Офіційний Київ спростував пост Олега Ляшка про катування козака „ягуарівцями”

Офіційний Київ спростував пост Олега Ляшка про катування козака „ягуарівцями”
Поіменно назвав бійців калинівського „Ягуару”, яких нібито упізнали вінничани на відеозапису знущання над козаком Михайлом. Так само поіменно й спростували цю інформацію у прес-службі внутрішній військ.

На офіційному сайті відомства є інформація-відповідь на пост нардепа Олега Ляшка. Нагадаємо, він у Фейсбуку написав „впізнали виродків, які роздягли догола і знущалися над Михайлом Гаврилюком” і опублікував з іменами і прізвищами, хто і що саме робив із затриманим майданівцем. Хто роздягав, хто чуба відрізав, хто за цим з боку спостерігав...  
Ось як спростувала участь названих військовослужбовців у протиправних діях група зв’язків з громадськістю та засобів масової інформації Західного Територіального командування внутрішніх військ:
„Інформація, яку опублікував у Facebook Народний Депутат України Олег Ляшко щодо участі військовослужбовців полку спецпризначення внутрішніх військ «Ягуар» у знущаннях над Михайлом Гаврилюком не відповідає дійсності.
Відносно зазначених у повідомленні прізвищ військовослужбовців, повідомляємо:
Хортюк Сергій та Костюк Максим з 17 січня 2014 до теперішнього часу знаходяться на навчанні у навчальному центрі внутрішніх військ у м. Золочеві, Львівської області;
людина на прізвище Ігор Фірак у списках військової частини взагалі відсутня;
Олег Плахотнюк та Ругенюс Томас під час даної події знаходились на вулиці Грушевського у військовому ланцюжку”.

А в прес-службі Головного управління внутрішньої служби журналісту RIA сказали, що розслідування кримінального провадження, відкритого за фактом знущання над Михайлом Гаврилюком, ще не завершилося. Доти робити висновки передчасно. І оперувати пресі варто інформацією з офіційних джерел.



Тим часом на інформаційних сайтах, де була надрукована новина від Олега Ляшка, читачі пишуть посилання на сторінки в соціальних мережах названих „ягуарівців”. Хтось вимагає самосуду, хтось спростовує розповсюджені Олегом Ляшком дані.
Ось кілька коментарів з Фейсбуку:
„Не все так гладко, як розказує пан Ляшко чи як йому донесли. Дійсно, в той день на Грушевського був калинівський Ягуар. Дійсно, коли Беркут, а під словом "Беркут" я маю на увазі усіх спецназівців, так от коли Беркут атакував, то серед атакуючих були і працівники Ягуара. Саме вони, два пацани з Ягуара, спіймала Михайла Гаврилюка. Юридично все правильно. Але коли Ягуарівці привели Гаврилюка на свою територію до автобусів, то його уже забрав Беркут, і далі ви бачили. Хлопці з Ягуара самі в шоці з того, що Беркут робив з козаком. Це все мені розповів очевидець цих подій, якому особисто я вірю. І можете кидати в мене тапочками,” – написала Ольга Білаш.
„Не виправдовуйте злочинців”, - відповів їй Ляшко.
„А Генадій Москаль ще по гарячих слідах заявив, що це були спецназівці з Альфи, що базується в Нових Петрівцях. Особисто я схильна більше вірити Москалю,” – написала ще одна користувачка Фейсбуку Людмила Петраускене.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (21)
  • Anonymous

    шкода тільки студентів та активістів які прорвали Вінницьку ОДА та повірили зрадниці Щербаківські
  • Anonymous

    Идиоты просто Щербакивска проффессор по стягиванию бабулек с власти, она постоянно этим занимается. А вы лохи поверили в революцию-ХА!ХА!ХА!
  • Anonymous

    У здорового человека ногти растут со скоростью 5 мм в месяц. За сутки они отрастают на 0,1 мм. За 10 дней это совершенно видимый миллиметр, к тому же грязный, по предполагаемым обстоятельствам. Не считая времени между мифическим похищением и последней стрижкой ногтей. На фото свеже ухоженные ногти, есть много фотографий кроме этой.
  • Anonymous

    Еще одна закатованная:
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:27 Сьогодні вітаємо Христину та Павла. Історія, іменини та прикмети 18 травня 08:12 В завершальному матчі сезону "Нива" в гостях розгромила "Реал Фарму" 21:01 Військовий Василь Мусійчук отримав «Хрест хоробрих» з рук Головкома ЗСУ 20:25 Посилення мобілізації з 18 травня: до чого готуватися військовозобов'язаним, розповідає юрист Від читача 21:52 Підтримайте будь ласка петицію. Резервні голоси 🚨🚨🚨 20:09 Де отримати юридичну та психологічну підтримку жертвам сексуального насилля під час війни 19:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 18 та 19 травня 18:33 Україну накриє хвиля спеки: синоптики прогнозують аномальне потепління 18:00 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:59 Директор вдарив учня, батько якого на фронті? Поліція розслідує скандал у ліцеї 17:48 Можна навіть онлайн: від завтра чоловіки повинні оновити свої облікові дані 17:04 Пасажирка загинула внаслідок ДТП біля Тульчина. Водій був п'яний 16:43 «Буває телефонують і кажуть, що сітка вже не потрібна…» Розповідаємо про волонтерів з «Замасковані» photo_camera 16:30 Чим зайняти дітей влітку. Огляд літніх таборів, гуртків у Вінниці (партнерський проєкт) 16:02 Зросли штрафи за ухилення від військового обліку та мобілізації. Скільки доведеться заплатити? 15:39 Зеленський підписав закон про мобілізацію засуджених 15:20 Практична допомога бізнесу: можливості та ресурси для відновлення та сталого розвитку (прес-служба спілки підприємців "Стіна") 15:01 Десять пікапів «Мітсубісі» хоче купити Вінниця для ЗСУ. Скільки витратять грошей? photo_camera 14:12 «Ми маємо зайти підготовленими. Інакше буде біда!» Воїни збирають кошти на РЕБи 13:13 Коли та на скільки сьогодні вінничанам відключають світло? Розповідаємо, як розібратися
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up