 Вінницька обласна лікарня отримала новий апарат УЗД для кращої реабілітації пацієнтів photo_camera 20:08 «Цвітіння» водойм: основні причини та чим воно небезпечне 19:29 «Тато забирав мене з дитсадка і ми дивилися вручення «Оскара»... У Тульчині показали «Ядерне чаювання»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up